De ce să alegi pentru cel mic o clinică stomatologică dedicată copiilor?

 


De: | Etichete: , , , | Comentarii: 2 | 30 iulie 2019

Vizualizat de 242 utilizator/i

Copiii sunt unii dintre cei mai speciali pacienți pentru medicii stomatologi. Cu cei mici este greu de lucrat, iar medicul care îi tratează trebuie să întrunească anumite calități așa cum sunt răbdarea și comunicarea. Într-o clinică multidisciplinară, medicii pedodonți sunt cei care tratează copii. De ce este indicat să alegi o clinică stomatologică dedicată copiilor atunci când vrei să-ți tratezi copilul? Există o serie de motive pentru care este indicat ca un copil să fie tratat într-o clinică dedicată celor mici. Spre deosebire de stomatologia clasică, medicina stomatologică pediatrică presupune utilizarea anumitor tehnici specifice tratamentelor pentru cei mici, ce sunt asociate dentiției primare.

Clinica pentru copii, un adevărat loc de joacă

În cadrul unei clinici dedicate copiilor, spațiul este amenajat pentru ca aceștia să se simtă confortabil și să nu aibă deloc teamă. Aparatura este viu colorată, multe dintre materiale au un gust plăcut, totul pentru ca pacienții să fie cooperanți și atrași de obiectele din jurul lor. Un copil se va simți mai în largul lui dacă va fi înconjurat și de alți copii, nu numai de oameni mari, așa cum se întâmplă într-un cabinet stomatologic clascic. De aceea, într-o clinică pentru copii, cei mai mici vor lega prietenii cu alți pacienți, se vor juca pe sala de așteptare și se vor simți confortabil. Medicii pedodonți sunt bine pregătiți și au anumite tehnici prin care îi pot convinge pe cei mici pentru un anumit tratament. În plus, un stomatolog specializat în oameni maturi, va încerca să rezolve cât mai multe lucruri într-o singură vizită. Medicii pedodonți înțeleg că cei mici nu pot fi constrânși să stea nemișcați foarte mult timp și tocmai de aceea nu lucrează prea mult într-o singură ședință. În plus, medicii pedodonți sunt la curent cu tot ce înseamnă ultimele noutăți din desenele animate, știu totul despre personajele preferate din cărțile de povești și, unii dintre ei, colecționează stickere. De dragul copiilor.

Când trebuie să aibă loc prima vizită la stomatolog?

Prima vizită la medicul stomatolog ar trebui să aibă loc la șase luni de la apariția primului dințișor sau până ce copilul împlinește doi anișori. În urma controlului, medicul stomatolog este cel care va stabili următoarea vizită, în funcție de problemele pe care le are cel mic. În cadrul Clinicilor Dentare Dr. Leahu există o clinică stomatologică dedicată copiilor, Dr. Leahu Pipera situată pe strada Erou Iancu Nicolae la nr. 124. Aici, copiii vor găsi un spațiu de așteptare prevăzut cu Lego și table de scris unde, alături de alți copii, se vor simți perfect.

Jucării și tablă de scris în Clinica stomatologică pentru copii, Dr. Leahu Pipera

Micii pacienți care trec pragul Clinicii stomatologice pentru copii Dr. Leahu Pipera se pot bucura de jucării și o atmosferă veselă, la fiecare vizită

Copilul tău are nevoie de un medic stomatolog? Cauți o echipă de profesioniști în domeniul stomatologic? Vrei să îl consulte pe cel mic un doctor care știe ce are de făcut? Sună la numărul de telefon 021 9777 și un specialist al Clinicilor Dentare Dr. Leahu te va consilia. Rețeaua Dr. Leahu cuprinde astăzi opt clinici, cinci în București, una în Pitești, una în Timișoara și una în Turda. https://www.youtube.com/watch?v=YxEn2VqCG2w

Dr. Ionut Leahu

Comentarii

2 thoughts on “De ce să alegi pentru cel mic o clinică stomatologică dedicată copiilor?

 1. Zamfir Andreea

  buna ziua baietelul meu are 4 ani jumatate si are probleme cu dintisorii din fata sunt galbeni si se tot rup din ei…dar nu stiu daca ar sta la un consult deoarece este cam agitat si nu prea face ce vrem noi.cat costa consult si ce ar trebui sa fac ?

  Răspunde

  • Andreea Mosoiu

   Bună dimineața! Este necesar să veniți cu băiețelul la un consult stomatologic pentru a se obișnui cu mediul necunoscut, cu sunetele din cabinet și cu medicul stomatolog, astfel nu va fi atât de temător. Înainte de ziua programării, vă recomandăm să le povestiți puțin cum va decurge această vizită. Copilul trebuie să știe că vine într-un mediu plăcut și colorat, că medicul se va uita la dințișorii lui cu o lumină și cu o oglindă, că îi va număra, curăța și trata, după caz, dințișorii. Totodată, expresiile de felul ,,nu o să îți facă nimic”, ,,îți dă cu un spray și nu mai simți nimic”, ,,îți face injecție dacă nu stai cuminte”, nu fac decât să îngreuneze misiunea medicului stomatolog. În cadrul vizitei, medicul pedodont va prelua discuția cu cel mic, el având diverse metode de a discuta cu copiii, de a-l face să înțeleagă ce se va întâmpla când se pun pe scaun și de a face experiența acestuia la stomatolog una cât se poate de plăcută. Un consult stomatologic costă 180 lei. Iar pentru o programare ne puteți contacta la 021 9134.

   Răspunde

Întreabă medicul:

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 

 

Dr. Leahu Dental Clinics

021 9777