Dr. Corina Cîmpean, chirurg oro-maxilo-facial: „Cancerul oral este vindecabil”

 

Corina Cîmpean

De: | Etichete: , , , , , , | Comentarii: 16 | 2 mai 2019

Vizualizat de 7.055 utilizator/i

Medicul Corina Cîmpean face parte de o perioadă bună de timp din echipa Clinicilor Dr. Leahu și se mândrește cu faptul că a rezolvat o mulțime de cazuri medicale. Aceasta a povestit într-un interviu ce a determinat-o să opteze pentru chirurgie și despre problema cancerului oral, o boală care afectează tot mai mulți români în ultimii ani.

Corina, ce te-a determinat să alegi stomatologia?
Sunt un om logic, practic, atent la detalii, căruia îi place să lucreze cu și printre oameni. Am ales stomatologia din pasiune iar mai apoi am optat pentru chirurgia oro-maxilo-facială, specialitate ce m-a făcut și mă face să mă simt împlinită profesional.

Ce înseamnă profesia de medic stomatolog pentru tine?
Înseamnă să ofer oamenilor încrederea în sine printr-un zâmbet sănătos și frumos, pentru că acesta este primul lucru pe care îl observăm la cineva. Cui nu îi place o persoană care zâmbește larg, fără să se simtă stânjenită? Îmi doresc să le ofer pacienților din cadrul Clinicilor Dr. Leahu un zâmbet sănătos, o dantură frumoasă în armonie cu trăsăturile feței.

De ceva vreme faci parte din echipa Clinicile Dr. Leahu. Ce-ți place cel mai mult în cadrul acestui colectiv?
Foarte bine spus. Echipa. Și subliniez acest lucru. Sunt mândră și entuziasmată să fac parte dintr-un colectiv profesionist, organizat și determinat să ofere cele mai bune servicii stomatologice pacienților. Rolul fiecărui membru este precis stabilit și nu putem funcționa unul fără celălalt. Totul se bazează pe colaborare, acesta fiind secretul eficienței și succesului cazurilor tratate. Și nu în ultimul rând, accesul la o aparatură de ultimă generație ne permite să oferim pacienților sănătate reală și o experiență excepțională.

Ce te vezi făcând peste 20 ani?
Consider că, în specialitatea noastră, suntem într-un proces continuu de învățare și dezvoltare. Sper să îmi păstrez același devotament, entuziasm și aceeași pasiune pentru ceea ce fac. Și, de ce nu, după 20 ani, să fac parte din același colectiv, care m-a susținut și îndrumat.

Cum este medicul Corina Cîmpean față de Corina Cîmpean din viața de zi cu zi?
Sunt multe asemănări între medicul stomatolog/chirurg OMF și omul din afara carierei, altfel n-aș practica stomatologia din pasiune. Cum bine a punctat cineva, „dacă îţi place cu adevărat ce faci, nu vei fi nevoit să muncești nicio zi din viaţa ta”, acest lucru se aplică și pentru mine. Există în același timp și mici diferențe, de exemplu, în viața de zi cu zi, sunt un om visător și uneori copilăros, dar când ajung în mediul profesional reușesc să îmi canalizez toată atenția, cunoștințele și ambilitățile spre a oferi pacienților cele mai bune tratamente.

Vorbește-mi puțin despre cancerul oral. Care sunt simptomele acestui tip de cancer?
Este un subiect destul de vast. Aș cuprinde, în general, toate afecțiunile tumorale ale cavității bucale. Acestea, în functie de subtip, pot afecta buzele, limba, gâtul, glandele salivare, oasele faciale. Putem vorbi despre mai multe forme de tumori: cele bune sau benigne, care au un caracter autolimitant (asta însemnand că, la un moment dat, ele nu mai cresc și nu invadează țesuturile din jur, ci mai degraba le împing), și prin îndepărtarea lor, pacientul se poate bucura de o vindecare chirurgicală absolută. Mai sunt și tumorile cele rele, maligne sau cancerul oral, ele caracterizându-se printr-o diviziune celulară anormală, cu invadarea (prinderea) țesuturilor din aproape în aproape, cât si diseminarea (trimiterea) pe cale limfatică sau prin vasele de sânge a celulelor canceroase, cu apariția cancerelor secundare la nivelul ganglionilor sau la distanță în organism. Simptomatologia este una ascunsă, în prima fază. Cancerul oral nu doare, decât atunci când apare infecția. În principal, pacientul prezintă tulburări de alimentație, tulburari la înghițire, senzatie de corp străin în gură sau în gât, scădere mare în greutare într-un timp destul de scurt, prezența unor leziuni ce nu au tendință de vindecare sau mobilitate dentară fără o cauză parodontală.

Este vindecabil cancerul oral?
Absolut. Mai ales dacă este diagnosticat în fazele incipiente de dezvoltare iar prevenția este esențială. Cancerul oral, depistat în prima fază, prezintă o rată de surpaviețuire de peste 83%. Controalele periodice, la 6 luni – 1 an,  joacă un rol important în diagnosticarea leziunilor precanceroase și canceroase, cât și în instituirea unui tratament corect și predictibil. Este foarte important să prevenim, înainte de a trata. 

Cum se poate depista cancerul oral în cadrul Clinicilor Dentare Dr. Leahu?
Depistarea cancerului oral se poate face printr-o simplă vizită la medicul stomatolog. În cadrul clinicilor noastre punem la dispoziția pacienților un sistem inovator de testare a cancerului oral numit Velscope, singurul aparat de depistare precoce a cancerului oral arobat de Health Canada si Organizația Mondială a Sănătății. Este o procedură extrem de simplă, ce durează câteva minute, este nedureroasă, neinvazivă. Principiul după care se ghidează acest aparat se bazează pe fluorescența naturală a țesuturilor. Acest dispozitiv de înaltă performață numit Velscope, emite un spectru de lumină albastră, cu ajutorul căreia se face diferențierea între țesuturile sănătoase și cele afectate. Medicul va inspecta cu atenție țesuturile cavității orale. Mucoasa sănătoasă va avea o culoare albastru spre verde, pe când leziunile precanceroase și canceroase vor avea o culoare roșu închis. Se pot diagnostica și leziunile inflamatorii, acestea spre deosebire de afecțiunile canceroase, vor avea o culoare de roșu deschis.

În cazul în care sunteți în căutarea unei experiențe excepționale și a unor medici profesioniști, care să pună pe primul loc sănătatea pacientului, sunați pentru o programare în cadrul Clinicilor Dr. Leahu la numărul de telefon 021 9134. Puteți alege una dintre cele patru clinici din București (Rin, Caramfil, Victoriei, Pipera), fie clinica Dr. Leahu din Pitești, fie clinica din Timișoara.

 

Dr. Ionut Leahu

Comentarii

16 thoughts on “Dr. Corina Cîmpean, chirurg oro-maxilo-facial: „Cancerul oral este vindecabil”

 1. Ovidiu

  Buna ziua ma numesc ovidiu si de cîțiva ani am o mare problema la dinți mia afectat si maxelaru ami curge tot timpul puroi nu stiu c3 sa mai fac am mare nevoie de ajutor

  Răspunde

  • Andreea Mosoiu

   Bună ziua! Veniți la un control să curățăm infecția și să primiți un tratament adecvat. Clinicile sunt deschise în București, Pitești, Timișoara, Turda, Constanța, Oradea, Iași, Sibiu, Ploiești și Galați. Pentru programări ne puteți lăsa un număr de telefon și vă contactăm noi în 24 de ore sau sunați dumneavoastră la numărul de telefon 021 91 34. Adresele exacte le puteți găsi aici: https://cliniciledrleahu.ro/contacteaza-ne/

   Răspunde

 2. Buta Andreea

  Buna seara!Am un baietel de 3 luni,nu are palatul bucal.Gurita comunica cu nasucul,diagnosticul pus de doctor este pierre robin.Faceti interventii chirurgicale pentru reconstructia palatului si de la cati luni se poate face interventia?

  Răspunde

  • Andreea Mosoiu

   Bună ziua! Vă mulțumim pentru mesajul dumneavoastră! La Clinicile Dentare Dr. Leahu nu facem intervenții chirugicale pentru reconstrucția palatului la copii. Pentru această intervenție este necesar să mergeți într-un spital, deoarece acest tip de intervenție se realizează cu ajutorul unei sedări totale. Vă dorim multă sănătate și o zi frumoasă!

   Răspunde

  • Andreea Mosoiu

   Bună ziua! Clinicile Dentare Dr. Leahu sunt prezente în București, Craiova, Ploiești, Pitești, Timișoara, Turda, Constanța, Oradea, Iași, Sibiu, Galați, Cluj-Napoca și Brașov! Este necesar ca pentru un control al cavității orale să o programați pe mama dumneavoastră la un consult de specialitate. Puteți să sunați la 021 91 34 sau să vă programați printr-un mesaj pe WhatsApp aici 👉🏻 https://bit.ly/3vDGKPt. O zi bună vă dorim!

   Răspunde

 3. Andreea

  Bună ziua , fetita mea de 6 ani jumătate are un calcul în canalul stenon , as vrea sa știu dacă se poate face ceva în Clinica dvs din Pitești, mulțumesc

  Răspunde

  • Andreea Mosoiu

   Bună dimineața! Este necesar să veniți cu fetița la un prim consult pentru ca un medic specialist să vadă despre ce este vorba și să recomande tratamentul potrivit. Puteți să ne sunați la numărul de telefon 021 91 34 sau sau prin WhatsApp aici 👉🏻 https://bit.ly/3vDGKPt.

   Răspunde

 4. Beatrice

  Bună ziua am văzut și am maxilarul rupt trebuie să mă operez,îmi e frică dar nici cu banii nu stau bine ,lucrez sunt asigurată,va rog puteți să îmi spuneți cam la ce suma să mă aștept ?

  Răspunde

  • Andreea Mosoiu

   Bună ziua! Planul de tratament este personalizat pentru fiecare pacient. În funcție de complexitatea cazului și de dorințele pacientului, împreună cu medicul se stabilește strategia terapeutică. În cadrul consultației de specialitate veți primi toate informațiile referitoare la: etapele tratamentului, durata acestuia și costul total al planului de tratament recomandat. Puteți consulta lista de prețuri aici: https://cliniciledrleahu.ro/preturi-clinica-stomatologica/. Pentru informații suplimentare și o programare ne puteți suna la numărul de telefon 021 91 34 sau prin whatsapp aici 👉🏻 https://bit.ly/3vDGKP

   Răspunde

  • Andreea Mosoiu

   Bună ziua! Pe data de 22.07.2022 vine Dr. Ionuț Leahu la clinica dentară din Galați. Ne puteți lăsa dumneavoastră un număr de telefon pentru a stabili o programare sau ne puteți suna la numărul de telefon 021 9134 sau prin whatsapp aici 👉🏻 https://bit.ly/3vDGKPt. Vă așteptăm cu drag!

   Răspunde

 5. Afronie Geta

  Buna ziua. Soțul are o pată maronie pe limba .lateral il ustura cînd mănîncă.Medicul stomatolog ne-a dat trimitere la maxilo facială.As dori sa imi spuneti daca la clinica Dr .Bleahu din Craiova poate sa mearga

  Răspunde

  • Andreea Mosoiu

   Bună ziua! Trebuie să fie consultat de un medic chirurg, specialist maxilo facială. Echipa mobilă de chirurgie a Clinicilor Dentare Dr. Leahu va fi prezentă mâine, 22.10.2022 în clinica din Craiova. Pentru programare ne puteți contacta la numărul de telefon 021 91 34 sau prin WhatsApp aici 👉🏻 https://bit.ly/3vDGKPt . Vă așteptăm cu drag! O zi frumoasă!

   Răspunde

Întreabă medicul:

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Dr. Leahu Dental Clinics

021 9134