Durerea după obturația de canal: de ce apare și câte tipuri există

 

Medic stomatolog in stanga efectuează tratament de canal cu ajutorul microscopului, asistent medical in dreapta in cabinetul de medicina dentara
Medic stomatolog in stanga efectuează tratament de canal cu ajutorul microscopului, asistent medical in dreapta in cabinetul de medicina dentara

De: | Etichete: , , , , , , , | Comentarii: 49 | 13 mai 2022

Vizualizat de 32.518 utilizator/i

Durerea după obturația de canal este normală și nu trebuie să ne îngrijoreze. Un dinte care a fost tratat pe canal, iar nervul acestuia a fost scos, poate rămâne cu o sensibilitate timp de câteva zile sau chiar săptămâni. Ce trebuie să reținem este că dintele în sine nu doare, iar ceea ce provoacă sensibilități sunt țesuturile periodontale care înconjoară rădăcina.
În articolul următor vom afla ce înseamnă o obturație de canal și când trebuie realizată, dacă există durere după tratarea dinților pe canal și cum se efectuează în cabinet, de către medicul stomatolog, un astfel de tratament.

Ce este și cum se realizează obturația de canal?

Cu toții am auzit de obturație sau în termeni populari de plombă. Însă, ce înseamnă o obturație de canal? Ei bine, aceasta se referă la închiderea canalului radicular, adică a spațiului din interiorul dintelui, unde se află țesuturile de susținere și pulpa (nervul) acestuia. În momentul în care te confrunți cu dureri puternice ori sensibilități dentare, este important să știi că pulpa dentară este afectată și probabil există o infecție în interiorul dintelui sau la nivelul rădăcinii acestuia. Și în acest caz este necesar un tratament de canal, efectuat de către medicul stomatolog.

Obturația de canal se mai realizează și atunci când dintele a suferit o traumă sau dacă există tratamente mai vechi efectuate incorect.
Ca prim pas, este necesar ca pacientul să se prezinte în clinica dentară, pentru un consult stomatologic și efectuarea unei radiografii dentare, de principiu, panoramice, iar la recomandarea medicului se poate face și o radiografie retro-alveolară. Împreună cu medicul stomatolog, care are competență în endodonție, se stabilește strategia terapeutică, urmând să se realizeze tratamentul potrivit.

În ceea ce constă strategia terapeutică, medicul stomatolog realizează mai mulți pași. În primul rând face o anestezie locală și verifică cavitatea de acces din interiorul dintelui cu ajutorul unui aparat medical, denumit microscop dentar. Apoi, cu instrumentele speciale curăță canalele radiculare atât manual, cât și cu un sistem rotativ, urmând să le irige, spele foarte bine și să le usuce. La final, medicul sigilează canalele cu ajutorul unor conuri de gutapercă și a unei paste speciale și astfel se obține obturația de canal.

Tipuri de durere după obturaţie

Durerea după obturația de canal poate să difere în funcție de fiecare persoană în parte. În principiu se simte un anumit grad de disconfort asupra dintelui tratat, care poate ține de la 2-3 zile până la o săptămână. De asemenea, durerea după obturația de canal se resimte mai mult ca o presiune sau pulsație pe dinte. În foarte puține cazuri, poate să apară și o durere mai puternică, care să nu fie provocată de niciun stimul dureros și să fie o durere permanentă. În acest caz, medicul stomatolog prescrie antiinflamatoare, care vor trebui luate numai dacă durerea este insuportabilă.
Printre cele mai întâlnite tipuri de dureri, putem enumera o durere în timp ce mușcăm sau atunci când mestecăm.

Durere în timp ce mușcăm

Imediat ce efectul anesteziei a trecut și vrem să mâncăm, este posibil ca atunci când mușcăm ceva cu dintele ce tocmai a fost tratat să resimțim un mic disconfort. Acest lucru este perfect normal, iar medicii stomatologi recomandă ca în primele zile după efectuarea obturației de canal, să se muște din alimente cu partea opusă a dintelui respectiv.
Nemaiexistând pulpa dintelui, dinții tratați pe canal devin fragili și sunt mai expuși riscului de a se fractura. În acest caz, este recomandat ca imediat după tratamentul endodontic să se aplice și o coroană dentară.

Durere când mestecăm

Atunci când mestecăm, maxilarul se mișcă și dinții se ating unii de alții. Astfel, se poate atinge și dintele tratat pe canal și poate apărea o durere, de cele mai multe ori, acută. Această durere se resimte atunci când dintele a fost tratat în urma unei carii dentare profunde, iar canalele radiculare au fost curățate destul de intens. Este un semn normal să resimți durere după scoaterea nervului în timp ce mesteci, în unele cazuri.

Ce să faci dacă apare durerea după tratamentul endodontic

„Este normal să apară durere după un tratament endodontic, pacientul trebuie să știe că durerea poate să țină de la câteva zile, până la câteva săptămâni. Este indicat ca după ce trece anestezia, pacientul să administreze acasă antiinflamatoare, pentru a reduce disconfortul care poate apărea. De asemenea, durerea care apare după tratamentul de canal poate fi la presiune sau în momentul în care pacientul mușcă sau mestecă cu dinții tratați pe canal”, explică Dr. Tanya Teodorescu, medic stomatolog în cadrul Clinicilor Dentare Dr. Leahu.

Uneori, o durere după tratamentul de canal poate necesita un tratament mai serios. În cazul în care durerea este însoțită de o umflătură, medicul va prescrie și un antibiotic, care se va administra timp de câteva zile. Totodată, dacă durerea nu dispare după aproximativ două săptămâni, este indicat să facem o vizită rapidă medicului stomatolog.

Cum se tratează durerea după tratamentul endodontic

Durerea de măsea după tratamentul de canal este absolut normală după realizarea tratamentului endodontic, iar dacă aceasta poate fi suportabilă, este bine să evităm și administrarea medicamentelor.
Însă, dacă durerea nu ne dă pace și devine acută, așa cum ne-a explicat și Dr. Tanya Teodorescu, medic stomatolog, este necesar să luăm antiinflamatoare. Acestea trebuie prescrise doar de către medicul stomatolog.

Dacă te întrebi cât durează disconfortul după tratamentul de canal, e bine să știi că acesta variază de la o persoană la alta, iar cel mai des ține câteva zile și uneori poate dura și câteva săptămâni. Durerea se ameliorează de la o zi la alta.

Tratamentul endodontic la Clinicile Dentare Dr. Leahu

„Este bine de știut că antibioticele și antiinflamatoarele nu pot înlocui realizarea unui tratament endodontic. Ce pot face acestea este să reducă durerea pentru o perioadă de timp, însă nu înseamnă că pot rezolva și cauza apariției durerii dentare. Cel mai indicat este ca pacientul să se prezinte la medicul stomatolog în cazul în care apare un disconfort sau o durere, pentru a se stabili care este cauza, dar și ce trebuie făcut pentru a le înlătura”, completează Dr. Tanya Teodorescu.

Tratamentul endodontic sau „tratamentul pentru scoaterea nervului”, așa cum este cunoscut de către cele mai multe persoane, presupune o intervenție în care medicul endodont îndepărtează pulpa dintelui (nervul), curăță canalele radiculare de infecții și bacterii cauzate de cariile dentare și reface astfel dintele cu o obturație de canal.

În cadrul Clinicilor Dentare Dr. Leahu, tratamentul endodontic este realizat doar cu ajutorul microscopului dentar și are ca scop salvarea dintelui afectat. Prin intermediul terapiei endodontice se îndepărtează în totalitate leziunea carioasă și prin folosirea microscopului se curăță în profunzime canalul radicular.

Trebuie să privim tratamentul endodontic efectuat la microscop ca o investiție atât în timp, cât și din punct de vedere financiar. În ceea ce privește partea financiară, trebuie să avem în vedere faptul că ne păstrăm dintele natural o perioadă cât mai lungă de timp, iar din punct de vedere al timpului, tratamentul se poate realiza în doar o singură ședință.

Dr. Ionut Leahu

Comentarii

49 thoughts on “Durerea după obturația de canal: de ce apare și câte tipuri există

 1. Silvia

  Bună ziua. Am o masea tratata pe canale în luna august 2022. Ieri, din icauza ca era pre înaltă, a trebuit șlefuita, și acum ma doare când calc pe ea. E normala durerea? Cât timp o sa persiste! Mulțumesc

  Răspunde

  • Andreea Mosoiu

   Bună dimineața! După efectuarea tratamentului de canal este normal să vă mai doară dintele tratat câteva zile. În cazul în care durerea nu dispare după aproximativ 2 săptămâni este necesar să faceți o radiografie nouă și să mergeți la un medic stomatolog pentru a verifica dacă tratamentul este realizat corect. Pentru programări sau informații suplimentare ne puteți contacta la 021 9134.

   Răspunde

 2. Ileana

  Buna ziua

  Acun exact 4 zile am făcut un tratament de canalla microscop. De atunci am durere la molarul tratat severă si permanenta. Pe o scala de la 1 la 10 durerea e de 9/10. Iau si antiinflamatoare si antibiotic dar durerea trece numai sub efectul calmantoarelor si revine parcă si mai intensă. Este normal? Înțeleg o durere suportabila si de scurta durata dar a mea e de groază si nu mai trece.

  Mulțumesc frumos.

  Răspunde

  • Andreea Mosoiu

   Bună dimineața! În cazul în care caria dentară a fost profundă atunci când s-a realizat tratamentul de canal, este normal ca durerea să fie de durată. Însă, dacă aceasta durează mai mult de 2 săptămâni, este necesar să mergeți la stomatolog să vedeți despre ce este vorba. Pentru programări sau informații suplimentare, vă rugăm să sunați la 021 9134.

   Răspunde

  • Andreea Mosoiu

   Bună ziua! Nu este normal. Vă recomandăm să faceți o radiografie retro-alveolară la dintele respectiv și să mergeți să discutați cu un medic stomatolog. Pentru programări sau informații suplimentare ne puteți suna la 021 9134.

   Răspunde

 3. Valentina

  Buna ziua. Acum o luna mi s a scos nervul unei masele,mi s a facut tratament de canal, dupa pilirea dintelui pentru lucrare au aparut durerile, au trecut 2 saptamani de la pilire dar durerea persista mai ales in momentul in care mestec in ea sau ating cu limba. Am facut o excentrica dar totul este in regula. Iau antiinflamator si antibiotic cu amoxicilina. De la ce ar putea fi durerea aceasta?

  Răspunde

  • Andreea Mosoiu

   Bună dimineața! Este necesar să veniți la un consult stomatologic pentru ca un medic specialist în endodonție să vadă dintele tratat atât clinic, cât și radiologic. Vă puteți programa la 021 9134.

   Răspunde

 4. Musat Bogdan

  Acum câte zile am efectuat un tratament pe canal care la baza rădăcini avea și putin putoi, a spus domnul doctorsi se vedeau si in radiografie, acum resimt dureri nu numai la măseaua tratata. dar și la baza (osul) dinților din jur. Este o durere sâcâitoare, suportabila spun eu. În cât timp ar trebui sa dispară și dacă suport, mai iau medicamente? Mulțumesc frumos!

  Răspunde

  • Andreea Mosoiu

   Bună ziua! Este normal să doară câteva zile după tratamentul endodontic, mai ales dacă a existat puroi la rădăcina dintelui. Dacă durerea nu trece în decursul a două săptămâni, este necesar să mergeți la stomatolog să vedeți ce se întâmplă.

   Răspunde

 5. Trifan Florentina

  Bună ziua. M-am trezit peste noapte cu falca umflata am luat Zinat cu Flamexin sa dezumflat după ce am terminat antibioticul sa umflat iar mai tare cu ochi cu tot.Am fost la stomatolog mi-a intrat pe canal a scos infectie de acolo mi-a dat antibiotic Augumentin ,a lăsat canalul deschis dar nu mai curge nimic eu tot umflata sunt si ma doare la apa rece sau cind vb.Ce se întâmplă oare?? De ce nu ma dezumflu?

  Răspunde

  • Andreea Mosoiu

   Bună ziua! Este normal ca după tratarea unui dinte pe canal să vă doară câteva zile și să fiți umflată, deoarece ați avut o infecție la rădăcina dintelui. Dacă aceste simptome nu dispar în 7-10 zile, este necesar să mergeți din nou la medicul stomatolog să vedeți ce se întâmplă.

   Răspunde

 6. Lorena

  Dupa un an de zile de la scoaterea nervului , a inceput iar sa ma doara maseaua . Am fost la medic, mi s a spus ca am infectie pe canal, cum se poate intampla asta? Si din moment ce mi s a scos nervul, cum este posibil sa mai am dureri?

  Multumesc anticipat!

  Răspunde

  • Andreea Mosoiu

   Bună ziua! Este posibil ca tratamentul de canal să nu fi fost realizat corect, de aceea au intrat resturi alimentare și bacterii printre materialul pus de tip plombă și a condus la apariția cariei. Este important să se realizeze din nou un retratament endodontic pentru a salva dintele. Pentru a stabili o programare la un medic specialist endodont vă rugăm să sunați la 021 9134.

   Răspunde

 7. Maria B.

  Bună ziua.
  În luna februarie, s-a realizat o lucrare pe canal la microscop. În luna martie, mi s-a fixat un implant în mandibulă, lângă dintele la care s-a lucrat pe canal. Nu a durut până acum o saptamana, când a simțit o durere ușoară în zonă. Durerea s-a intensificat puțin, cedează la calmante, dar reapare, câteodată destul de intensă. Nu e nimic umflat. Nu-mi dau seama de la care dintre cele 2 lucrări provine. Astazi, după ce am luat Nurofen expres forte, a cedat dar, după 2 ore, a reapărut. E firesc?

  Răspunde

  • Andreea Mosoiu

   Bună ziua! Este necesar să veniți la un consult stomatologic pentru ca medicul să verifice clinic și radiologic starea dintelui și a implantului dentar. Pentru programări sau informații suplimentare ne puteți contacta la 021 9134 sau prin 𝑾𝒉𝒂𝒕𝒔𝑨𝒑𝒑: bit.ly/3Fxgz0P.

   Răspunde

 8. Neagu Alina-Gabriela

  Domnule sau doamna doctor…acum aproximativ o lună de zile m am dus la stomatolog și mi a omorât nervul molarului 1 partea dreapta si mi a plombat apoi. Ma doare si acum cand merstec, la cald, la rece, cand strâng dinții. Am fost din nou la stomatolog acum o săptămână pentru molarul 1 partea stângă si mi a curatat caria, spunand ca aveam o carie destul de mare si mi a pus un medicament inauntru. Apoi mi a plombat. Ma doare si aceasta. O sa astept inca o saptamana, pentru a va urma sfatul. Ce pot sa fac? Este normala durerea la nivelul molarului 1 daca mi a omorat nervul acum o luna de zile? Precizez ca de afara nu se vede semn de carie inca prezenta…daca imi puteti raspunde, va mulțumesc!(am 17 ani și jumătate dacă e important de specificat)

  Răspunde

  • Andreea Mosoiu

   Bună ziua! Recomandarea noastră este să veniți la o consultație stomatologică pentru ca un medic specialist să verifice starea dinților tratați atât clinic, cât și radiologic. În mod normal, durerea după un tratament de canal poate exista maxim 2 săptămâni, din cauza tratării infectiilor profunde care au afectat pulpa dintelui. Pentru mai multe informații sau pentru o programare, vă rugăm să ne sunați la 021 9134 sau să ne scrieți pe WhatsApp 👉🏻 bit.ly/3Fxgz0P.

   Răspunde

 9. Ionut

  Bună ziua,am un tratament pe canal la două masele partea dreapta sus.Una dintre ele are pivot si coroană. Deși a trecut mai mult de o luna de la ultimul tratament durerea persista in zona si iradiază către obraz .Rugămintea este daca puteti sa-mi spuneti de ce se intampla acest lucru?

  Răspunde

  • Andreea Mosoiu

   Bună dimineața! Este necesar să veniți la un consult stomatologic pentru ca un medic specialist în endodonție să vadă atât clinic, cât și radiologic felul în care sunt tratați dinții, pentru a identifica de unde provine durerea. Pentru programări sau informații suplimentare ne puteți contacta la 021 9134.

   Răspunde

  • Andreea Mosoiu

   Bună ziua! Este necesar să mergeți la un consult la medicul stomatolog. Astfel se va indentifica cauza abcesului și veți urma tratamentul potrivit. Pentru o programare sau mai multe informații ne puteți suna la 021 9134 sau ne poți scrie pe 𝑾𝒉𝒂𝒕𝒔𝑨𝒑𝒑 ➡ bit.ly/3Fxgz0P. O zi frumoasă!

   Răspunde

 10. Stela

  Bună ziua! După un tratament de canal am avut dureri intense. Am refăcut radiografia dentară din care s-a observat că tratamentul folosit (gutapercă) a depășit foarte mult linia dintelui. Doctorul mi a recomandat scoaterea acestuia cu ace speciale dar îmi este teamă. Prezintă un pericol prezenta acestui material?

  Răspunde

  • Andreea Mosoiu

   Bună ziua! Este necesar să veniți la un consult stomatologic, pentru ca un medic specialist în endodonție să vă vadă atât clinic, cât și radiologic. Totodată, fără radiografie este greu să ne dăm cu părerea. Dacă această depășire este mică, de 1-2 mm, în general nu se reintervine, iar pacientul poate prezenta dureri câteva zile de la intervenție și i se recomandă antiinflamatoare. În cazul în care această depășire este mai importantă, sunt 2 situații: ori se reîncearcă retratamentul de canal, dar nu garantează că se scoate excesul de sealer sau gutapercă, sau a 2-a variantă, se face rezecția apicală (varianta chirurgicală, atunci când se taie vârful rădăcinii).

   Pentru programări sau informații suplimentare, ne puteți contacta la 021 9134.

   Răspunde

 11. Elena

  Bună seara! În urma cu o lună și 3 săptămâni am fost la dentist și mi a tratat un canin scos nervul, obturat și mi a pus un pivot din fibră de sticlă de 3 zile am o durere ca o presiune și nu știu dacă sunt normale durerile după atâta timp. Țin sa menționez că dinții sunt îmbrăcați și am și paradontoza.

  Răspunde

  • Andreea Mosoiu

   Bună dimineața! Este necesar să mergeți la un medic stomatolog să vă facă o radiografie dentară pentru a vedea exact de unde provine durerea, fie de la dintele tratat, fie de la un alt dinte vecin. Pentru programări sau informații suplimentare, ne puteți suna la 021 9134.

   Răspunde

 12. Timea

  Bună ziua,

  Am avut aplicata o plomba la un premolar în partea de sus. Pe parcursul zilelor a apărut o durere foarte mare, am mers înapoi și cu stupoare m-am trezit ca trebuie sa îmi scoată nervul și sa îmi facă tratament pe canal.
  Din ce cauza s-a ajuns aici? Nu a fost bine curățată caria? Nu a fost plombata bine? Pe radiografia dusa inaintea procedurii nu se vedea puroi. Totul s-a întâmplat pe parcursul a 4 săptămâni.
  Iar acum am avut tratamentul pe canal, doctorul a zis ca s-a infectat la rădăcină, am niște dureri insuportabile, dacă se bat dinții deolalta, e crunt, nici nu pot sa îl ating nici măcar, nu mai zic de periuța de dinți. Cat durează aceasta durere care uneori e pulsatila?
  Va mulțumesc pentru răspuns!

  Răspunde

  • Andreea Mosoiu

   Bună ziua! Este necesar să veniți la un medic stomatolog pentru a vedea cu ce probleme vă confruntați și pentru a recomanda tratamentul potrivit. Vă puteți programa la numărul de telefon 021 9134.

   Răspunde

 13. Andreea

  Buna ziua! Dupa ce mi s-a efectuat obturatie pe canal la un dinte cu infectie, este normal ca infectia sa nu dispara imediat? Au trecut 3 zile si mi-am facut din nou radiografie si inca este infectie in zona respectiva. Mentionez ca nu am dureri absolut deloc.

  Răspunde

  • Andreea Mosoiu

   Bună dimineața! Este necesar să veniți la un consult stomatologic pentru a vedea cu ce probleme vă confruntați și pentru ca un medic specialist să vă recomande tratamentul potrivit. Vă puteți programa la numărul de telefon 021 9134.

   Răspunde

 14. Cori

  Buna ziua, Am dat de clinica dvs pe internet dupa ce am cautat informatii despre tratamente de canal.Prezint o oarecum urgenta medicala , am avut o plomba temporara pusa deasupra unei carii profunde , plomba care urma sa imi cada in 2-3 sapt maxim dupa spusele medicului stomatolog, insa au trecut 3 ani si nu a cazut pana ieri. Nu am avut dureri sau alte probleme niciodata si nici in momentul de fata nu am dureri, insa simt cum s-a deplasat si a intrat practic sub gingie (si vizibil si tactil nu mai este la nivelul celorlalti dinti).Medicul meu stomatolog nu mai lucreaza in clinica respectiva, si aceasta este o f mare problema pentru mine pt ca imi stia tot istoricul medical.Mi s-a pus plomba peste carie deoarece nu a putut intra cu freza era dureros si nici anestezie nu a putut sa imi faca pentru ca eu am tahicardie si anestezia respectiva continea adrenalina. Ulterior mi s-au dat niste mostre de anestezic insa nu am gasit pe nicaieri o clinica unde le pot testa (eu am istoric alergic).Am mai avut obturatie de canal , chiar 2 , insa facute cu pansament devitalizant (care am inteles nu are potential alergic). Intrebarea mea este: exista cumva aceasta optiune la dvs. in clinica? Fiind un pacient hipersensibil la anestezic  si alergic la antibiotice si calmante? As vrea sa scap de plomba asta care si asa e pe jumatate cazuta si miscata din loc si eventual poate puteti trata caria? si salva dintele?sau o radiografie?

  Răspunde

  • Andreea Mosoiu

   Bună ziua! Medicina și substanțele anestezice au evoluat. În clinicicle dentare Dr. Leahu folosim mai multe tipuri de substanțe anestezice, astfel încât să putem oferi servicii tuturor pacienților cu diferite probleme de sănătate. Puteți realiza analize alergologice pentru a vedea exact la ce substanțe si medicamente sunteți alergic. Astfel, în cazul în care va fi nevoie de prescripția unui antibiotic, se va alege unul potrivit. Pentru programări, ne puteți suna la numărul de telefon 021 9134.

   Răspunde

 15. Roxana

  Buna ziua, am fost la medic acum 4 zile , o măsea mă durea și avea o carie foarte mare care aproape ajunsese la nerv, pentru a o scoate medicul a omorât nervul și a pus un tratament acolo și mă programat după 7 zile pentru a scoate nervul. Acum a 4 zi a început să mă doară, este in regula ? Mulțumesc frumos pentru un eventual răspuns.

  Răspunde

  • Andreea Mosoiu

   Bună dimineața! Vă recomandăm să cereți sfatul medicului endodont. Acesta vă va spune care pot fi cauzele durerii și ce trebuie să faceți pentru a le diminua și a continua tratamentul. Pentru mai multe informații și programări, ne puteți contacta la 021 9134.

   Răspunde

 16. Luisa

  Bună seara,
  Aceeași problema o am și eu ca toți ceilalți, obturație de canal cu dureri. Am o măsea cu doua canale și fiecare canal cu alte doua, care sunt foarte întortocheate și greu de lucrat pe ele. Unul dintre cele doua canale, ale canalului din spate, a reușit sa l curețe ieri la microscop. Celelalte 3 sunt ok. Nu știu care este cauza dar din radiografia retroalveolara rezulta ca osul mi s a retras, și ieri mi a zis ca e undeva sparta și mi s au infiltrat microbi, motivul care a dus la problema cu osul. N am avut dureri, deși mi s a tot lucrat din mai la măseaua asta bucuclasa. Acum nu pot sa țin gura inchisa, deoarece se incaleca măselele și am o durere crâncenă, sau când ating cu limba. Din cauza intolerantei la histamina și a bolii celiace, nu pot sa iau multe medicamente. Este vreo problema dacă optez pentru extracție, ca nu mai rezist. Decât cu asa dureri mai bine fără măsea.

  Răspunde

  • Andreea Mosoiu

   Bună dimineața! Având în vedere complexitatea cazului dumneavoastră, recomandarea noastră este să veniți cât se poate de repede la un consult stomatologic, la un medic endodont. Acesta va analizat măseaua afectată și vă va recomanda un plan de tratament potrivit. Pentru programări, ne puteți contacta la 021 9134.

   Răspunde

 17. Cris

  Buna ziua ,medicul meu îmi recomanda tratarea maselei de minte printr-o obturatie de canal ,ca apoi sa îmi facă o lucrare ,am nevoie de o părere va rog, este măseaua de minte de pe maxilarul stâng care calcă pe dinții de jos , măseaua de minte se tratează ? Exista posibilitatea sa poți face o lucrare sprijinita pe măseaua de minte ?Vreau sa precizez ca este și cariata si doare surd.Va mulțumesc ,cu respect.

  Răspunde

  • Andreea Mosoiu

   Bună dimineața! Recomandarea noastră este de a cere și a doua opinie medicală din partea unui alt medic stomatolog, pentru a afla dacă aceasta este cea mai bună soluție în cazul dumneavoastră. În general, măselele de minte sunt extrase deoarece cresc strâmb, uneori nu există spațiu suficient pe arcadă și apariția lor afectează poziția celorlalți dinți, se cariază ușor pentru că nu sunt igienizate corespunzător din cauza locului mai greu accesibil, iar apoi ajung să afecteze și dinții vecini. Pentru a programa o consultație, ne puteți contacta la 021 9777.

   Răspunde

 18. Magda

  Bună seara acum două zile am scos nervul de la dintele din față care din păcate s-a ajuns la situația asta din cauza unei plombe nereușite făcută de doctor am ajuns la durere la rece și la cald și a trebuit să-mi scoată nervul. Mi-am scos nervul și acum la două zile am o durere Doar atunci când mușc sau pur și simplu se ating dinții între ei nu știu dacă este normal să nu pot mânca mi-e frică să nu ajung din cauza nervului scos la pierderea dintelui mai ales el fiind cel din față dacă scoți nervul pot să pierde dintele?

  Răspunde

  • Andreea Mosoiu

   Bună ziua! În unele cazuri poate apărea sensibilitatea dentară temporară după tratamentul de canal. Dacă aceasta nu dispare la câteva săptămâni de la realizarea tratamentului, este necesar să mergeți la un consult stomatologic. De asemenea, pentru protejarea dintelui, se recomandă acoperirea acestuia cu o coroană dentară.

   Răspunde

 19. Tutun Silvia

  Buna seara! Am o măsea plombata si cu nevul scos . Am facut radiografie si dr dentist mi a explicat ca am infecție la rădăcina si de aceea ma doare si nu mai poate intra pe canale ptr ca am o pasta pusa in ele. Am luat tratament cu augmentin si calmante. In 2021 tot măseaua asta mi a mai provocat ceva durere dar parca nu au fost ca acum insuporatabile.Nu l am întrebat dar cred ca singura soluție care ma poate scăpa de durere pe viitor este sa o scot.Ma intreb ore mai am si alte solut de a o salva sa nu raman cu gara in gura?

  Răspunde

  • Andreea Mosoiu

   Bună ziua! Recomandarea noastră este de a cere o a doua opinie din partea unui alt medic stomatolog. În cazul în care tratamentul pe canal nu a fost realizat corect și complet, medicii specialiști în endodonție pot recomanda retratamentul de canal, care constă în a curăța din nou canalele pentru a elimina infecția și a preveni răspândirea acesteia. Pentru mai multe informații și programări, ne puteți contacta la 021 9777.

   Răspunde

 20. Catalin

  Bună ziua. După 20 de ani de la obturația de canal plus plombă un medic mi a umblat la canale și acuma mă doare insuportabil. Care să fie cauza având în vedere ca nu m a durut până să umble?

  Răspunde

  • Andreea Mosoiu

   Bună ziua! Recomandarea noastră este de a merge la un consult stomatologic, la un alt medic specialist endodont, pentru a cere o a doua opinie. Acesta va analiza canalele dintelui și va identifica sursa durerii. Pentru mai multe informații și programări, ne puteți contacta la 021 9777.

   Răspunde

 21. Tudor

  Buna ziua,am avut o scoatere de nervi la dintele stanga jos langa maseaua de minte,dupa o saptamana si cateva zile tot ma doare,si ma doare parca si urechea si am si o amorteala in limba dupa anestezie,e normal sa doara si urechea stanga si sa fie din vina la interventie?

  Răspunde

  • Andreea Mosoiu

   Bună ziua! Deoarece durerile persistă de peste o săptămână, recomandarea noastră este de a merge la un control stomatologic. Medicul va verifica dintele care a fost tratat pe canal și vă va spune care este sursa durerii. Pentru programări, ne puteți contacta la 021 9777.

   Răspunde

Întreabă medicul:

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 

 

Dr. Leahu Dental Clinics

021 9777