search
021 9134 Locatii
Linie telefonică cu tarif normal it fr

De ce medicii stomatologi de astăzi nu le mai fac „pe toate”?

 


De: | Etichete: , , , , , | Comentarii: 0 | 6 iunie 2019

Vizualizat de 871 utilizator/i

Pacienții din țara noastră se așteptă, ca atunci când vizitează medicul dentist, el să știe exact ce are de făcut și, eventual, să le facă pe toate. Totuși, puțini sunt medicii stomatologi care conștientizează faptul că în ceea ce privește cavitatea orală, aceasta este un univers în sine. Și pacienți care să conștientizeze acest lucru sunt și mai puțini. Într-o clinică stomatologică modernă, un medic dentist nu le mai face „pe toate” ci există doctori specializați pentru fiecare ramură în parte. De ce este nevoie de această împărțire a sarcinilor?

În cadrul Clinicilor Dentare Dr. Leahu sunt medici specializați pentru fiecare ramură stomatologică. Astfel, există o echipă de medici oro-maxilo-faciali, medici implantologi, medici endodonți, medici ortodonți, medici proteticieni, medici parodontologi, medici pedodonți și medici care se ocupă cu stomatologia generală.

„Au fost vremuri în care medicii stomatologici făceau de toate: igienizări, extracții, tratamente de canal, implanturi dentare, etc. Ca o paralelă, este ca și cum un șofer care deține permis de conducere pentru automobil, poate să conducă și motocicletă și camion și, eventual, un avion. Și acest lucru nu este deloc normal și nici natural”, explică un medic din cadrul Clinicilor Dentare Dr. Leahu.

Împărțirea medicilor este un fenomen ce se desfășoară la nivel global. Într-o analiză recentă publicată în cadrul Asociației Dentare Americane (ADA), în colaborare cu Institutul pentru Politici de Sănătate (HPI), dintr-un total de 198.517 dentiști care lucrează în stomatologie în SUA în 2017, 79% lucrează ca medic generalist. Procentul de 21% cu medici care dețin alte specializări este într-o continuă creștere.

„De ce credeți că pacienții se așteaptă ca un medic dentist generalist să le rezolve cu ușurință toate problemele stomatologice?”, au fost întrebați medicii stomatologi din cadrul Clinicilor Dentare Dr. Leahu.

„Pentru că așa am fost obișnuiți în cabinetele de cartier. Unde medicul realizează toate manoperele stomatologice. În schimb, în clinicile stomatologice, fiecare medic are specializarea lui și efectuează tratamente în acea sferă în care este pregătit, cu un rezultat mult mai bun”, explică medicul pedodont Asma Năstase Battah.

Cei mai mulți pacienți, sunt obișnuiți cu un singur medic și nu sunt informați cu privire la faptul că există mai multe specialități stomatologice. Medicina a evoluat atât de mult încât medicii generaliști nu le mai pot face pe toate. Stomatologia a evoluat precum medicina generală, dacă atunci când avem probleme cu inima mergem la cardiolog și nu la medicul de familie, la fel pacientul trebuie să apeleze la un medic chirurg pentru implant, nu la un medic dentist generalist.

În cazul în care sunteți în căutarea unei experiențe excepționale și a unor medici profesioniști, care să pună pe primul loc sănătatea pacientului, sunați pentru o programare în cadrul Clinicilor Dentare Dr. Leahu la numărul de telefon 021 9134. Puteți alege una dintre cele cinci clinici din București, Clinicile Dentare Dr. Leahu din Pitești, Clinicile Dentare Dr. Leahu din Timișoara ori Clinicile Dentare Dr. Leahu din Turda.

Dr. Ionut Leahu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Dr. Leahu Dental Clinics

021 9134