De ce nu e bine să scoți dinții copilului acasă?

 


De: | Etichete: , , | Comentarii: 0 | 25 iulie 2018

Vizualizat de 607 utilizator/i

Au existat perioade în care copiilor li se scoteau dinții acasă. Cel puțin asta au trait pe pielea lor părinții și bunicii noștri. Metoda era destul de simplă: se lega ața de dinte la un capăt, la celălalt capăt se lega de ușă și se închidea sau deschidea ușa pentru a ieși dintele. Puțini sunt părinții care mai fac astfel de lucruri astăzi și mulți aleg să meargă la medicul dentist pentru extracții. Totuși, de ce nu este bine ca dinții copilului să fie scoși fără supraveghere medicală?

Dinții de lapte se desprind ușor din radacină li uneori cad de la sine, la cea mai mică atingere. Când nu cad singuri, ajutorul unui medic stomatolog este extrem de prețios. Cei mici trebuie să vină însoțiți de părinți la dentist pentru extracții. Pierderea dinților de lapte poate începe la 6 ani și poate să dureze până la 13-14 ani.

„În cazul în care dinții de lapte nu au fost îngrijiți corespunzător, există riscul ca acolo să fie unele infecții sau carii care poate face dureroasă căderea lor. Tocmai de aceea este recomandat ca extracția să se facă într-un cabinet stomatologic, sub supraveghere medicală”, afirmă Ionuț Leahu, CEO al Clinicilor Dentare Dr. Leahu.

Acesta a adăugat: „Mai sunt cazuri în care în urma unei extracții există sângerări abundente. Tocmai de aceea, dacă sângerarea nu se oprește este indicat ca un medic să fie în apropiere pentru a lua cele mai potrivite măsuri. Apoi, stomatologul trebuie să vadă dacă nu cumva pierderea dinților de lapte este prematură, lucru care poate duce ulterior la apariția anomaliilor dento-maxilare”.

În cadrul Clinicilor Dr. Leahu există o echipă de medici pedodonți care are grijă de dantura sensibilă a celor mici, deoarece tratamentele de la vârste fragede pot preveni apariția problemelor la maturitate. Pentru programări sunați la 021 9134.

Dr. Ionut Leahu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Dr. Leahu Dental Clinics

021 9134