De ce să îți planifici rezolvarea problemelor dentare în 2021

 

asistenti medicali clinicile dr. leahu
Clinicile Dentare Dr. Leahu oferă tuturor pacienților sănătate reală și o experiență excepțională

De: | Etichete: , , , , , , , , | Comentarii: 0 | 13 ianuarie 2021

Vizualizat de 335 utilizator/i

În acest context pandemic, masca îți poate ascunde unele probleme ale zâmbetului, precum cariile, lipsa dinților, colorațiile sau dinții strâmbi. Pentru moment, nu mai ai reținerea de a râde sau de a zâmbi în public. Masca acoperă dantura și totodată acele probleme care îți creează în mod normal complexe. Va veni însă momentul în care vom renunța cu toții la mască și atunci va trebui să înveți să îți exprimi din nou emoțiile. Va trebui să zâmbești din nou fără mască, iar pentru a fi pregătit pentru acel moment, trebuie să acorzi danturii importanța care se cuvine.

Din fericire, tehnologiile moderne permit rezolvarea chiar și a celor mai complexe probleme dentare și redobândirea încrederii în sine rapid, sigur și fără durere. Alegerea unei clinici stomatologice ce îți poate pune la dispoziție o echipă completă de specialiști, aparatură medicală modernă și toate opțiunile de tratament este poate cel mai bun lucru pe care îl poți face pentru sănătatea ta. Odată ce ai făcut alegerea corectă, restul problemelor sunt ca și rezolvate.

Stomatologie într-o singură vizită

Să vii la medicul dentist în repetate rânduri pentru a-ți rezolva o problemă dentară este destul de neplăcut. Timp pierdut pe drum, în cabinet, alte vizite de programat. Nu ești prima persoană care a amânat începerea tratamentului tocmai din acest motiv. În ziua de astăzi, lipsa timpului, teama de stomatolog și frica de durere nu mai pot reprezenta motive pentru care să nu mergi la stomatolog. Îți spune imediat de ce Dr. Ionuț Leahu, medic implantolog: „Putem rezolva problemele unui pacient într-un interval de 2-3 ore. Tehnologia modernă face acest lucru posibil. Putem face radiografii, putem diagnostica și putem lua decizii cu privire la sănătatea orală pe loc, în cadrul aceleiași vizite. Chiar și când vorbim de refacerea danturii de la zero, avem nevoie de 2 zile. Într-o zi refacem osul și punem implanturile, a doua zi pacientul are dinți ficși.”

Pe lângă refacerea danturii, tratamentele de canal la microscop se pot face într-o zi, iar protetica dentară digitală face posibil ca tu să primești coroana sau fațeta finală în doar o ședință. Dacă timpul nu mai este o problemă, află că nici teama de durere nu își mai are rostul. Aparatura de ultimă generație folosită în Clinicile Dentare Dr. Leahu aduce un plus de confort și este mult mai eficientă și mai sigură.

Lipsa durerii îți va da curajul să îți finalizezi tratamentul stomatologic început și chiar să recomanzi și altor persoane vizita la medicul dentist. „În cazurile complexe optăm pentru diferite tipuri de sedare, pentru ca pacientul să nu simtă absolut nimic. Dispunem de aviz pe terapie intensivă și avem medic anestezist care asistă pe toată durata intervenției, astfel cât pacientul să fie în siguranță, iar operația să fie un succes”, completează Dr. Ionuț Leahu, medic implantolog.

Rezoluțiile părinților pentru sănătatea lor și a copiilor

O rezoluție pe care orice părinte și-o poate seta pentru noul an este să își ajute copilul să vadă în medicul dentist un prieten. Pentru ca acest lucru să fie posibil, părintele trebuie să îi vorbească copilului despre cum se va desfășura vizita la dentist. Aceasta din urmă nu trebuie folosită niciodată ca pedeapsă atunci când cel mic nu este cuminte. Odată ce copilul se va acomoda cu vizitele la dentist și va avea încredere în medicul pedodont, se poate începe educarea atât a micuțului pacient, cât și a părinților, cu privire la igiena orală.

„Părinții trebuie informați că molarul care erupe la 6 ani este un dinte definitiv. Mulți nu știu acest lucru și ignoră problemele care apar la nivelul acestuia, crezând că este un dinte de lapte și va pica. Din acest motiv el se cariază cel mai repede. Este dintele pe care de regulă îl pierdem prima dată, tocmai din lipsă de informare”, explică Dr. Asma Battah, medic stomatolog cu competență în pedodonție. Pe lângă informarea și educarea în cabinet, se recomandă tratamentele care ajută la prevenirea cariilor și anume detartrajul dentar, periajul profesional, fluorizările și sigilările pe dinții definitivi.

Cel mai important sfat pe care îl putem oferi părinților este să trateze dinții de lapte cu aceeași importanță cu care au grijă de dinții permanenți. În ceea ce privește problemele de aliniere a dinților, la vârsta de 3-4 ani copilul trebuie să fie văzut de un medic specialist ortodont. „Putem dirija creșterea dinților încă de la vârste mici și putem corecta încă din faze incipiente cu ajutorul aparatelor dentar moderne. Cu cât se intervine mai repede, cu atât putem corecta mai ușor. În acest fel, cel mic se poate bucura de beneficiile pe care o dantură sănătoasă i le oferă.”, Șef de Lucrări Dr. Anca Temelcea, Medic Primar Ortodonție și Ortopedie Dento-facială; Doctor în Științe Medicale.

Prevenție înainte de toate

Profilaxia este cea mai bună terapie. O igienă orală corectă și vizitele periodice la medicul stomatolog te pot feri de durere și infecții. O altă metodă de prevenție este detartrajul realizat în cabinetul stomatologic o dată la 4-6 luni. „Detartrajul ne ajută să îndepărtăm tartrul care se acumulează pe dinți. Din păcate, tartrul pe dinți nu este o problemă care ne jenează. Din acest motiv el este cel mai adesea ignorat. În realitate, chiar dacă acumulările de tartru nu creează niciun disconfort, acestea pot duce în timp la gingivită și boală parodontală”, spune Dr. Ionuț Leahu.

Vestea bună este că un medic specialist parodontolog te poate ajuta chiar și în cazul în care s-a ajuns deja la sângerări gingivale și parodontoză în stadii incipiente. Se face o curățare în profunzime și se intervine acolo unde există infecții pentru a le înlătura. O igienă orală corespunzătoare și vizite periodice la medicul dentist te vor ajuta pe viitor să ții la distanță afecțiunile stomatologice.

Estetică dentară într-o singură ședință

Când vorbim despre estetica dentară, putem să ne referim la un zâmbet cu o culoare perfectă pentru tine. Primul pas pe care Dr. Ionuț Leahu îl consideră important pentru a obține un zâmbet așa cum l-ai visat este alegerea medicului. „Este extrem de important, pentru noi ca medici, să înțelegem ce înseamnă pentru pacient un zâmbet frumos și care sunt așteptările lui. În caz contrar, îi vom oferi un zâmbet pe care noi îl considerăm frumos, dar cu care pacientul va trebui să trăiască zi de zi”, explică Dr. Ionuț Leahu.

Prin urmare, trebuie să alegi cu atenție medicul, să poți comunica deschis cu acesta și să fii sigur că îți poate oferi chiar și cele mai moderne soluții de albire a dinților, de la albirea cu lampa Zoom, până la fațete dentare personalizate, pentru un zâmbet complet nou.

Acum știi cât de simplu este să îți rezolvi problemele dentare și să te bucuri de un zâmbet frumos. De aceea, te provocăm să faci din sănătatea orală o prioritate în 2021. Dacă ai neglijat până acum dantura și nu știi de unde să începi, programează-te mai întâi la un simplu control și o igienizare. O diagnosticare corectă în cabinet, o echipă de specialiști care să știe cum să îți explice pe înțelesul tău care sunt etapele de tratament, dar și ce înseamnă tehnologia modernă te vor convinge că vizitele la stomatolog pot fi eficiente, confortabile și scurte.

Dr. Ionut Leahu

Întreabă medicul:

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 

 

Dr. Leahu Dental Clinics

021 9777