Din ce materiale se confecționează lucrările protetice pe termen lung și de ce?

 

Lucrare protetica

De: | Etichete: , , | Comentarii: 0 | 20 februarie 2019

Vizualizat de 5.249 utilizator/i

Mulți dintre pacienți apelează la medicul stomatolog atunci când și-au pierdut deja o mare parte dintre dinți și situația nu este deloc optimistă, la prima vedere. Totuși, chiar și dacă nu mai au deloc dinți, pacienții pot beneficia de implanturi dentare și pot avea din nou dinți ficși în 24 de ore cu sistemul Sky Fast&Fixed de la Bredent. Din ce materiale sunt confecționate lucrările protetice pe termen lung ca să reziste cât mai mult timp?

Coroanele dentare pot fi puse atât pe rădăcini naturale, cât și pe implanturi dentare. Și, în mod clar, și materialul din care sunt confecționate aceste coronițe poate să difere de la un caz la altul.

„Când vorbim despre lucrări protetice pe termen lung, este important să înțelegem ce vom înlocui și pe ce vom pune acele coroane sau punți dentare. Sunt două situații: putem să punem coroane pe dinți naturali sau pe implanturi. Pe dinții naturali, coronițele trebuie să fie individuale și să fie realizate din ceramică integrală, material care înlocuiește din punct de vedere estetic și funcțional smalțul dentar”, a explicat medicul Ionuț Leahu.

Acesta a adăugat: „Dacă vorbim de lucrări pe termen lung care stau pe implanturi dentare, lucrurile stau diferit. În cazul în care mai există dinți naturali și se fac lucrări mici, ca, de exemplu, atunci când se înlocuiește un dinte cu un implant sau patru dinți cu trei implanturi. La un dinte natural, partea pe care mușcăm este dură, dar rădăcina stă în osul pacientului cu ajutorul unor ligamente. Sunt ca niște frânghii elastice care leagă dintele natural de os. Când pacientul mușcă prea tare, dintele natural are o amortizare dată de ligamente. Implantul dentar are zero elasticitate, în relație cu osul natural. Atunci, trebuie alese cu grijă materialele pe care se pun acele implanturi. Dacă ne referim doar la un singur implant, putem folosi materiale rigide ca zirconiu-ceramică sau ceramică integrală. Dar dacă înlocuim toți dinții și sus și jos, atunci implanturile trebuie protejate și folosim materiale mai flexibile, așa cum sunt dinții din compozit”.

Cât durează realizarea lucrărilor protetice în cadrul Clinicilor Dentare Dr. Leahu? „Dacă este vorba despre un singur dinte, pentru o singură coroană, durează o oră cu tehnologia CEREC. Dacă ne referim la lucrări mai ample, lucrarea poate dura între o săptămână și o lună și jumătate, în funcție de complexitatea cazului”, mai spune Ionuț Leahu.

Acesta încheie: „Lucrările pe implanturi trebuie să fie înșurubate și nu lipite. Sunt niște lucrări special gândite să poată fi îndepărtate în orice fel de situație. Dacă pacientul vine la control, demontăm lucrarea, o curățăm în afara gurii pacientului și apoi o remontăm. O lucrare lipită trebuie distrusă dacă apare o problemă în acea zonă”.

În cazul în care sunteți în căutarea unei experiențe excepționale și a unor medici profesioniști, care să pună pe primul loc sănătatea pacientului, sunați pentru o programare în cadrul Clinicilor Dr. Leahu la numărul de telefon 021 9134. Puteți alege una dintre cele patru clinici din București (Rin, Caramfil, Victoriei, Pipera), fie Clinicile Dr. Leahu din Pitești, fie Clinicile Dr. Leahu din Timișoara.

Citește și:

Cum se realizează o lucrare protetică cu aparatură de ultimă generație?
Dr. Ionut Leahu

Întreabă medicul:

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Dr. Leahu Dental Clinics

021 9134