search
021 9134 Locatii
Linie telefonică cu tarif normal it fr

Dentist: 7 motive pentru care ar trebui să zâmbești mai des

 


De: | Etichete: , , , , , | Comentarii: 0 | 20 februarie 2017

Vizualizat de 215 utilizator/i

În fiecare zi ne confruntăm cu situații stresante ce ne pot strica dispoziția. Fiind de cele mai multe ori o reacție involuntară, zâmbetul te poate ajuta să obții o stare de spirit mai bună. Studiile sugerează faptul că zâmbetul, forțat sau nu, influențează starea de spirit, scade nivelul stresului și îi poate face pe cei din jur să se simtă mai bine. De aceea, îți recomandăm să mergi frecvent la medicul tău dentist, pentru a contracara apariția cariilor, precum și a altor probleme stomatologice care pot necesita tratamente costisitoare și de lungă durată.

Iată 7 motive pentru care ar trebui să zâmbești mai des, mai ales dacă mergi frecvent în cabinetul medicului dentist:

  1. Zâmbetul este contagios!

Studiile arată că atunci când vezi pe cineva zâmbind, partea creierului responsabilă cu mișcările faciale este activată. Astfel, vei ajunge să zâmbești fără să îți dai seama. În clinicile stomatologice dr. Leahu, principala noastră preocupare este să îți oferim un zâmbet sănătos și estetic. De aceea, investim constant în echipa de medici dentiști și aparatură inovatoare.

  1. Reduce stresul și anxietatea

Nu este ușor să zâmbești atunci când te confrunți cu o situație stresantă, însă studiile realizate de echipe de medici dentiști la nivel mondial, arată că acest lucru îți îmbunătățește starea de sănătate. S-a constatat că în urma unei situații stresate, persoanele care au zâmbit au avut un ritm cardiac mai scăzut decât cele cu o expresie neutră. Data viitoare când ești pun într-o situație stresantă încearcă să zâmbești pentru a te calma!

  1. Vei fi mai atrăgător

Un zâmbet frumos și bine întreținut așa cum te-a învățat medicul dentist (prin vizite de profilaxie la fiecare 6 luni, prin periaj dentar zilnic și detartraj profesional), te face să pari o persoană deschisă, sociabilă și empatică. De fapt, cercetarea publicată în European Journal of Social Psychology susține că atunci când zâmbim suntem percepuți ca fiind o persoană mult mai atrăgătoare.

  1. Îți întărește sistemul imunitar

Zâmbetul îți întărește sistemul imunitar, stimulând producția celulelor albe pentru a combate afecțiunile. Studiul realizat pe copiii internați în spital a demonstrat că numărul celulelor albe este mult mai crescut în cazul celor care sunt vizitați de animatori decât în cazul celor care nu au fost vizitați.

  1. Vei fi mai ușor de abordat

Dacă vrei să îți faci prieteni, ar fi cazul să îți schimbi figura posomorâtă! Studiile arată că oamenii sunt mult mai dispuși să socializeze cu o persoană zâmbitoare. Zâmbetul este o expresie facială care le transmite celorlalți că ești dispus să socializezi! În clinicile stomatologice dr. Leahu, asta este principala noastră preocupare. Te invităm în cabinetul oricărui medic dentist pentru un control, iar dacă este cazul, pentru tratamente stomatologice moderne.

  1. Vei părea de încredere

Dacă vrei să îți îmbunătățești credibilitatea, tot ce trebuie să faci este să zâmbești mai des. Nu e atât de greu nu? Încrederea este un lucru destul de greu de câștigat, dar zâmbetul te poate ajuta. Participanții studiului de la Universitatea din Pittsburg au evaluat persoanele care zâmbesc ca fiind mai credibile decât cele cu o expresie serioasă.

  1. Vei fi un leader mai bun

Dacă te afli într-o poziție de management sau îți dorești să fii, zâmbetul poate fi cheia spre succes! Un grup de cercetători de la Universitatea Montpellier a descoperit că zâmbitul este o tehnică de leardeship mult mai eficientă decât abilitățile de manager.

Zâmbetul este cea mai ușoară cale de a obține o stare de spirit bună, de a te simți mai bine, de a fi mai credibil și de a fi privit ca un șef mai bun. Oricând ești supus unei situații stresante, un zâmbet ce se păstrează mai mult timp, odată cu vizita frecventă la medicul dentist, te poate face să treci mai ușor peste orice. Așa că ai grijă de zâmbetul tău și mergi la dentist o dată la 6 luni. Impresia pe care o lași celorlalți contează enorm!

 

 

Dr. Ionut Leahu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Dr. Leahu Dental Clinics

021 9134