De ce se completează fișa medicală în cabinetul stomatologic

 


De: | Etichete: , , , , | Comentarii: 0 | 21 octombrie 2016

Vizualizat de 4.060 utilizator/i

De cele mai multe ori, pacientul nu înțelege de ce este necesar să completeze o fișă medicală dentară atunci când vine pentru prima dată într-un cabinet stomatologic. Sunt reticenți în a furniza datele personale sau istoricul medical, iar asta se intâmplă pentru că sunt puțini medici dentiști care au o astfel de fișă în cabinetul lor stomatologic.

Iată ce conține fișa medicală pe care pacientul trebuie să o completeze în orice clinică stomatologică Dr. Leahu:

  • Datele personale (Nume, Prenume, CNP, Adresă, etc)
  • Istoricul medical general – bolile de care suferă și tratamentul pe care îl urmează
  • Istoricul stomatologic – tratamentul pe care l-a urmat, durata, eventuale intervenții de chirurgie dentară etc.
  • Consumul de medicamente;
  • Viciile pacientului – fumat, alcool, consum de droguri, care ar putea periclita bunul mers al tratamentelor din cabinetul stomatologic.

Deși aceste informații pot părea lipsite de interes pentru pacienți, în orice clinică stomatologică dr. Leahu te asigurăm că pentru medicii dentiști contează. În primul rând, fișa pacientului reprezintă un act medico-legal, prin care medicul care  te  tratează trebuie să îți știe identitatea, eventualele afecțiuni și tratamente, pentru a se asigura de bunul-mers al intervențiilor și procedurilor care se impun.

La prima vedere, pentru mulți dintre pacienți, istoricul medical general nu este relevant pentru realizarea unui tratament stomatologic. Greșit! Este esențial ca medicul specialist din oricare clinică stomatologică dr. Leahu să cunoască toate afecțiunile de care suferi, mai ales în cazul în care ai probleme cu inima sau diabet. Astfel, acesta va putea adapta planul de tratament și tipul de anestezic folosit. De exemplu, dacă suferi de bruxism este indicat să îi spui asta  medicului dentist. În cazul în care ai nevoie de coroane dentare, nu vei face altceva decât să le tocești dacă medicul specialist din cabinetul stomatologic nu îți recomandă și o gutieră pentru bruxism.

De asemenea, este vital să menționezi alergiile de care suferi, pentru a nu prezenta reacții adverse în timpul anesteziei.

La finalul fișei, pacientul este rugat să își dea consimțământul pentru efectuarea tratamentului. Această secțiune a fișei atestă faptul că medicul specialist din cabinetul stomatologic  ți-a explicat pe îndelete planul de tratament, pe care l-ai înțeles și acceptat.

În clinicile dentare Dr. Leahu oferim cele mai bune tratamente stomatologice. Dar nu o putem face singuri, avem nevoie de toată susținerea ta.  De aceea, ți-am explicat cât de importantă este completarea fișei medicale înainte primei consultații din oricare cabinet stomatologic  si de ce punem atâta preț pe ea.

Dr. Ionut Leahu

Întreabă medicul:

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 

 

Dr. Leahu Dental Clinics

021 9777