După o experiență de 15 ani de lucru în propria clinică, medicul ortodont Daciana Velisarato care s-a alăturat Clinicilor Dr. Leahu

 

De: | Etichete: , , , , , , , | Comentarii: 0 | ianuarie 3rd, 2017

Vizualizat de 350 utilizator/i

Ce se ascunde în faţa unui zâmbet minunat? Raspunsul: Medicul ortodont  Daciana Velisarato care s-a alăturat Clinicilor Dr. Leahu.

Află mai multe despre experiența sa de 15 ani în redat zâmbete în interviul următor:

1.    Ați luat decizia de a face parte din echipa Dr. Leahu după ce o perioadă ați lucrat în propria clinică stomatologică. Cum și când ați decis că pentru dumneavoastră statutul de antreprenor nu  a fost suficient?

Dețin o experiență de 15 ani de lucru privat în clinica mea. Acum vreo 10 ani era destul de ușor să îmbini meseria de medic cu cea de antreprenor. Nu existau atât de multe cabinete private, pacienții erau destui, iar costurile materialelor erau mai accesibile. În ultima perioadă numărul de pacienți a scăzut foarte mult în clinicile mici, iar costurile pentru a dota cabinetul cu toate cele necesare erau foarte mari. Ultimul an de zile a fost un chin în ideea în care trebuia să facem rost de pacienți noi pentru a plăti cele necesare. Nu mai era plăcut să mergi la serviciu. În momentul în care mi s-a întâmplat asta, mi-am adus aminte cum abia așteptam să ies pe ușă să îmi văd pacienții, iar acum aveam griji și probleme și nu mai voiam să ies din casă. A fost semnalul de alarmă pentru un om îndrăgostit dea dreptul de această meserie. Atunci am știut că este timpul să revin la meseria mea de bază și anume cea de medic dentist și am ales să vin aici.

2. Care este condiția principală prin care poți să devii un medic stomatolog bun și un specialist în ortodonție?

Ca să fii un ortodont bun îți trebuie minte și foarte multe cunoștințe de fizică și matematică. Ortodonția înseamnă aplicarea acestor științe la nivelul cavității bucale. Numai un elev eminent în matematică și fizică poate să fie un ortodont adevărat. Iar eu am fost unul dintre ei, olimpică la matematică și fizică.

3. Ce le recomandați tinerilor medici care termină Facultatea de Medicină Dentară?

Le recomand să nu își deschidă cabinetul lor, este cea mai proastă alegere să încerci să îți faci singur un cabinet pentru că ești izolat și rupt de mediul concurențial și nu ai colegi lângă tine care să te ajute și cu care să te sfătuiești. Cel mai important lucru în stomatologie este colaborarea interdisciplinara pentru a obține rezultatetele cele mai bune pentru tratarea pacientilor. Le recomand tuturor să încerce să pătrundă în clinici mai mari unde exista aceste lucruri. Le recomand sa citeasca foarte mult, studiul acasă în primii ani este foarte important, la fel și cursurile de pregătire.

4. Cum îmi pot da seama ca pacient că este timpul să îi fac o vizită medicului ortodont?

 Există două categorii de pacienți.

Pacienții tineri, copii și adolescenți care sunt aduși de părinți datorită faptului că în creștere și dezvoltare apar anumite aspecte care îi nemulțumesc: dintii ies strâmbi pe arcadă, adodontiile – lipsa unor dinți, tulburările funcționale – copiii nu pot să respire bine pe nas, au respirație orală, obiceiurile vicioase ( copilul își suge degetul).

Adulții vin la ortodont pentru că în momentul actual află pe căi media, Tv sau Facebook, că dinții pe care nu îi puteam îndrepta acum mulți ani când erau adolescenți se pot îndrepta acum prin mijloace moderne.

5. Ce sfaturi trebuie să urmeze un pacient pentru a avea siguranța că a ales un medic ortodont potrivit?

  • Să nu se ducă la cabinetele mici pentru un tratament ortodontic corect
  • Să meargă într-o clinică mare care are toate specialitățile medicinei dentare        

 6. Ce parere aveți despre faptul că unii pacienți optează pentru fațete dentare pentru a ascunde dinții strâmbi?

Poate să fie o rezolvare dar numai în anumite situații și anume când mușcătura este corectă. Când există orice fel de deviere a mușcăturii, fațetele nu se pot efectua pentru că sar.

 7. Pacienții dumneavoastră se întorc și reîntorc, devenind foarte repede devotați. Ce îi determină să revină la  dumneavoastră?

Mulți îmi spun că mă iubesc și că nu s-ar duce niciodată la alt doctor. Sunt o fire deschisă, comunic totul cu ei și le spun absolut tot ce urmează să fac, astfel sunt linistiți și nu au nici o surpriză. Apropierea de pacient și sinceritatea sunt tot ce contează.

8. Există mitul că aparatele dentare sunt doar pentru copii? Cum îl demontăm?

Așa cum în ultimii ani au progresat toate, așa a progresat și medicina. Au apărut sistemele fixe care se lipesc pe dinți și odata cu ele posibilitatea tratării anomaliilor la orice vârstă.

9. Avem pe piață un aparat dentar WOW, de top? Care sunt avantajele lui?

Aparatul Diamon este singurul aparat din lume care poate să crească și să dezvolte oasele maxilare la orice vârstă.

Cred foarte mult în ceea ce fac, am siguranța că o să fie cel mai bine, de aceea își pun toți aparate dentare. Dacă vrei să faci un tratament corect, nr 1 este îndepărtarea durerii, curățarea – pacientul nu trebuie să aibă infecții, după care intră ordodontia pe arcadă.

 

 

 

 

 

Dr. Ionut Leahu

Dr. Ionut Leahu

Owner & Medic Dentist, competenţă Implantologie Orală la Dr. Leahu Dental Clinics
Pentru mine, pacientul fericit este partenerul care mă ajută să îmi duc mai departe visul. Împreună, continuăm povestea.
Dr. Ionut Leahu

Lasă un răspuns

Abonează-te la newsletter pentru a fi la curent cu noutățile!
Abonează-te și primești
automat e-book-ul!

Cum faci ca prichindelul tău
să aibă dinți sănătoși?

Sfaturi Practice

Abonează-te la newsletter și primești
GRATUIT e-book-ul nostru!
Visit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeVisit Us On Linkedin