De la ce vine mirosul înțepător din unele cabinete stomatologice?

 


De: | Etichete: , , | Comentarii: 0 | 18 octombrie 2018

Vizualizat de 1.813 utilizator/i

Amintirile vin, de multe ori, la pachet cu anumite mirosuri. Același lucru li se întâmplă oamenilor care au trăit în comunism și care cunosc foarte bine ce înseamnă „mirosul de stomatolog”. Totuși, în anul 2018, pacienții sau potențialii pacienți ar trebui să se ferească de acest miros.

De cele mai multe ori, pacienții din România aleg clinica sau cabinetul stomatologic în funcție de preț și proximitate și mai puțin de serviciile oferite. Multora le este teamă de medicul dentist și, în mod ciudat, frica vine la pachet cu mirosul de stomatolog.

„Oamenii ar trebui să evite pe cât posibil cabinetele în care miroase a stomatolog. Acest miros vine de la substanța eugenol, care aparține istoriei stomatologiei. Tânăra generație nu mai folosește această substanță. Dacă miroase a dentist, nu înseamnă că e greșit, ci doar că acea tehnologie este mult mai veche”, explică medicul Ionuț Leahu.

Eugenolul este substanța utilizată de către medicii dentiști pentru prepararea pastelor necesare în obturarea canalelor radiculare.

Medicul Ionuț Leahu adaugă: „Sunt câteva lucruri care nu ar trebui să lipsească dintr-o clinică medicală modernă. Un plus de tehnologie este diga, folosirea sistemului de izolarea al dinților. Ăsta e un semn că medicul oferă pacientului ce e mai nou. Sau sistemul CEREC 3D, un sistem care face fațete dentare într-o singură oră. Sau, de ce nu, o tehnologie revoluționară de vindecare rapidă numită PRGF Endoret care ajută la vindecarea mai rapidă și pe care noi o avem de ceva vreme în cadrul Clinicilor Dentare Dr. Leahu”.

Dacă sunteți în căutarea unei experiențe excepționale și a unor medici profesioniști, care să pună pe primul loc sănătatea pacientului, sunați pentru o programare în cadrul Clinicilor Dentare Dr. Leahu la numărul de telefon 021 9777. Puteți alege una dintre cele patru clinici din București (Hotel Rin, Caramfil, Victoriei, Pipera), fie clinica Dr. Leahu din Pitești.

Dr. Ionut Leahu

Întreabă medicul:

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Dr. Leahu Dental Clinics

021 9777