,,Experiența m-a învățat să mă pun în locul pacientului” – Interviu cu Dana Istrițeanu, asistent medical

 

asistent medical in cabinet
Meseria de asistent medical oferă zilnic oportunitatea de a-i ajuta pe oameni să-și rezolve problemele de sănătate.

De: | Etichete: , , , | Comentarii: 0 | 25 martie 2021

Vizualizat de 914 utilizator/i

Dana Istrițeanu, asistent medical în cadrul Clinicilor Dentare Dr. Leahu, a ales stomatologia datorită faptului că îi oferă oportunitatea de a-i ajuta pe oameni să-și rezolve problemele de sănătate. Pasiunea și dorința de a învăța lucruri noi i-au ghidat Danei întreaga carieră și au ajutat-o să se bucure de fiecare zi în parte. Despre experiența profesională, despre provocările zilnice din cabinetul de medicină dentară ne povestește chiar Dana Istrițeanu, în următorul interviu.

Ce te-a făcut să alegi job-ul de asistent medical?

Am avut de ales între Facultatea de Finanțe-Bănci și Școala Postliceală de asistent medical generalist. După ce am pus în balanță ce voi face după anii de facultate, mi-am dat seama că îmi doresc mai mult să interacționez cu oamenii, să empatizez cu ei și să îi ajut în rezolvarea problemelor dentare.

Cum este să lucrezi la Clinicile Dentare Dr. Leahu?

În cadrul Clinicilor Dentare Dr. Leahu am avut oportunitatea de a învăța de la profesioniști și de a lucra după un protocol bine stabilit și cu aparatură medicală de ultimă generație, ceea ce m-a ajutat să mă dezvolt din punct de vedere profesional foarte mult. Consider că am reușit să am o carieră de succes, care îmi aduce satisfacții zi de zi.

asistent medical in stanga, medic stomatolog in dreapta

Dana Istrițeanu împreuna cu medicul stomatolog în timpul unei intervenții.

Care a fost cea mai mare provocare ca asistent medical de chirurgie?

Cea mai mare provocare a fost să mă pot ridica la înălțimea standardelor domnului Dr. Ionuț Leahu, medic implantolog, alături de care ofer nu doar sănătate reală și servicii stomatologice la cel mai înalt nivel de calitate, ci și o experiență excepțională în clinică. Am învățat să mă pun în locul pacientului atunci când acesta vine cu probleme la noi. Încerc să aflu cât mai multe detalii despre ceea ce îl deranjează, deoarece în felul acesta îl pot ajuta și mă asigur că rezultatul tratamentului este cel așteptat. În cadrul Clinicilor Dentare Dr. Leahu totul este despre și pentru pacient.

Ce așteptări are un medic stomatolog de la asistentul medical cu care lucrează?

În primul rând, relația dintre medicul stomatolog și asistentul medical de chirurgie este bazată pe o conexiune ce ține de respect și înțelegere. Prin prisma acestei conexiuni, asistentul învață modul de lucru al medicului și etapele pe care acesta le urmează. Un protocol bine definit va ajuta asistentul să anticipeze mișcările medicului și să eficientizeze întreg planul de tratament. Pentru pacient acest lucru se traduce în timp mai puțin petrecut pe scaunul stomatologic și o experiență excepțională.

Cum te înțelegi cu echipa?

Încă din prima zi în cadrul Clinicilor Dentare Dr. Leahu, am primit suport, sprijin și înțelegere în tot ceea ce am făcut pe plan profesional. Am dezvoltat împreună cu colegii relații bazate pe încredere și susținere reciprocă.

asistent medical in stanga, medic stomatolog in dreapta

În cadrul Clinicilor Dentare Dr. Leahu, asistentul medical împreună cu medicul stomatolog oferă cele mai sigure intervenții.

Cum gestionezi situațiile stresante de la locul de muncă?

Atunci când există o situație mai dificilă la locul de muncă, încerc să o gestionez cu mult calm, evitând să transmit colegilor mei, inclusiv pacientului, dacă este cazul, starea de agitație și disconfort.

Care crezi că sunt atuurile unui asistent medical de chirurgie?

Din punctul meu de vedere, cele mai bune atuuri ale unui asistent medical de chirurgie sunt perspicacitatea și focusul pe pacient, pe ceea ce se întâmplă în jurul lui. Așadar, în cabinetul stomatologic grijile și problemele personale le vom lăsa deoparte, iar pacientul va fi pe primul loc.

Povestește-mi cum arată o zi obișnuită din viața ta?

Consider că fiecare zi din viața mea este specială, nicio zi nu seamănă cu cealaltă. Întâlnim diverși oameni, pacienți diferiți, cu diverse probleme cu care ne confruntăm împreună și încercăm să găsim soluții cât mai benefice pentru ei. Serviciile calitative și tehnologia de ultimă generație aduc atât satisfacție profesională, cât și o stare de bine și mulțumire sufletească. Atunci când pacientul pleacă cu zâmbetul pe buze, știi că ai făcut tot ce a ținut de tine ca el să fie fericit.

Dacă ești în căutarea unei noi cariere profesionale, dacă îți place să lucrezi într-o echipă de excepție, dacă ești dornic să înveți mai multe și să te perfecționezi, scrie-ne și trimite CV-ul tău la adresa de e-mail hr@drleahu.ro. Descoperă job-urile disponibile din București sau din țară pe pagina noastră dedicate carierelor:  https://cliniciledrleahu.ro/cariere/#joburi

Dr. Ionut Leahu

Întreabă medicul:

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 

 

Dr. Leahu Dental Clinics

021 9777