De ce se extrage molarul de minte inclus?

 


De: | Etichete: , , | Comentarii: 0 | 6 noiembrie 2018

Vizualizat de 5.048 utilizator/i

Molarul de minte inclus este o măsea a cărui erupție este împiedicată de către gingii, os, alt dinte sau chiar de toate trei la un loc. Totuși, cum se face extracția când un dinte este inclus și când trebuie aceasta efectuată?

Incluzia dentară este rămânerea unui dinte în os după perioada sa normală de erupție. Conform medicilor stomatologi, atunci când dintele se află în intregime în os, incluzia poartă denumirea de incluzie totală.

În funcție de anumiți factori, medicul stomatolog este cel care decide dacă molarul de minte inclus (în os) poate fi păstrat sau trebuie extras. Care sunt cauzele care duc la extracție?

  • Molarul de minte face ca bacteriile să se adune în jurul unui dinte alăturat provocând carierea acestuia;
  • Dacă gingia care înconjoară molarul de minte este infectată. În acel caz, bacteriile se acumulează între gingie şi dinte, moment în care apare inflamaţia, apoi infecţia dureroasă. Acesta este și cazul când apare respirația urât mirositoare;
  • Atunci când molarul al treilea împiedică buna desfăşurare a tratamentului ortodontic se recomandă extracţia;
  • În momentul în care pacientul are reale probleme în ceea ce privește masticația;
  • Atunci când molarul nu este în poziția corectă, el poate impinge dantura provocând dinți strâmbi și o mușcătură incorectă;

Cum se face extracția?

Extracţia molarului de minte prin chirurgie dentară se va face cu anestezie locală. Realizată la timp, extracţia molarului de minte previne infecţii, dureri şi eventuale chisturi.

Medicii sfătuiesc ca extracția să fie realizată din timp întrucât rădăcina dinților nu este complet formată, lucru ce face ca procedura să fie mult mai simplă.

Ai probleme cu molarul de minte? Nimic mai simplu. Sună la numărul de telefon 021 9777 și un specialist al Clinicilor Dentare Dr. Leahu te va consilia.

Dr. Ionut Leahu

Întreabă medicul:

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 

 

Dr. Leahu Dental Clinics

021 9777