search
021 9134 Locatii
Linie telefonică cu tarif normal
  • Română
it fr

,,Empatia și înțelegerea sunt elementele de bază în lucrul cu pacienții” – Interviu Dr. Andrada Pace, medic dentist, Pitești

 


Pedodonția este ramura stomatologiei care se ocupă cu profilaxia și cu tratarea afecțiunilor orale la copii.

De: | Etichete: , , , , , | Comentarii: 0 | 18 iunie 2020

Vizualizat de 475 utilizator/i

Dr. Andrada Pace, medic dentist în cadrul Clinicilor Dentare Dr. Leahu Pitești consideră că nimic nu poate fi mai frumos pentru un medic decât momentul de la finalul tratamentului, atunci când pacientul se bucură de rezultatele muncii dentistului. Se consideră norocoasă pentru că poate ajuta și copiii și își dorește să clădească cu aceștia relații bazate pe încredere. Află din interviul următor cum este o zi a unui medic dentist în cadrul Clinicilor Dr. Leahu.

Ce anume v-a îndemnat să alegeți stomatologia?

Încă de mică am avut legături strânse cu domeniul medical prin prisma membrilor familiei care profesează în domeniul sănătății. Astfel, din copilărie am știut că voi deveni medic, doar că nu știam sigur dacă va opta pentru stomatologie sau altă ramură. În final, am ales stomatologia și s-a dovedit că a fost cea mai bună alegere, una chiar foarte fericită.

Cum arată o zi în cadrul Clinicilor Dentare Dr. Leahu?

O zi în cadrul Clinicilor Dentare Dr. Leahu este o zi plină de entuziasm, de agitație care ne încarcă cu energie pozitivă, dar și o zi plină cu multe zâmbete. Toți membrii echipei, din toate departamentele, colaborează în favoarea pacientului, de la intrarea pacientului în clinică și până la finalul ședinței de tratament. Întreaga echipă depinde efort pentru fiecare pacient în parte, tocmai pentru ca acesta să beneficieze cu adevărat de o experiență excepțională și de sănătate reală.

Care sunt cele mai comune afecțiuni pe care le întâlniți?

Cea mai comună afecțiune pe care o întâlnim în cadrul consultațiilor este caria dentară, fie simplă, fie complicată. Chiar și cele mai comune urgențe stomatologice apar din cauza cariilor care, netratate la timp, evoluează și ajung să afecteze dintele în profunzime. În aceste situații lucrurile devin complicate deoarece este afectat nervul dintelui și astfel pacientul se confruntă cu apariția celei mai de temut senzații, și anume: durerea.

Ce provocări întâmpinați în lucrul cu pacienții?

În general, lucrul cu oamenii este o adevărată provocare deoarece cu toții suntem diferiți. Pacienții sunt unici în felul lor, fiecare are propria personalitate, de aceea medicii dentiști trebuie să dea dovadă de multă empatie astfel încât să poată înțelege nevoile fiecărui pacient în parte, atât din punct de vedere medical, cât și din punct de vedere moral, deoarece suportul emoțional este foarte important atunci când vorbim despre realizarea cu succes a tratamentelor stomatologice.

Care sunt atuurile unui stomatolog bun?

În cea mai mare parte din timp eu lucrez cu cei mici, astfel consider că atuurile cele mai importante ale unui medic dentist ori pedodont ar trebui să fie răbdarea și blândețea. Pe lângă pregătirea bună din punct de vedere profesional, medicul trebuie să aibă anumite abilități de comunicare și înțelegere. Acestea se deprind o dată cu timpul, pe măsură ce cunoști diferite tipuri de pacienți și încerci să îi înțelegi și să îi ajuți pe fiecare în parte.

Care sunt cele mai frumoase experiențe pe care le-ați trăit de-a lungul carierei dumneavoastră?

De-a lungul carierei mele, am avut parte de tot felul de experiențe frumoase. Cred că cel mai frumos sentiment apare în momentul în care un pacient îți mulțumește sincer la finalul tratamentului. Doar în acest fel, tu, ca medic, realizezi că reușești să ajuți pe cineva cu adevărat prin prisma meseriei tale, reușești să îi înlături durerea și, uneori, chiar să îi schimbi viața. Dacă vorbim despre lucrul cu cei mici, atunci sentimentele sunt și mai intense. Din punctul meu de vedere lucrul cu pacienții copii înfrumusețează ziua oricărui medic deoarece este ca și cum ai avea copilăria cu tine mereu și ai putea să te joci la locul de muncă. Mă consider binecuvântată pentru acest lucru și mă bucur nespus să pot ajuta copiii să își rezolve problemele dentare și să zâmbească din nou cu încredere.

Dr. Andrada Pace Clinicile Dr. Leahu Pitesti in dreapta si pacienta in stanga

Dr. Andrada Pace împreună cu unul dintre cadeții curajoși ai Academiei Spațiale Dr. Leahu.

Care credeți că este cel mai important aspect atunci când vine vorba de relația medic-pacient?

Consider că atunci când vine vorba de relația medic-pacient sunt mai multe aspecte importante de care trebuie să ținem cont. În primul rând, este necesar să existe empatie și înțelegere pentru pacient și nevoile sale, iar apoi este necesară clădirea unei relații bazate pe încredere și implicit multă comunicare. Este foarte important ca pacientul să știe că poate conta pe echipa medicală astfel încât să-i fie înlăturată teama, pe care majoritatea pacienților o simt atunci când vin la medicul stomatolog.

Ce ar trebui să se schimbe, în prezent, în stomatologia din România?

La Clinicile Dentare Dr. Leahu beneficiem de tot suportul tehnic și material. Atunci când ne referim la tehnicile utilizate și la aparatura cu care sunt dotate clinicile stomatologice, totul este adaptat la cerințele timpului nostru, totul este digitalizat și la performanțe maxime. Din păcate, nu toți medicii stomatologi și pacienții din România pot beneficia de astfel de lucruri. Poate că din cauza lipsei de ajutor financiar din partea statului în privința domeniului sănătății și, categoric, din cauza lipsei educației sanitare și a importanței igienei orale apar problemele în domeniul stomatologiei. Cred cu tărie că ar trebui să se găsească metode prin care întregii populații să i se respecte dreptul la informare și la educație, știm cu toții că zonele rurale sunt destul de afectate și lipsite de contactul cu medicii stomatologi. Sunt optimistă și cred că în viitor lucrurile se vor schimba, iar modul în care lucrăm noi astăzi, la Clinicile Dentare Dr. Leahu, va deveni o normalitate și nu ceva ieșit din comun.

Dacă te confrunți cu o problemă stomatologică și ești în căutarea unei echipe de medici profesioniști și dedicați, atunci suntem aici pentru tine! Clinicile Dentare Dr. Leahu sunt prezente atât în București, cât și în Pitești, Oradea, Constanța, Timișoara și Turda. Pentru programări ne poți contacta la numărul de telefon: 021 91 34.

Dr. Ionut Leahu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Dr. Leahu Dental Clinics

021 9134