Extracţii Molar de Minte Inclus sau Semiinclus

Deşi tradiţia spune că apariţia măselei de minte coincide cu o vârstă a maturităţii în gândire, nu întotdeauna este un motiv de bucurie. De cele mai multe ori, molarii de minte au o poziţionare vicioasă ce nu le permite să erupă în totalitate sau, dacă rămân parţial acoperiţi de gingie, se pot caria şi da dureri îngrozitoare, din cauza cărora este necesară chirurgia dentară (extracția măselei de minte).

Molarul de minte inclus apare atunci când spaţiul, de care are nevoie pentru a erupe în mod normal, se micşorează, din diverse motive, şi erupţia sa este împiedicată de gingii, os, alt dinte sau de toate trei.

Cum se face extracția măselei de minte

O măsea de minte poate fi extrasă chiar dacă nu este afectată de carie pentru că, în cazurile unde nu există spaţiu suficient pe arcadă, aceasta va exercita presiuni ce determină modificări de poziţie.

 

Extracţia molarului de minte prin chirurgie dentară se va face cu anestezie locală, fie prin decapisonare (prin excizia mucoasei care îl acoperă, îi permite să crească), fie prin odontectomie (extracţie mecanică).

 

Realizată la timp, extracţia molarului de minte sau a măselei de minte, cum mai este cunoscută, previne infecţii, dureri la presiune şi chisturi (ce duc la distrugerea osului, la expansiunea maxilarelor şi la dislocarea dinţilor vecini). De preferat, intervenţia de chirurgie dentară trebuie să aibă loc între 14 şi 22 de ani, indiferent dacă molarii de minte au cauzat sau nu probleme până la vârsta respectivă.
Află cât costă extracția măselei de minte.

Echipa de medici de la clinicile Dr. Leahu, in timpul interventiei de extractie a maselei de minte

Confortul și siguranța pacientului sunt prioritare pentru specialiștii noștri atunci când vine vorba despre extracția măselei de minte

La Dr. Leahu – Clinici Dentare, îți oferim tratamente chirurgicale complexe, de ultimă oră, fără disconfort sau îngrijiri speciale post-proceduri.

Formular de programare

Completeaza campurile de mai jos si te contactam in maxim 24 de ore

Dr. Leahu Dental Clinics

021 9777