De ce se îngălbenesc dinții?

 


De: | Etichete: , , , | Comentarii: 0 | 17 septembrie 2018

Vizualizat de 1.964 utilizator/i

De multe ori, odată cu trecerea timpului, dinții capătă o nuanță gălbuie. În ciuda faptului că o persoană se spală regulat pe dinți, petele galbene se infiltrează în stratul alb protector al dinților și în smalțul acestora. Totuși, care sunt cauzele pentru care se îngălbenesc dinții?

Colorarea dinților poate să apară din cauza băuturilor și alimentelor pe care o persoană le consuma. Alimentele și băuturile care pot afecta albul dinților sunt băuturile carbogazoase care conțin coloranți, cafeaua, vinul roșu, ceaiul sau fructele de pădure. Tutunul este și el dușmanul albului dinților.

Dacă există un dinte mai îngălbenit decât restul, cel mai probabil acest fapt se datorează nervului care ar fi afectat. Medicul stomatolog poate trata canalul radicular și apoi, dacă tratamentul este efectuat în mod corespunzător, dintele își poate recăpăta culoarea.

Sunt și unele medicamente care pot schimba coloritul dinților. Printre acestea se numără antibioticele sau medicamentele antihistaminice.

Și, așa cum era de așteptat, lipsa igienei dentare poate duce și ea la îngălbenirea dinților.

În clinicile stomatologice Dr. Leahu, pacienții au la dispoziție ultima tehnologie în materie de albire dentară. Numele aparaturii este Lampa ZOOM, un dispozitiv prin care pacientul poate obține cele mai bune, rapide şi durabile rezultate în materie de albire.

Spre deosebire de alte metode profesionale de albire a dinților, Lampa Zoom oferă rezultate net superioare, care se păstrează un timp îndelungat, în doar 60 de minute. În funcție de stadiul de îngălbenire, dinții celor care folosesc tratamentul cu Lampa ZOOM vor fi seminficativ mai albi.

“S-au efectuat studii care arată că această metodă de albire, este sigură și eficientă 100%. Procedura nu distruge și nu afectează smalțul dinților. Trebuie menționat că această procedură nu provoacă durere pentru că se realizează sub anestezie locală”, spune medicul Roxana Paraschiv, din cadrul Clinicilor Dr. Leahu.

Dacă sunteți în căutarea unei experiențe excepționale și a unor medici profesioniști, care să pună pe primul loc sănătatea pacientului, sunați pentru o programare în cadrul Clinicilor Dr. Leahu la numărul de telefon 021 9777.

Dr. Ionut Leahu

Întreabă medicul:

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 

 

Dr. Leahu Dental Clinics

021 9777