Există lucrarea protetică fixă perfectă?

 


De: | Etichete: , | Comentarii: 0 | 6 martie 2019

Vizualizat de 2.412 utilizator/i

Lucrările protetice pe termen lung sunt, pentru mulți dintre medicii stomatologi specialiști în protetică, adevărata lor carte de vizită. Cu cât pacientul este mai mulțumit de funcționalitatea și aspectul lucrării, cu atât doctorul va considera că și-a făcut treaba „ca la carte”. Există, însă, lucrarea protetică fixă perfectă?

Înainte de toate, trebuie spus că sunt două tipuri de lucrări protetice pe termen lung: cele care stau pe implanturi dentare și cele care stau pe dinți naturali. În cazul dintelui natural, partea pe care mușcăm este dură, dar rădăcina stă în osul pacientului cu ajutorul unor ligamente. Sunt ca niște frânghii elastice care leagă dintele natural de os. Când pacientul mușcă prea tare, dintele natural are o amortizare dată de ligamente.

De cealaltă parte, în cazul implantului, acesta are zero elasticitate în relație cu osul natural. Atunci, trebuie alese cu grijă materialele pe care se pun acele implanturi. Dacă pacientul are un singur implant, se pot folosi materiale rigide ca zirconiu-ceramică sau ceramică integrală. Dar dacă se înlocuiesc toți dinții și sus și jos, atunci implanturile trebuie protejate și se pot folosi materiale mai flexibile, așa cum sunt dinții din compozit.

Revenind la întrebarea din titlul acestui material, există lucrarea protetică fixă perfectă? Noi spunem că da. Alexandru Copae, medic protetician în cadrul Clinicilor Dentare Dr. Leahu, a realizat mii de lucrări protetice. „De fiecare dată ne propunem să atingem perfecțiunea, fie că realizăm lucrări protetice pe impanturi dentare, fie că realizăm lucrări protetice pe dinți naturali. Ne mândrim cu sutele de pacienți mulțumiți și cu rezultate ce rezistă în timp”, afirmă medicul Alexandru Copae.

Pacienta din imaginile de mai jos a avut ani de zile probleme de ordin stomatologic. De câteva zile, aceasta se bucură de o lucrare protetică fixă, estetică și perfect funcțională. Cazul a fost realizat de Dr. Cătălin Fîrtat și Dr. Alexandru Copae. Tehnicieni: Fâșie Emanuel și Oleg Sologub. Imaginile stau mărturie că, în cadrul Clinicilor Dentare Dr. Leahu, perfecțiunea este la ea acasă.

În cazul în care sunteți în căutarea unei experiențe excepționale și a unor medici profesioniști, care să pună pe primul loc sănătatea pacientului, sunați pentru o programare în cadrul Clinicilor Dr. Leahu la numărul de telefon 021 9134. Puteți alege una dintre cele patru clinici din București (Rin, Caramfil, Victoriei, Pipera), fie Clinicile Dr. Leahu din Pitești, fie Clinicile Dr. Leahu din Timișoara.

 
Dr. Ionut Leahu

Întreabă medicul:

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Dr. Leahu Dental Clinics

021 9134