De ce trebuie să îți învingi frica de medicul dentist?

 


De: | Etichete: , , , , | Comentarii: 0 | 26 mai 2017

Vizualizat de 705 utilizator/i

Frica de medicul dentist este principalul motiv pentru care pacienții români evită să meargă la stomatolog. Cu siguranță ai trăit-o chiar tu sau cunoști persoane care au avut experiențe neplăcute atunci când au mers în cabinetul unui medic dentist. Traumele lăsate de către unii medici dentiști sunt greu de depășit și, din acest motiv, mulți pacienți își neglijează dantura, chiar și atunci când există remedii sigure, rapide și fără dureri. Acest lucru duce la agravarea problemelor dentare și astfel,  majoritatea pacienților ajung să piardă unul sau mai mulți dinți care puteau fi salvați dacă se intervenea la timp.

Multe dintre poveștile pacienților încep cu vizitele la stomatolog din copilărie pentru extracții dentare sau pentru tratamente de canal, proceduri realizate în diferite clinici stomatologice indoielnice, fără o grijă deosebită pentru confortul pacientului. Astfel, aceștia au experimentat dureri atroce care i-au făcut să se ferească pe viitor de medicul dentist.  Durerea cauzată de tratamentele stomatologice este poate cea mai traumatizantă experiență a pacienților, iar medicii dentiști trebuie să înțeleagă faptul că fiecare tolerează durerea diferit și că trebuie să își adapteze metoda de tratament în funcție de nevoile fiecărui pacient. În unele cazuri,frica pacienților este cauzată  de fobia de ace sau de sunetul produs de frezele cu care lucrează medicul dentist.

În plus, pacienții anxioși necesită o atenție deosebită, întrucât simpla prezență în cabinet poate fi extrem de angoasantă. De aceea, este esențial ca medicul dentist să explice pe înțelesul pacientului procedura ce urmează a fi pusă în aplicare, precum și disconfortul pe care pacientul îl poate resimți.

Un factor deosebit de important pentru pacienții anxioși îl reprezintă și ambientul clinicii. Cu cât mediul este unul mai prietenos și mai liniștitor, cu atât pacienții anxioși se vor simți în largul lor și vor păși cu încredere pragul unei clinicii stomatologice.

Ne dorim ca toți pacienții noștri să se simtă bine atunci când ne vizitează și să revină cu plăcere,  de aceea, în Clinicile Dr. Leahu atmosfera este una relaxantă, mirosul specific cabinetelor dentare nu există, iar echipa este formată doar din profesionisti cu o vastă experiență în domeniu, gata oricând să îți ofere cele mai bune solutii pentru problemele tale.  Mai mult, pentru cei ce nu își pot înfrunta teama de medicul dentist, punem la dispoziția pacienților alternativa sedării conștiente. Aceasta presupune administrarea intravenoasă a anestezicului, sub atenta supraveghere a unui medic specialist ATI.

Medicii dentiști din Clinicile Dr. Leahu tratează cu răbdare fiecare pacient. În cazul în care  suferi de fobie de dentist, poți fi sigur că în timpul intervenției medicul:

  • îți va explica întocmai ce vei simți și pentru cât timp;
  • îți va cere permisiunea de a continua intervenția;
  • îți va oferi oportunitatea de a face pauză ori de câte ori simți nevoia;

Nu lăsa trecutul să îți distrugă zâmbetul! Clinicile Dr Leahu  dispun de aparatură de ultimă generație care îți permit să îți rezolvi rapid și fără durere problemele dentare, iar noile tehnici de lucru te vor ajuta să vizitezi cabinetul medicului dentist cât mai rar, în vizite foarte scurte. Apelează cu încredere la o echipă dedicată nevoilor tale, iar experiența în cabinetul medicului dentist va fi, cu siguranță, una plăcută, iar  rezultatul va fi pe măsura așteptărilor tale!

 

Dr. Ionut Leahu

Întreabă medicul:

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Dr. Leahu Dental Clinics

021 9777