Este suficient să folosim doar apa de gură fără să ne spălăm pe dinți?

 


Apa de gura

De: | Etichete: , , | Comentarii: 0 | 10 octombrie 2018

Vizualizat de 1.024 utilizator/i

Din lipsă de timp sau, poate, din comoditate, mulți dintre noi nu acordăm suficiente minute obiceiului zilnic numit spălat pe dinți. Tocmai de aceea, una dintre întrebările pe care le pun tot mai mulți internauți pe forumurile cu teme stomatologice este aceasta: „Este suficient să folosim doar apa de gură fără să ne mai spălăm pe dinți?”.

Medicii stomatologi recomandă ca periajul dentar să se efectueze după fiecare masă și chiar după fiecare gustare. Pentru o îngrijire „ca la carte”, este important ca periajul dentar să fie completat de ața dentară și apa de gură. Așadar, nu este suficient să folosim doar apa de gură fără să ne spălăm pe dinți.

„Apa de gură are un rol extrem de important întrucât previne apariția cariilor și protejează cavitatea bucală. Aceasta poate să ajungă în locuri ale gurii unde periuța nu poate să curețe. Totuși, este de preferat ca apa de gură să se folosească după un periaj amănunțit care trebuie să dureze între două și trei minute”, explică Ruxandra Diculescu, unul dintre medicii stomatologi din cadrul Clinicilor Dentare Dr. Leahu.

Acesta a adăugat: „Apa de gură este aliatul nostru atunci când vine vorba despre o respirație urât mirositoare. Cu ajutorul acesteia, ne putem clăti gura după fiecare masă, lăsându-ne senzația de prospețime”.

Prezența apei de gură trebuie să fie completată și de alte metode de igienizare. Pe lângă cele clasice utilizate acasă, un rol foarte important în prevenția dentară îl joacă și igienizarea dentară realizată de medicul stomatolog. Îndepărtarea periodică a tartrului (piatra de pe suprafaţa dinţilor și de sub gingii) este esențială pentru dinți sănătoși și puternici.

În cazul în care sunteți în căutarea unei experiențe excepționale și a unor medici profesioniști, care să pună pe primul loc sănătatea pacientului, sunați pentru o programare în cadrul Clinicilor Dr. Leahu la numărul de telefon 021 9777. Puteți alege una dintre cele patru clinici din București (Rin, Caramfil, Victoriei, Pipera), fie clinica Dr. Leahu din Pitești.

Dr. Ionut Leahu

Întreabă medicul:

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Dr. Leahu Dental Clinics

021 9777