0374 475 555 Locatii   stegulet it stegulet en stegulet ro
Linie telefonică cu tarif normal

Este apa minerală daunătoare pentru dinții?

 

De: | Etichete: , , , , | Comentarii: 0 | aprilie 11th, 2017

Vizualizat de 503 utilizator/i

Apa minerală, cunoscută ca apă carbogazoasă este deseori percepută ca o alternativă sănătoasă pentru sucurile acidulate. Totuși acest tip de băutură are de asemenea efecte negative asupra danturii.

Bineînțeles, efectul apei minerale asupra dinților nu este nici pe departe la fel de nociv. În principal, problemele apar din cauza faptului că este carbogazoasă, ceea ce ajută la erodarea smalțului dentar. Deși nu poate fi comparată cu sucurile carbogazoase, unele variante, cum sunt cele cu arome de fructe pot fi la fel de corozive ca acidul din fructe.

Cercetările realizate la Universitate din Birmingham au scos la iveală faptul că aromele citrice, cum sunt lămâia și grapefruit-ul sunt cele mai acide, întrucât aceste fructe deja conțin acid propriu. Combinația acestor arome cu apa carbogazoasă are același efect asupra dinților ca sucul natural de citrice, cunoscut pentru faptul că afectează smalțul dentar.

Un alt studiu realizat de aceeași instituție susține că apa plată și cea carbogazoasă simplă afectează dinții într-o foarte mică măsură, iar pentru a cauza eroziune dentară ar trebui consumată în cantități foarte mari.

Iată câteva sfaturi pe care ar trebui să le urmezi pentru a evita eroziunea dentară:

  • Evită apa cu aromă și zahăr
  • Nu consuma apa minerală zilnic, ca singură metodă de hidratare
  • Nu adăuga lămâie sau alte fructe (în special cele citrice) în apa pe care o consumi
  • Folosește un pai pentru a limita contactul acidului cu dinții

Eroziunea dentară este o problemă foarte comună, ce poate fi greu de ținut sub control. De aceea, prevenția este cea mai importantă. Mergi la un consult periodic la dentist, o dată la 6 luni sau de îndată ce observi că ceva nu este în regulă cu dantura ta.

Dr. Ionut Leahu

Dr. Ionut Leahu

Owner & Medic Dentist, competenţă Implantologie Orală la Dr. Leahu Dental Clinics
Pentru mine, pacientul fericit este partenerul care mă ajută să îmi duc mai departe visul. Împreună, continuăm povestea.
Dr. Ionut Leahu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

GDPR
×
Info! Sunt de acord sa apar in statisticile website-ului, ca vizitator.