,,Dedicarea este cel mai important atu al medicului stomatolog”, interviu cu Dr. Andreea Vișoiu

 

medic stomatolog in cabinet
Cariera de medic stomatolog înseamnă posibilitatea de a le reda oamenilor sănătatea orală atât din punct de vedere funcțional, cât și estetic.

De: | Etichete: , , , | Comentarii: 0 | 19 iulie 2021

Vizualizat de 898 utilizator/i

Pentru Andreea Vișoiu, medic stomatolog în cadrul Clinicilor Dentare Dr. Leahu, fiecare întâlnire cu pacienții este specială. Totodată, Andreea consideră că aspectele cele mai importante în crearea unei relații apropiate cu pacientul sunt comunicarea și încrederea. De ce? Pentru că cei doi ar trebui să se vadă odată la șase luni, uneori chiar și mai des. Despre primii pași în cariera de medic stomatolog, dar și despre pasiunea și răbdarea cu care își tratează pacienții ne vorbește chiar Dr. Andreea Vișoiu în interviul ce urmează:

Ce anume te-a îndemnat să alegi cariera de medic stomatolog?

Ȋncă din copilărie mi-am dorit să devin medic și am fost atrasă de tot ceea ce însemnă cabinet medical sau spital. Ceea ce m-a determinat să aleg medicina dentară a fost posibilitatea de a le reda oamenilor zâmbetul atât la propriu, cât și la figurat. Pentru mine a fi medic stomatolog este mai mult decât o profesie sau o carieră, înseamnă posibilitatea de a le reda oamenilor sănătatea orală atât din punct de vedere funcțional, cât și estetic. Faptul că în fiecare zi întâlnesc diferite cazuri și tipologii de pacienți mă stimulează în dorința de a mă autodepăși și a deveni un stomatolog cât mai bun.

Cum arată o zi în cadrul Clinicilor Dentare Dr. Leahu?

Fiecare zi este diferită, nu există un tipar anume, pacienții sunt diferiți, iar problemele lor la fel. Trebuie să te adaptezi tot timpul. Pentru mine, ca medic stomatolog, este foarte important faptul că fac parte dintr-o echipă multidisciplinară, care are ca principal scop binele pacientului.

Medicina dentară a evoluat foarte mult, având multiple ramuri, iar foarte rar un pacient are nevoie de un singur specialist. De aceea, în cadrul acestei clinici facem o reevaluare periodică a fiecărui caz, în funcție de evoluția sa.

Care crezi că sunt momentele cheie ale carierei tale? Povestește-ne puțin despre parcursul tău profesional.

Din punctul meu de vedere, cariera mea se împarte în două momente cheie. Astfel, primul moment este reprezentat de începutul carierei mele în stomatologie, atunci când, în urma examenului de rezidențiat, mi-am ales specializarea de Ortodonție și Ortopedie Dento-Facială și am avut șansa să am parte de un mentor în adevăratul sens al cuvântului. Prin urmare, țin să-i mulțumesc doamnei Dr. Anca Temelcea, Șef de Lucrări, Medic Primar Ortodonție și Ortopedie Dento-facială; Doctor în Științe Medicale, care mi-a arătat tainele stomatologiei și care mi-a oferit tot sprijinul și suportul de care am avut nevoie pentru pacient.

Al doilea moment cheie este acela în care am devenit parte din echipa Clinicilor Dentare Dr. Leahu. Aici, am învățat ceea ce înseamnă să lucrezi într-o echipă multidisciplinară, la cele mai înalte standarde.

medic stomatolog in cabinet

Dr. Andreea Vișoiu, medic stomatolog

Cum ai descrie echipa Clinicilor Dentare Dr. Leahu?

Încă din primele zile în cadrul acesti echipe am fost plăcut impresionată de colectivul de medici, care se comportă ca o mare familie. Principalul obiectiv al întregii echipe este acela de a oferi cel mai bun tratament pacientului. Am întâlnit aici adevărați profesioniști care sunt dispuși să împărtășească cunoștințele, punând astfel în prim plan binele pacientului. Mă simt norocoasă că fac parte din această echipă, deoarece mă ajută să evoluez în fiecare zi.

Ce provocări întâmpini în lucrul cu pacienții?

Provocările sunt la fel de multe ca numărul pacienților. Fiecare caz tratat este diferit, de aceea presupune o abordare diferită și, în același timp, o provocare. Cred că acesta este unul din motivele pentru care îmi iubesc profesia, faptul că mă determină în fiecare zi să fiu o versiune mai bună, cu scopul de a oferi fiecărui pacient cel mai bun tratament.

Care crezi că este cel mai important aspect atunci când vine vorba de relația medic-pacient?

Din punctul meu de vedere, principalul aspect este câștigarea încrederii pacientului. Este foarte important ca pacientul să înțeleagă fiecare manoperă în parte, beneficiile și riscurile acesteia, respectiv care va fi evoluția afecțiunii în absența tratamentului. Un alt aspect important este empatia față de pacient. Fiecare persoană este unică și trebuie tratată ca atare, prin urmare, oricine vine la Clinicile Dentare Dr. Leahu beneficiază de un plan de tratament personalizat, adaptat nevoilor sale.

Care sunt atuurile unui stomatolog bun?

Primul atu și cel mai important este reprezentat de dedicarea totală a medicului stomatolog față de pacientul său. În această profesie nu există jumătați de măsură sau lucruri făcute parțial. Tot timpul trebuie să fii atent la nevoile pacientului, să pui binele lui înainte de orice și să reușești să te ridici la nivelul așteptărilor sale. Al doilea atu important este reprezentat de comunicare. Medicul stomatolog trebuie să se asigure că toate informațiile ajung la pacient printr-un limbaj adecvat nivelului său de pregătire. Și nu în ultimul rând, empatia față de pacient, indiferent de amploarea afecțiunilor sale.

Cum îți petreci timpul liber?

Sunt o persoană obișnuită, îmi place să călătoresc, să descopăr locuri noi. De asemenea, îmi place foarte mult să citesc. Toate aceste lucruri mă relaxează și, în același timp, îmi încarcă bateriile și mă fac să mă întorc cu forțe proaspete la pacienții mei.

Dacă te confrunți cu o problemă stomatologică și ești în căutarea unei echipe de medici profesioniști și dedicați, Clinicile Dentare Dr. Leahu îți oferă tratamente stomatologice potrivite pentru orice afecțiune orală. Rețeaua clinicilor este prezentă atât în București, cât și la nivel national, în Pitești, Timișoara, Turda, Constanța, Oradea, Iași, Sibiu și Ploiești. Pentru programări ne poți contacta la numărul de telefon: 021 91 34.

Dr. Ionut Leahu

Întreabă medicul:

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 

 

Dr. Leahu Dental Clinics

021 9777