
Vizualizat de 4.752 utilizator/i
Cel mai potrivit mediu pentru dezvoltarea bacteriilor este reprezentat de cavitatea orală, de aceea problemele stomatologice sunt favorizate de o igienă dentară precară sau incompletă. Totodată, placa bacteriană care se formează la baza dinților, sub forma unei pelicule fine se dezvoltă în timp din cauza resturilor alimentare și a microorganismelor. În această situație, periajul dentar realizat acasă este insuficient pentru a elimina depunerile de tartru, iar soluția potrivită pentru o dantură mai frumoasă și sănătoasă este detartrajul dentar, realizat doar de către medicul stomatolog, în cabinet.
Descoperă în articolul următor când recomandă medicii stomatologi această procedură și cât costă un detartraj în 2022.
Cât costă un detartraj dentar cu ultrasunete în 2022
Detartrajul dentar cu ultrasunete este o tehnică stomatologică revoluționară, prin care placa bacteriană și depunerile de tartru dentar sunt îndepărtate, fără să lezeze gingiile sau limba. La Clinicile Dentare Dr. Leahu, detartrajul se realizează în doar 30 de minute, este o procedură non-invazivă și tolerată ușor de către pacienți.
În 2022, costul unui detartraj dentar cu ultrasunete este de 280 de lei și vine însoțit și de periajul profesional. Procedura aceasta te ajută să previi apariția cariilor sau a complicaţiilor ce îți pot provoca urgențe stomatologice.
De ce trebuie să investești periodic în detartrajul dinților tăi
Realizat la un interval regulat, detartrajul dentar este cea mai eficientă procedură stomatologică care ajută atât la prevenirea afecțiunilor gingivale, cât și la eliminarea petelor de pe dinți. Medicii stomatologi recomandă ca detartrajul dentar să se realizeze din 6 în 6 luni, în cazul pacienților fără probleme dentare și la 4 luni pentru persoanele ce suferă de boala parodontală, dar și pentru fumători. Un alt avantaj al detartrajului îl constituie curățarea în profunzime a dinților, care îmbunătățește considerabil aspectul zâmbetului, înlătură mirosul neplăcut al respirației și astfel contribuie la o stimă de sine ridicată.
Când este necesar detartrajul dentar
Prin vizitele regulate în cabinetul de medicină dentară, medicul stomatolog va recomanda cea mai bună variantă pentru pacienți, pe baza evoluției tartrului. Frecvența realizării detartrajului depinde de la persoană la persoană, iar indicațiile medicului sunt foarte importante. Dacă vrei să ai un zâmbet îngrijit și atractiv este important să te prezinți la un consult clinic, dacă sesizezi următoarele: probleme dentare:
- apariția cariilor dentare;
- dinți care se mișcă;
- miros neplăcut în gură;
- pete pe dinți;
Ce presupune procedura de detartraj
Detartrajul dentar cu ultrasunete este reprezentat de vibrații mecanice, care prin frecvența înaltă, ajută la eliminarea depozitelor de tartru și placă bacteriană. Pentru calmarea gingiilor este utilizat jetul de apă, care însoțește vibrațiile în timpul procedurii. Medicii stomatologi recomandă detartrajul cu ultrasunete, deoarece nu produce dureri pacienților, iar riscurile ca smalțul dentar să fie afectat sunt scăzute.
Un alt pas important pentru a completa igienizarea corectă a dinților realizată de medicul stomatolog este reprezentat de periajul profesional. Această tehnică cuprinde: utilizarea unei perii rotative, apoi aplicarea unei paste de dinți ce conține fluor, iar în final curățarea individuală a întregii danturi. De asemenea, medicul stomatolog mai poate recomanda și completarea procedurii cu tehnica de airflow, dar acest lucru este valabil doar în cazul pacienților ce prezintă diferite colorații sau pete la nivelul dinților. Această tehnică folosește un dispozitiv care generează un jet de apă, aer și particule fine de bicarbonat de sodiu. Astfel, petele de nicotină, cafea, sucuri sau alimente ce conțin coloranți sunt înlăturate, iar pacienții vor avea din nou o dantură complet sănătoasă și frumoasă.