search
021 9134 Locatii
Linie telefonică cu tarif normal
 • Română
it

Ne pasă de pacienți!
În perioada următoare clinicile sunt deschise pentru urgențe de luni până vineri, între 10:00 - 16:00, cu programare în prealabil la 021 91 34.

Vezi aici adresele:

Dinții de lapte. Care este ordinea apariției lor și când se schimbă

 


De: | Etichete: , , , , | Comentarii: 2 | 9 mai 2019

Vizualizat de 2.787 utilizator/i

Dinții de lapte încep să se dezvolte din a 14-a săptămână de sarcină, chiar dacă erup mult mai târziu.  Primii dințișori care apar sunt incisivii centrali inferiori (adică acei doi dinți de jos, situați la mijlocul mandibulei), și tot ei sunt și primii care cad, fiind înlocuiți de dinții permanenți. Iată tot ce trebuie să știe un părinte despre dinții de lapte.

Ce sunt dinții de lapte

Dinții de lapte sunt primii dinți care îi apar unui om și sunt la fel de importanți ca dinții permanenți. De obicei, după vârsta de 5 ani, copiii încep să-şi piardă dinţii de lapte. Orice afecțiune apărută la dinții de lapte poate avea consecințe serioase asupra dinților definitivi și a mușcăturii corecte. Cu alte cuvinte, pierderea timpurie a dinților de lapte poate face ca dinții permanenți să crească strâmbi.

Ordinea apariției dinților de lapte

Dinții de lapte apar într-o ordine bine stabilită. Incisivi centrali inferiori sunt primii care apar între 6 și 10 luni. Acestia vor fi schimbați la 6-7 ani. Incisivi centrali inferiori sunt urmați de incisivii centrali superiori. Aceștia apar între 8 si 12 luni și vor fi schimbați la 6-7 ani.

Următorii dinți sunt incisivii laterali superior care apar între 9 și 13 luni și vor fi schimbați după 7-8 ani. Apoi, apar incisivii laterali inferiori între 10 și 16 luni. Și ei se vor schimba la 7-8 ani.

Apoi vor apărea premolarii superiori (între 13 și 19 luni), premolarii inferiori (între 14 și 18 luni), caninii superiori (între 16 și 22 de luni), caninii inferiori (între 17 și 23 de luni), molarii inferiori (între 23 și 31 de luni) și molarii superiori (între 25 și 33 de luni).

Cum se îngrijesc dinții de lapte

Contrar credinției populare, dinții de lapte trebuie îngrijiți la fel ca cei permanenți. Înainte să erupă, părinții ar trebui să maseze gingia copilului pentru ca dințișorii să iasă mai ușor. De la vârsta de 3 ani, copilul ar trebui să se spele singur pe dinți. Procedura trebuie să dureze cel puțin trei minute. Și dinții de lapte se pot caria iar cariile evoluează mult mai repede la copii decât la adulți.

Când trebuie să aibă loc prima vizită la stomatolog

Copiii trebuie să meargă la stomatolog din timp, iar părinții au un rol foarte important în prevenirea problemelor dentare ale celui mic. „Prima vizită în cabinet trebuie să fie în jurul vârstei de 1 an jumătate – 2 ani sau chiar mai devreme, înainte să apară dureri sau necesitatea unor manopere stomatologice laborioase. Întâlnirea cu medicul pedodont, face parte din etapele importante pe care copilul le are de parcurs la început de drum și care își pun amprenta în creșterea și dezvoltarea sa ca viitor adult pentru o dantură sănătoasă.”, explică Asma Năstase Battah, specialist pedodont în cadrul Clinicilor Dentare Dr. Leahu.

 

Dinți de lapte

În cazul în care sunteți în căutarea unei experiențe excepționale și a unor medici profesioniști, care să pună pe primul loc sănătatea pacientului, sunați pentru o programare în cadrul Clinicilor Dr. Leahu la numărul de telefon 021 9134. Puteți alege una dintre cele cinci clinici din București, Clinicile Dentare Dr. Leahu din Pitești, Clinicile Dentare Dr. Leahu din Timișoara ori Clinicile Dentare Dr. Leahu din Turda.

 

Dr. Ionut Leahu
Dr. Ionut Leahu
Owner & Medic Dentist, competenţă Implantologie Orală la Dr. Leahu Dental Clinics
Pentru mine, pacientul fericit este partenerul care mă ajută să îmi duc mai departe visul. Împreună, continuăm povestea.
Dr. Ionut Leahu

Comentarii

2 thoughts on “Dinții de lapte. Care este ordinea apariției lor și când se schimbă

  • Andreea Mosoiu

   Buna ziua! Este recomandat sa mergeti cat mai repede cu baietelul la un control stomatologic. In urma consultului si a unei radiografii dentare medicul va putea stabili cauza si planul de tratament. Pentru programari puteti lasa numarul de telefon si va contactam noi in 24 de ore sau puteti suna dumneavoastra la numarul: 0219134
   https://cliniciledrleahu.ro/contacteaza-ne/

   Răspunde

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Dr. Leahu Dental Clinics

021 9134