Este radiografia dentară periculoasă?

 

Dr. Ionuț leahu discutând cu un pacient după realizarea unei radiografii dentare
Dr. Ionuț Leahu și echipa sa de medici au grijă care fiecare pacient să beneficieze de cele mai bune soluții de tratament, după identificarea probemelor dentare, cu ajutorul radiografiei dentare digitale

De: | Etichete: , , , | Comentarii: 0 | 1 august 2016

Vizualizat de 7.154 utilizator/i

Atunci când vine vorba despre radiografii dentare, multe persoane sunt reticente și ar prefera să nu ajungă în situația în care au nevoie de una.

Radiațiile sunt prezente pretutindeni, pornind de la lumina soarelui, unde radio, microunde, până la alimentele pe care le consumăm zilnic. Aceste tipuri de radiații nu sunt nocive atunci când sunt prezente în cantități mici. Aici se încadrează și radiografia dentară, necesară pentru evaluarea problemelor stomatologice.

Radiografia dentară este periculoasă pentru sănătate. Fals!

Datorită noilor tehnologii, radiografiile dentare digitale nu mai reprezintă o problemă, prin faptul că timpul de expunere este redus si cantitatea de radiații mult mai mică. Ca și comparație, atunci când gătiți la aragaz sau zburați cu avionul, vă expuneți unei cantități mult mai mari de radiații.

Radiografia dentară digitală este foarte sigură, utilizează cu 80% mai puține radiații, iar timpul de expunere este de doar 9 secunde. Acest tip de radiografie dentară este mult mai eficient decât cel clasic, iar imaginea poate fi mărită pentru observarea celor mai fine detalii. Astfel, medicul stomatolog poate identifica toate informațiile de care are nevoie pentru realizarea unui tratament corect.

Radiografia dentară folosită și în sarcină

În clinica stomatologică dr. Leahu, pentru reducerea timpului acordat tratamentelor stomatologice și a numărului de ședințe, achiziționarea unui aparat de radiografie dentară a fost o prioritate. Spre deosebire de alte aparate de radiografiere a dinților, cel din clinicile dr. Leahu este sigur și poate fi folosit chiar și de femeile însărcinate. Mai mult, prin prelucrarea imaginii, specialistul poate să observe, până în cele mai mici detalii, care este starea reală de sănătate a dinților tăi.

Avantajele radiografiei dentare

Insă, avantajele realizării unei radiografii dentare cu aparatul din clinicile stomatologice dr. Leahu nu se opresc aici:

  • doza de radiații cu mult scăzută, prin faptul că senzorul digital este mult mai sensibil la fotonii radiațiilor X;
  • realizarea unei imagini fidele asupra starii de sănătate a dinților îi permite specialistului să observe detalii importante ale dinților și structurilor adiacente și poate identifica informaţii care nu ar fi fost vizibile pe un film convenţional;
  • nu se folosesc substanțe chimice pentru developare, deci este 100% ecologic;
  • întregul proces durează doar 5 minute (pregătirea pacientului + realizarea propriu-zisă a unei radiografii dentare) și nu este necesară programarea.

Vino în clinicile stomatologice Dr. Leahu și convinge-te că avem cea mai modernă și rapidă tehnologie, inclusiv de radiografie dentară digitală! Programează-te la  numărul de telefon: 021 91 34.

Dr. Ionut Leahu

Întreabă medicul:

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 

 

Dr. Leahu Dental Clinics

021 9777