De ce trebuie să te speli pe dinți după fiecare masă?

 

Dinti albi

De: | Etichete: , , , | Comentarii: 0 | 28 septembrie 2018

Vizualizat de 2.939 utilizator/i

Cifrele arată că 19% dintre români nu se spală nici măcar o dată pe dinți în fiecare zi, iar un român din cinci nu s-a spălat niciodată. Curățatul dinților dimineața și seara ar trebui să fie un obicei care să ne intre în reflex. Totuși, să te speli de două ori pe zi nu este întotdeauna suficient. Majoritatea medicilor stomatologi recomandă spălatul pe dinți după fiecare masă.

Pentru a evita apariția cariilor este indicat ca fiecare individ să se spele pe dinți după fiecare masă sau gustare. Totodată, medicii stomatologi afirmă că este foarte important ca dinţii să fie bine periați înainte de culcare, deoarece în timpul somnului se produce mult mai puţină salivă ceea ce poate determina apariţia cariilor.

Depunerile de tartru pot duce la sângerări gingivale şi gingivită, care, netratate, pot cauza boala parodontală.

„Spălatul pe dinți nu este întotdeauna suficient. Pacienții ar trebui să-și curețe dantura în mod corect de cel puțin două ori pe zi, cel puțin câte două minute”, afirmă medicul stomatolog Ionuț Leahu.

„Nu se spală ambele arcade în același timp, ci pe rând. Arcadele trebuie să fie îndepărtate în timpul procesului de periaj. Peria se așază la 45 de grade față de gingie. Suprafețele pe care mestecăm se curăță prin mișcări de rotație. Suprafețele dintre dinți trebuie să fie curățate fie cu ață dentară, fie cu dușul bucal. Atenție, însă! Dușul bucal nu ar trebui să înlocuiască periajul”, mai spune Ionuț Leahu.

Pe lângă dinți, și limba trebuie să fie periată întrucât acumulează o mulțime de bacterii. Trebuie folosită o periuță de dinți cu peri moi ce va fi înlocuită o dată la trei luni. În plus, folosirea apei de gură are și ea un rol determinant în curățarea cavității bucale. Aceasta ajunge în locurile greu accesibile pentru perii periuței de dinți.

Sunteți în căutarea unor medici profesioniști, care să pună pe primul loc sănătatea pacientului? În acest caz, sunați pentru o programare în cadrul Clinicilor Dr. Leahu la numărul de telefon 021 9134. În cadrul Clinicilor Dr. Leahu nu există „Nu se poate”.

Dr. Ionut Leahu

Întreabă medicul:

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Dr. Leahu Dental Clinics

021 9134