Dinți ficși în 24 de ore, cea mai bună alternativă la proteza dentară totală

 

Medic stomatolog in dreapta, asistenta in stanga in cabinetul de medicina dentara
Dr Ionuț Leahu în timpul procedurii cu implant dentar „Dinți ficși în 24 de ore”

De: | Etichete: , , , , | Comentarii: 4 | 7 octombrie 2022

Vizualizat de 1.570 utilizator/i

Cei mai mulți pacienți, care vin la Clinicile Dentare Dr. Leahu și au nevoie de o reconstrucție totală a danturii, apelează la sistemul modern de implant dentar „Dinți ficși în 24 de ore”. Acesta este un concept modern, care aduce numeroase avantaje atât din punct de vedere estetic, cât și funcțional. Așadar, proteza mobilă nu reprezintă ultima soluție atunci când vorbim de reabilitarea întregii danturi.

Descoperă în articolul următor cum poți obține o dantură fixă într-o singură zi, care sunt avantajele acestei proceduri inovatoare pentru sănătatea ta și costurile.

Ia în considerare implanturile dentare, în detrimentul unei proteze dentare totale

După pierderea dinților este important să te hotărăști, rapid, ce modalitate de înlocuire alegi. Acest lucru nu va îmbunătăți doar aspectul estetic al zâmbetului, ci te va ajuta să minimizezi efectele negative pe care le are pierderea unui dinte asupra gingiilor, asupra osului și a dinților rămași: spațierea și migrarea lor, dificultăți în vorbire, probleme de masticație, modificări ale fizionomiei feței, riscul de boală parodontală.

Însă, probabil te întrebi care este cea mai bună soluție pe termen lung pentru sănătatea danturii tale. Proteza mobilă sau tratamentul modern cu implant dentar? Află că sistemul cu implant dentar „Dinți ficși în 24 de ore”, spre deosebire de proteza mobilă, te va ajuta să-ți recapeți viața socială în timp record și să mănânci tot ce-ți dorești fără disconfort.

Intervenția de refacere a întregii danturi, cu ajutorul implanturilor dentare, se realizează cu sedarea conștientă a pacientului, în completă siguranță. Pacientul este într-o stare de somn și nu își va aduce aminte nimic din timpul intervenției, iar a doua zi primește o lucrare fixă provizorie, pe care la 6 luni o va înlocui cu lucrarea protetică pe termen lung.

De ce sistemul Dinți ficși în 24 de ore este cea mai bună alternativă la proteza dentară totală

Avantajul major al tratamentului cu implant dentar „Dinți ficși într-o zi” este acela că vârsta nu este o contraindicație.

„În cadrul Clinicilor Dentare Dr. Leahu, am tratat cu succes atât pacienți care au rămas fără dinți, încă de la vârsta de 25 de ani, cât și pacienți de 90 de ani, purtători de proteze mobile. Prin urmare, nu există limită superioară de vârstă și oricine își dorește dinți ficși și un zâmbet perfect poate beneficia cu succes de un tratament cu implant dentar”, spune Dr. Ionuț Leahu, Medic stomatolog cu competență în Implantologie Orală și Master în Implantologie Orală și Parodontologie

 Timpul

Spre deosebire de procedurile standard, protocolul „Dinți ficși în 24 de ore” îți redă zâmbetul într-o zi. Încă de la prima consultație de specialitate, vei primi toate informațiile cu privire la etapele tratamentelui, durata acestuia, dar și costul total, astfel încât să îți planifici cu ușurință timpul și economiile.

Indicații pre și post tratament

Echipa de medici specialiști a Clinicilor Dentare Dr. Leahu îți stă la dispoziție cu toate informațiile necesare, pentru o experiență excepțională și maximum de confort la stomatolog. Tocmai de aceea, medicul implantolog îți va explica pas cu pas cum se va desfășura intervenția chirurgicală și la ce trebuie să fii atent după realizarea procedurii.

Cu 6 ore înainte de realizarea intervenției cu implant dentar, pacienții nu trebuie să mănânce sau să consume apă cu 1 oră înainte de procedură. Totodată, este indicat ca pacientul să nu poarte bijuterii la nivelul capului și gâtului, atunci când se prezintă la clinică pentru inserarea implanturilor dentare.

Intervenția chirurgicală sigură, realizată de specialiști

Teama legată de o intervenție chirurgicală îi împiedică pe mulți pacienți să amâne procedura cu implant dentar. Ceea ce trebuie să știi, însă, este că în Clinicile Dentare Dr. Leahu avem un protocol propriu de inserare a implanturilor. Întreaga rețea de clinici este avizată pentru anestezia și terapia intensivă (ATI), astfel încât  pacienții să poată beneficia de sedarea conștientă.

„Pacientul doarme în timpul operației, iar noi, medicii, facem absolut tot ce este necesar: realizăm extracții dentare, curățăm infecțiile din os, dacă este cazul facem fie adiție osoasă, fie grefă gingivală sau sinus lift și la final inserăm implanturile dentare. Sedarea conștientă îl ajută pe pacient să fie relaxat, să nu simtă durere și să se simtă în siguranță, deoarece starea sa este monitorizată constant de către medicul anestezist”, completează Dr. Ionuț Leahu, Medic stomatolog cu competență în Implantologie Orală și Master în Implantologie Orală și Parodontologie.

Îți recapeți viața socială în timp record

Prin faptul că vei avea o dantură fixă, într-o singură zi, cu care poți mânca imediat după operație și vei zâmbi fără rețineri, va aduce un plus de vitalitate vieții tale sociale. În acest mod încrederea de sine crește, iar întregul organism se va echilibra, odată cu starea de bine.

Sistemul Dinți ficși într-o zi necesită 3 pași

Pentru a putea beneficia de sistemul cu implanturi dentare ,,Dinți ficși în 24 de ore”, primul pas este să te prezinți cât mai curând la un consult de specialitate. În cadrul acestei vizite, vei afla care este planul de tratament potrivit nevoilor tale și cum poți ajunge să te bucuri de o dantură sănătoasă.

Iată pas cu pas ce implică sistemul modern de implant dentar:

Consultul

În cadrul primei consultații, medicul stomatolog va realiza o radiografie dentară panoramică și un CT, care îl vor ajuta să verifice cât mai exact atât volumul osos existent, cât și poziția în care vor fi inserate implanturile. În urma acestui consult, se va recomanda tratamentul potrivit nevoilor tale și ți se va transmite exact în ce constă procedura. De asemenea, istoricul tău medical este foarte important în ceea ce privește stabilirea tratamentul stomatologic. Vor fi necesare câteva analize generale de sănătate, deoarece procedura „Dinți ficși în 24 de ore” presupune și realizarea unei anestezii, mai exact vorbim despre sedarea conștientă, efectuată de un medic specialist ATI.

Intervenția

Implanturile dentare vor fi inserate de echipa de specialiști în cadrul unei singure intervenții chirurgicale. Nu trebuie să-ți faci griji. Pe tot parcursul procedurii nu vei simți nimic, deoarece se aplică sedarea conștientă, iar pentru mulți dintre pacienți cele 3-4 sau 5 ore petrecute în intervenție sunt resimțite ca 20 de minute.

Lucrarea protetică

A doua zi, după intervenția chirurgicală, vei primi o lucrare fixă provizorie, pe care o vei înlocui la 6 luni cu lucrarea finală. În aceste luni, gingiile se refac complet și vor fi pregătite pentru lucrarea finală fixă. Este bine să mai știi faptul că lucrarea provizorie este montată pe niște bonturi, poziționate pe implanturile dentare.

 Cât costă să-ți refaci dantura într-o singură zi

Costurile diferă pentru fiecare pacient în parte, întrucât planul de tratament este personalizat. În funcție de complexitatea cazului, dar și de dorințele pacientului, împreună cu medicul se va alege planul de tratament. De asemenea, în cadrul primei consultații, pacientul va primi toate informațiile despre procedura „Dinți ficși în 24 de ore”. De la etapele planului de tratament, durata și costul total al acestuia, până la timpul de vindecare necesar.

Dr. Ionut Leahu

Comentarii

4 thoughts on “Dinți ficși în 24 de ore, cea mai bună alternativă la proteza dentară totală

 1. Ghita Marian

  Buna ziua.aveati pachete de implanturi de 4-6 implanturi dentare.ce preturi au?Daca doresc sa pun 8 implanturi jos si 6 sus ce pret ar fi….estimativ.si daca se face ceva discount.multumesc.

  Răspunde

  • Andreea Mosoiu

   Bună ziua! Planul de tratament este personalizat pentru fiecare pacient. În funcție de complexitatea cazului, împreună cu medicul se stabilește strategia terapeutică. În cadrul consultației de specialitate veți primi toate informațiile referitoare la: etapele tratamentului, durata acestuia și costul total al planului de tratament recomandat. Puteți consulta pachetele de prețuri pentru refacerea întregii danturi aici: https://cliniciledrleahu.ro/dinti-ficsi-pentru-o-viata/. Costul unui pachet este cost pe arcadă. Pentru mai multe informații și programări vă stăm la dispoziție la numărul de telefon 0219134 sau prin WhatsApp aici 👉🏻 https://bit.ly/3vDGKPt.

   Răspunde

 2. Nistor Leontina

  Buna ziua.Pe mandibula am 4 implante.Cum se face lucrarea provizorie(material,cit timp poti sa o porti,cu ce se fixeaza pe gingie,citi dinti trebuie sa fie).Cit costa?
  La lucrarea definitiva citi dinti trebuie sa fie,ce material si cit costa un dinte?
  In partea de sus a proteza mobila.Am 66 ani.
  Va sint recunoscatoare daca imi puteti da aceste detalii !
  O zi frumoasa.
  NISTOR LEONTINA
  leontina.nistor.blaj@gmail.com

  Răspunde

  • Andreea Mosoiu

   Bună ziua! Lucrarea provizorie trebuie purtată timp de 4-6 luni, adică până când se termină perioada de vindecare a osului în care au fost inserate implanturile. Există mai multe tipuri de material din care aceasta poate fi făcută, iar costurile diferă în funcție de acest aspect. Acest lucru este valabil și pentru lucrarea definitivă. Este indicat să mergeți la un consult stomatologic și să vă sfătuiți cu medicul specialist în privința materialului pe care să-l alegeți pentru ambele lucrări. În cadrul acestei consultații, el vă va oferi toate informațiile de care aveți nevoie, legate de: etapele tratamentului, durata acestuia și costul total al planului de tratament recomandat. Pentru programări, ne puteți suna la 021 9134.

   Răspunde

Întreabă medicul:

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 

 

Dr. Leahu Dental Clinics

021 9777