Digital Smile Design

”Să începem cu sfârșitul!”

Foarte pe scurt așa am putea explica conceptul Digital Smile Design.

Practic Digital Smile design este un concept care ne permite ( prin integrarea unor variate tehnologii digitale) să realizăm o simulare a viitorului tău zâmbet înainte să începem prepararea dinților.

Prin această previzualizare a rezultatului final nu doar că vei putea să știi de la început cum vor arăta dinții tăi la sfârșit, dar putem identifica toate asimetriile existente în zâmbetul tău și care trebuiesc corectate înainte de a începe restaurarea propriu zisă.

În esență, cu ajutorul conceptului Digital Smile Design ne putem asigura ( înainte de a începe tratamentul) că la final vei avea nu doar un zâmbet frumos dar și funcțional care va rezista bine în timp.

Care sunt pașii?

1.ședința de consultație: vom culege toate informațiile medicale de care avem nevoie împreună cu toate dorințele tale estetice. Vom face o documentare fot-video profesională și vom realiza scanarea arcadelor tale dentare cu ajutorul scannerului intraoral PRIMESCAN.
2.analiza și pregătirea: este ședința noastră de lucru în absența ta, în care vom analiza, proiecta și realiza macheta viitorului tău zâmbet.
3.ședința de simulare: ne reîntâlnim pentru a-ți prezenta proiectul nostru. Cu ajutorul unui ghid din silicon și a unui material compozit provizoriu vom transfera la tine în gură proiectul realizat ( este etapa denumita tehnic mock-up). Toata această operațiune se face fără să ne atingem cu freza de dinții tăi. Este o etapă completa noninvaziva și reversibilă. Te vei putea examina în oglindă, vom face toate retușurile necesare iar când obținem rezultatul dorit vom face programarea pentru ședința efectivă de lucru.
4.ședința de ”one day smile design” – acum că știm exact ce trebuie să obținem vom trece la treabă și vom realiza zâmbetul tău cu ajutorul tehnologiei CEREC care ne permite realizarea fațetelor și coroanelor în aceeași ședință. Conceptul de ” One day smile design” – este indicat în cazul unor restaurări de maxim 6-8 fațete/coroane deoarece aceasta este limita tehnică maxima care poate fi realizată într-o singură zi. Dacă restaurarea ta necesită mai mult de 8 dinți vom lucra 2 zile, ceea ce este oricum mult mai rapid decât orice metodă clasică.

Acordă-ne un weekend din timpul tău iar noi îți vom crea un nou zâmbet!

Prezentare DSD

DSD & CEREC

Dr. Leahu Dental Clinics

021 9134