Etapele implantului dentar. Care sunt și cât durează intervenția?

 

Medic si asistenta, in etapa inserariii unui implant dentar
Tratamentul cu implant dentar se realizează în mai multe etape, pentru a asigura succesul lucrării

De: | Etichete: , , , | Comentarii: 2 | 9 aprilie 2019

Vizualizat de 7.558 utilizator/i

Implantul dentar este cea mai bună soluție de înlocuire a dinților lipsă. Acest tratament poate fi realizat indiferent de vârsta pacientului sau de structura osoasă. În cazul în care osul nu permite inserarea implantului, medicul implantolog va recomanda procedura de adiție osoasă. Etapele tratamentului cu implant dentar cuprind mai multe etape, începând cu un simplu consult medical și o radiografie dentară panoramică, până la intervenția chiurgicală propriu-zisă și la lucrarea protetică fixă.

Ce este un implant dentar?

Implantul dentar este o rădăcină artificială, plasată în locul unui dinte lipsa, în osul mandibular sau maxilar, care se integrează perfect în structura osoasă propriu-zisă. Din dorința pacienților de a avea o dantură fixă, apropiindu-se foarte mult de o dantură naturală, implanturile dentare pot fi cea mai bună alegere. În comparație cu punțile clasice sau cu protezele convenționale, durata de viață a implantului dentar este mult mai mare, dar aceasta nu este singurul beneficiu, pe lângă un zâmbet frumos și sănătos, implantul oferă posibilitatea pacientului de a mânca orice, fără teamă.

Care sunt etapele implantului dentar?

Pentru a începe acest proces într-un mod corect, se efectuează un consult de specialitate. După această etapă urmează interpretarea rezultatelor de către un medic specialist. Odată ce s-a ajuns la un numitor comun între pacient și doctor privind toate detaliile operațiunii, se efectuează o anesteziere prin sedare conștientă pentru ca pacientul să nu simtă durere.

Pregătirea gingiei și grefa de os sunt următoarele etape. Implantul este inserat printr-o incizie în gingie. Dacă nu este suficient os, se apelează la o grefă de os. După această operație, medicul implantolog va introduce propriu-zis implantul în țesutul osos. După intervenție se pot prescrie un set de medicamente pentru a ameliora durerea și inflamația.

Următoarea etapă post-procedură este scoaterea firelor de sutură după aproximativ 7 zile și o refacere a celulelor oasoase, acestea, așezându-se pe os într-o perioadă cuprinsă între 3 și 9 luni. Bontul de vindecare este etapa ulterioară, atașarea acestora se realizează la aproximativ 6 luni după operație.

Penultima etapă este îngrijirea post-operație, alcătuindu-se din igiena dentară zilnică care trebuie tratată cu maximă seriozitate, însoțită de un periaj și dertartraj profesional la fiecare 6 luni și vizite regulate la dentist. Operațiunea are ca etapă finală, procedura unde medicul specializat în protetică dentară colaborează cu tehnicianul pentru realizarea coroanei, a punții dentare sau a dintelui propriu-zis,.

Care sunt cele mai bune implanturi dentare?

În funcție de complexitatea cazului (resorbția osoasă) pacienții pot beneficia de următoarele implanturi: implantul SKY de Bredent, sistemul de implanturi dentare SKY fast&fixed de la Brendent, implantul INNO, implantul Nobel Biocare de la Nobel Active, implantul Straumann, sau implanturile dentare zigomatice. Există multiple diferențe între aceste tipuri de implanturi, fiind posibil ca fiecărui pacient să i se potrivească unul sau mai multe.

Implanturile dentare SKY fast&fixed de la Bredent
 sunt printre cele mai căutate. Acestea sunt o metodă de reconstrucție totală a danturii ce se adresează pacienților fără dinți sau cu dinți bolnavi ce nu mai pot fi salvați. Ele oferă posibilitatea pacienților, ca într-o singură zi, să aibă dinţi ficşi cu care pot mânca imediat după operaţie, reluându-și viaţa socială într-un timp record.

Pentru pacienții care prezintă deficit de os se poate finaliza cu succes reconstrucția osoasă cu ajutorul augmentărilor osoase. Întreaga operație este supravegheată de medicul anestezist care asigură sedarea conștientă a pacientului, sporindu-i confortul.

Implanturile dentare zigomatice

Implanturile zigomatice sunt o alternativă la implanturile dentare clasice, ce oferă pacienților cu atrofie osoasă severă posibilitatea de a avea o lucrare fixă pe termen lung. Implanturile dentare zigomatice sunt ultima soluţie pentru cei care suferă de atrofii severe ale oaselor maxilare, dar care îşi doresc o dantură fixă.

Recomandări după implantul dentar

Trebuie menționat faptul că implanturile dentare necesită aceeași grijă ca și dinții naturali. Astfel, este necesar ca posesorii de implanturi dentare să se spele pe dinți de cel puțin două ori pe zi, să folosească ață dentară și apă de gură.

 

Dr. Ionut Leahu

Comentarii

2 thoughts on “Etapele implantului dentar. Care sunt și cât durează intervenția?

 1. Manta Vasilica

  Am pus implanturile dar nu am finalizat lucrarea. Cat pot sta cu ele în gingie. Este un pericol ca au trecut doi ani și nu a finalizat lucrarea

  Răspunde

  • Andreea Mosoiu

   Bună ziua! Este recomandat să mergeți la un control stomatologic pentru a putea vedea starea implanturilor dentare și pentru a putea primi recomandarea potrivită din partea medicului. De asemenea, este recomandată realizarea unei lucrări pe termen lung. Pentru programări ne puteți lăsă numărul de telefon și vă contactăm noi în 24 de ore sau ne puteți contacta dumeneavoastră la numărul: 021 91 34

   Răspunde

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Dr. Leahu Dental Clinics

021 9134