Dinți de zirconiu VS dinți din porțelan. Ce tip de dantură să alegi?

 

Medici care privesc un monitor ce indica tehnologia pentru lucrările dentare
Coroanele dentare se realizează cu ajutorul tehnologiei moderne

De: | Etichete: , , , , | Comentarii: 18 | 1 octombrie 2019

Vizualizat de 62.847 utilizator/i

Îți dorești o dantură perfect funcțională și frumoasă, care să să îți ofere mai multă încredere în tine? Ai auzit diverse opinii despre dinții de zirconiu vs dinții din porțelan și  nu știi ce să alegi? Află care sunt avantajele și dezavantajele acestora și alege informat care este cea mai potrivită opțiune pentru tine!

Coroanele dentare sunt recomandate pentru dinții care prezintă fisuri sau plombe și pentru cei tratați pe canal. De asemenea, coroanele dentare se pot atașa și implanturilor dentare, oferind forma și funcționalitatea dinților naturali.

Avantajele coroanelor dentare nu se rezumă doar la estetică, ci te vor ajuta să scapi de afecținile supărătoare, de exemplu: sensibilitatea dentară. Lucrările dentare atașate implanturilor vor împiedica dinții rămași să migreze, vor îmbunătăți fizionomia feței, iar forța mușcăturii va fi distribuită uniform pe toți dinții. De asemenea, coroanele dentare reprezintă tratamentul cel mai potrivit atunci când ai un dinte care este afectat mai mult de 50% și nu mai poate fi restaurat printr-o altă opțiune.

Cum alegi între dinții de zirconiu și dinții de porțelan ?

Coroanele dentare sunt lucrări protetice care acoperă sau învelesc partea vizibilă a unui dinte, de aceea, materialele din care sunt confecționate trebuie să fie rezistente și durabile pentru a putea îndeplini funcția masticatorie și cea estetică. Implantul dentar poate servi drept spijin pentru coroanele dentare astfel, materialul din care sunt confecționate trebuie să se potrivească mai multor structuri de susținere.

La clinicile Dentare Dr. Leahu, se realiează atât coroane integral ceramice și metalo-ceramice, cât și coroane ceramice pe suport de zirconiu. Află care sunt diferențele dintre acestea și care este cea mai potrivită alegere pentru tine!

Coroanele integral ceramice sau de porțelan, așa cum cum sunt cunoscute de majoritatea pacienților, te vor ajuta să spui adio zâmbetului cu probleme. Acest tip de coroane dentare imită într-un mod foarte plăcut textura dintelui natural, fiind greu de deosebit de acesta datorită culorii și transparenței.

Coroanele metalo-ceramice îți garantează cele mai bune rezultate în ceea ce privește funcționalitatea și aspectul danturii tale. Acest tip de coroane se poate folosi atât pentru dinții frontali, cât și pentru cei laterali sau din spatele cavității bucale. O lucrare protetică se compune din scheletul metalic de susținere, care oferă rezistență, și din stratul ceramic care îl acoperă. Clinicile Dentare Dr. Leahu oferă două tipuri de porțelan dentar tocmai pentru a găsi cea mai bună soluție pentru fiecare pacient în parte. Ceramica feldspatică oferă posibilitatea de a modifica culoarea dinților prin anumite efecte speciale ale pigmenților ce se pot aplica în interiorul porțelanului, iar ceramica presată, foarte asemănătoare cu dinții naturali din punct de vedere al culorii, oferă posibilitatea aplicării colorațiilor sau petelor opace pe exteriorul suprafeței ceramice.

Coroanele ceramice pe suport de zirconiu sunt o opțiune perfectă pentru pacienții alergici la metal. Acest tip de lucrare protetică este biocompatibil cu structurile dentare și cu gingiile, de aceea, apariția oricărei reacții adverse este eliminată. De asemenea, zirconiul este un material care imită foarte bine culoarea și transparența dintelui, de aceea, coroanele dentare pe suport de zirconiu au devenit foarte cunoscute. La Clinicile Dentare Dr. Leahu, acest tip de coroane este realizat printr-un procedeu de frezare computerizat a unui bloc de zirconiu, folosind tehnologia CAD/CAM .

Dinți de zirconiu – avantaje și dezavantaje

Zirconiul este un aliaj foarte rezistent, lipsit de conductivitate electrică și 100% biocompatibil cu organismul uman. Acesta reprezintă baza peste care se vor adăuga straturile de porțelan. Un alt avatanj al coroanelor dentare pe suport de zirconiu, este acela că sunt mult mai ușoare decât cele pe suport metalic și pacientul se acomodează foarte repede cu aceasta.

Medici dentisti care proiecteaza coroane dentare ceramice pe suport de zirconiu pe calculator, cu tehnologia CAD/CAM

Cu ajutorul tehnologiei CAD/CAM, medicii noștri stomatologi îți asigură coroane dentare din ceramică pe zirconiu cu aspect și funcționalitate, pentru o dantură perfectă

Principalele avantaje oferite de acest tip de coroane dentare sunt: durabilitatea și aspectul natural. Lipsa suportului metalic permite luminii să se reflecte la fel ca la nivelul dinților naturali. De asemenea, coroanele dentare pe suport de zirconiu reduc posibilitatea apariției reacțiilor alergice, datorită biocompatibilității. Acest tip de lucrare protetică este o soluție optimă atât pentru dinții frontali, cât și pentru cei din partea din spate a danturii, acolo unde forța masticatorie este puternică.

Deși coroanele dentare pe suport de zirconiu sunt mai costisitoare în comparație cu cele pe suport metalic, sunt o opțiune avantajoasă având în vedere faptul că sunt lucrări care rezistă foarte bine în timp și îți garantează un zâmbet cu un aspect natural.

Dinți de porțelan – avantaje și dezavantaje

Așa cum am văzut, coroanele dentare se pot realiza integral din ceramică sau pe un suport metalic. Coroanele dentare integral ceramice pot fi folosite pentru restaurarea dinților posteriori, care nu sunt distruși în totalitate. În acest caz, se folosește o incrustație din ceramică și nu este necesar un suport metalic. Coroanele dentare din ceramică devin foarte rezistente datorită tehnicilor de cimentare, cu o îngrijire riguroasă, te vei putea bucura de acestea pe parcursul întregii vieți.

Coroanele ceramice sunt potrivite atât din punct de vedere estetic, cât și funcțional. Așa cum se întâmplă în cazul coroanelor dentare din zirconiu, și ceramica este biocompatibilă cu organismul uman, astfel riscurile apariției reacțiilor alergice sunt minime. Acest tip de lucrare protetică imită foarte bine dinții naturali atât în ceea ce privește textura, cât și în ceea ce privește trasparența și culoarea dinților naturali. Prețul coroanelor din porțelan este mai scăzut decât cel al coroanelor din zirconiu.

Dinți din zirconiu VS dinți din porțelan

Cea mai potrivită lucrare protetică este cea recomandată de medicul protetician! La Clinicile Dentare Dr. Leahu, estetica este un element foarte important pentru decizia finală, însă sănătatea danturii tale este cea mai importantă! Fiecare pacient are parte de un plan de tratament personalizat astfel încât, poate beneficia de cele mai bune soluții pentru nevoile sale. Un prim pas pe care trebuie să îl faci înainte de a alege între dinții de zirconiu vs dinții de porțelan, este consultul stomatologic.

Dr. Ionut Leahu

Comentarii

18 thoughts on “Dinți de zirconiu VS dinți din porțelan. Ce tip de dantură să alegi?

 1. Daniela

  Buna ziua,
  ma numesc Daniela locuiesc in Suceava.As dori sa ma programez la d-nul Dr.Leahu pt.o consultatie stomatologica.
  Nr.meu de telefon este 0752367852
  Va multumesc.

  Răspunde

  • Andreea Mosoiu

   Bună ziua! În Clinicile Dentare Dr. Leahu nu se fac coroane din porțelan. Se fac doar coroane din ceramică integrală, zirconiu sau coroane metalo-ceramice.

   Răspunde

  • Andreea Mosoiu

   Bună dimineața! Coroanele dentare sunt recomandate în următoarele cazuri: dacă dinții sunt ciobiți, fracturați, fisurați, dacă au tratamente de canal sau în cazul implanturilor dentare. Pentru parodontoza este important să tratați mai întâi problemele gingivale și apoi medicul vă va recomanda tratamentul potrivit, în cazul în care dinții necesită și coroane dentare. Pentru a stabili o programare în cadrul clinicilor noastre și pentru a discuta cu un medic specialist, ne puteți suna la numărul de telefon 021 91 34 sau ne puteți scrie prin WhatsApp aici 👉🏻 https://bit.ly/3vDGKPt. Adresele exacte ale clinicilor le puteți găsi aici: https://cliniciledrleahu.ro/contacteaza-ne/ . O zi frumoasă!

   Răspunde

 2. Iacob Ioan Ureche

  Bună ziua. Am 12 implanturi în os 6 și 6 cit ma costa dinți de porțelan complet pentru toată gura…2 proteze.. . Vă mulțumesc

  Răspunde

  • Andreea Mosoiu

   Bună ziua! Costul unei lucrări protetice fixe pornește de la 12 500 lei. Este necesar să veniți la un consult stomatologic la un medic specialist în protetică dentară pentru a stabili tratamentul potrivit și costurile lucrărilor dentare alese. Pentru programări sau informații suplimentare, ne puteți suna la 021 9134.

   Răspunde

 3. Viorica

  Bună ziua !
  Ce material îmi recomandați pt coroane?
  Rezistent și sa nu se îngălbenească în timp,ți nani cont de faptul ca sunt fumătoare.

  Răspunde

  • Andreea Mosoiu

   Bună dimineața! În Clinicile Dentare Dr. Leahu există mai multe tipuri de coroane dentare, iar toate sunt din materiale biocompatibile și rezistente. De asemenea, nu se pătează în timp de la alimente colorate sau băuturi carbogazoase. Puteți opta pentru coroane din zirconiu sau chiar ceramică integrală. Puteți citi mai multe informații despre coroane aici: https://cliniciledrleahu.ro/coroane-dentare/

   Răspunde

  • Andreea Mosoiu

   Bună ziua! Planul de tratament este personalizat pentru fiecare pacient. În funcție de complexitatea cazului și de dorințele pacientului, împreună cu medicul se stabilește strategia terapeutică. În cadrul consultației de specialitate veți primi toate informațiile referitoare la: etapele tratamentului, durata acestuia și costul total al planului de tratament recomandat. Puteți consulta lista de prețuri aici: https://cliniciledrleahu.ro/preturi-clinica-stomatologica/

   Răspunde

Întreabă medicul:

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 

 

Dr. Leahu Dental Clinics

021 9777