Vizualizat de 507 utilizator/i
Cercetările recente semnalează un număr surprinzător de legături între starea sănătății orale și sănătatea inimii. Oamenii care dezvoltă boli ale gingiilor (gingivite, inflamaţii şi infecţii ale gingiilor ori periodontită) prezintă un risc dublu de dezvoltare a bolilor de inimă.
Unele tipuri de bacterii există în mod normal în gura ta, dar riscul dezvoltării bolilor gingivale creşte dacă nu foloseşti aţă dentară în mod corespunzător şi nu îţi periezi corect dinţii (pentru a elimina placa – bacterii care se lipesc de dinţi după ce mănânci sau bei), iar odată ce boala gingiilor s-a dezvoltat, va fi creat, ca răspuns, un mediu de bacterii anormal, periculos. Pentru că aceste boli fac ca gingiile să sângereze, bacteriile se pot muta în sânge, contribuind la formarea de cheaguri în artere, care pot interfera cu fluxul sangvin de la nivelul inimii.
Jumătate din persoanele cu vârsta de peste 55 de ani prezintă boli ale gingiilor. Acestea sunt principala cauză a pierderii dinţilor.
Riscul creşte pe măsură ce îmbătrânim, însă grija pentru sănătatea noastră dentară ar trebui să înceapă încă din copilărie. Periajul regulat, folosirea aţei dentare şi vizitele regulate la dentist, te vor ajuta să îţi păstrezi dinţii perfect sănătoşi.
Iată care sunt simptomele îmbolnăvirii gingiilor:
- gust acru
- respiraţie urât mirositoare
- sângerarea gingiilor
- gingii umflate
- pierderea dintilor
- dinţi sensibili
- durere la masticaţie
De menţionat ar fi posibilele legături dintre bolile gingiilor şi accidentul vascular cerebral, osteoporoza, diabetul, bolile respiratorii, chiar şi naşterea prematură.
- Doctor-antreprenor de clinici stomatologice - februarie 20, 2018
- Clinicile Dr. Leahu au inaugurat un Centru de Pregătire Avansată în Medicina Dentară - iulie 21, 2017
- Dr. Ionut Leahu:Dacă oamenii ar merge la timp la dentist, costurile ar fi mult mai reduse - martie 22, 2017