Fațetarea dinților. Tot ce trebuie să știi despre metoda refacerii danturii cu fațete

 

indreptarea dintilor fara aparat dentar in cabinetul stomatologic
Îndreptarea dinților se poate realiza fără apaat dentar, cu ajutorul medicului specialist protetician și a aparaturii moderne digitale.

De: | Etichete: , , , , | Comentarii: 0 | 14 aprilie 2021

Vizualizat de 586 utilizator/i

Fațetarea dinților nu mai este o noutate în domeniul stomatologiei. Din ce în ce mai multe persoane aleg să își îmbunătățească estetica danturii cu ajutorul fațetelor dentare și să se bucure de un zâmbet frumos, strălucitor și mereu alb. Tratamentele moderne și tehnologia de ultima generație vin în ajutorul tău și îți oferă posibilitatea obținerii zâmbetului mult visat, într-un timp mult mai scurt decât ai putea crede. Pentru că știm cât de important este pentru tine să faci cea mai potrivită alegere în ceea ce privește frumusețea și sănătatea danturii tale, te invităm să descoperi în articolul următor toate informațiile referitoare la fațetarea dinților.

Ce sunt fațetele dentare?

În primul rând, este necesar să știi că fațetarea dinților este un tratament stomatologic care te ajută să obții exact zâmbetul pe care îl vizezi. Mai mult decât atât, fațetele dentare te ajută să capeți mai multă încredere în propria persoană și să te simți întotdeauna confortabil atunci când vorbești și când zâmbești.

De fapt, fațetele dentare sunt lucrări protetice atent realizate sub forma unor pelicule fine, care acoperă doar fața exterioară a dintelui, cea vizibilă. Ele reprezintă cea mai simplă soluție pentru a obține un zâmbet de invidiat, deoarece oferă danturii un aspect estetic frumos, lipsit de imperfecțiuni. Astfel, fațetarea dinților este un proces ce implică realizarea unor piese protetice potrivite pentru fiecare persoană care își dorește să își îmbunătățească aspectul dinților.

Când este recomandată fațetarea dinților?

Este foarte important să reții faptul că fațetarea dinților reprezintă un tratament stomatologic care are drept scop principal îmbunătățirea aspectului estetic. Fațetele dentare sunt recomandate de către medicii proteticieni pentru a acoperi micile probleme de estetică ale dinților cu care te poți confrunta. De exemplu: zgârieturi la nivelul dinților, pete care nu mai pot fi înlăturate prin intermediul altor tratamente stomatologice, culoarea danturii care nu mai poate fi corectată. În unele cazuri, fațetele dentare sunt recomandate și pentru a corecta din punct de vedere estetic ușoare malpoziții, adică ușoare poziționări incorecte ale dinților.

Un alt aspect foarte important este acela că fațetarea dinților este recomandată atunci când rezolvi orice alte probleme dentare cu care te confrunți și care pot duce la îngreunarea funcției masticatorii. Aspectul estetic al danturii este extrem de important pentru a te ajuta să te simți confortabil în orice context social, însă înainte de a începe să lucrezi la felul în care arată dantura ta, este necesar să te asiguri că ai dinți sănătoși, lipsiți de afecțiuni care îți provoacă dureri sau care în timp îți pot provoca complicații grave.

Fațetele moderne, realizate din ceramică, prin tehnologia CEREC CAD/CAM

Fațetarea dinților reprezintă un tratament stomatologic care se realizează de către un medic spcialist protetician, în cabinetul de medicină dentară. Fațetele dentare pot fi realizate prin două metode, și anume: metoda tradițională, cu ajutorul laboratorului de tehnică de dentară, sau metoda modernă, cu ajutorul sistemului digital CEREC CAD/CAM.

În cadrul Clinicilor Dentare Dr. Leahu, îți oferim opțiunea tratamentului cu fațete dentare realizate cu ajutorul sistemului modern CEREC CAD/CAM, care te ajută să te bucuri de zâmbetul mult visat într-un timp mult mai scurt decât cel necesar metodei tradiționale. Această tehnologie realizează însă o fațetă dentară în doar o oră, micșorând drastic perioada de timp necesară realizării tratamentului și oferindu-ți mai mult confort.

fatetarea dintilor realizata  digital, pe calculator

Realizarea fațetelor dentare cu ajutorul tehnologiei digitale CEREC CAD/CAM

Avantajele fațetelor din ceramică

Tehnologia CEREC CAD/CAM îți oferă un zâmbet frumos, dinți mai drepți și mai albi, într-un timp mai scurt și complet fără durere. Fațetele dentare realizate cu ajutorul acestei tehnici sunt realizate din materiale 100% biocompatibile cu organismul uman. Ceramica utilizată este foarte repede tolerată de țesuturile moi, astfel ești protejat de apariția posibilelor reacții adverse.

De asemenea, pe lângă potrivirea perfectă a ceramicii cu organismul, un alt avantaj al fațetării dinților prin tehnica modernă, este acela că după realizarea tratamentului, dinții tăi nu se vor mai putea păta din cauza alimentelor și băuturilor pigmentate (cafea, vin, etc.).

Cum se aplică fațetele dentare – etapele tratamentului

Așa cum am văzut, cu ajutorul tehnologiei CEREC CAD/CAM, fațetele sunt realizate într-un timp scurt. Primul pas al tratamentului este însă consultul de specialitate, în urma acestuia medicul îți va putea recomanda planul de tratament potrivit pentru tine. Fațetarea dinților cu ajutorul metodei moderne implică în primul rând amprentarea digitală a dinților și realizarea ajustărilor necesare de către medicul specialist. După ce modelul fațetei dentare este realizat digital, acesta este trimis către aparatul de frezat, care prin șlefuire transformă un cub de ceramică în piesa protetică de care tu ai nevoie. În tot acest timp, medicul îți va pregăti dinții naturali pentru aplicarea fațetelor dentare. Ulterior, acesta se va asigura că fațetele dentare arată exact așa cum îți dorești, iar tu te simți confortabil și nu le sesizezi prezența din punct de vedere funcțional.

Mituri false despre fațete

La fel ca în orice domeniu, în jurul stomatologiei există numeroase mituri cu privire la diferite tratamente. Iată trei dintre cele mai des întâlnite mituri despre fațete dentare.

Fațetele dentare dau un aspect fals dinților

Atunci când vorbim despre felul în care arată fațetele dentare, cu toții ne gândim la forma și la culoarea acestora. Desigur, atunci când acestea nu ți se potrivesc, este posibil ca zâmbetul tău să nu aibă un aspect natural. Tehnica modernă pe care Clinicile Dentare Dr. Leahu o utilizează pentru realizarea fațetelor dentare îți oferă un avantaj imens, și anume acela că, în format 3D, vezi forma viitoarelor tale fațete dentare. Împreună cu medicul poți stabili dimensiunea și forma perfectă pentru tine, astfel încât zâmbetul tău să aibă un aspect cât mai natural.

De asemenea, culoarea fațetelor dentare este din nou alegerea ta. În funcție de culoarea dinților naturali, care nu vor fi acoperiți de fațete dentare, dar și de culoarea pielii, poți alege împreună cu medicul culoarea perfectă pentru fațetele dentare.

zambet inainte si dupa fatetarea dintilor

Caz realizat de: Dr. Alexandru Dragu, medic protetician; Dr. Eduard Butuza, medic endodont

Fațetele dentare sunt extrem de fragile

Deși fațetele dentare sunt pelicule fine de ceramică, acestea sunt rezistente și pot fi păstrate pentru un timp îndelungat. Materialul din care sunt realizate fațetele dentare prevede proprietăți speciale, care oferă atât estetică, cât și durabilitate și rezistență la ciobire sau tocire.

Atunci când fațetele dentare sunt realizate de către un medic specialist, cu ajutorul unei aparaturi moderne și printr-o tehnică corectă, cu siguranță vor fi suficient de rezistente încât să îți ofere un zâmbet perfect pentru cât mai mult timp.

Fațetele dentare se îngrijesc în moduri speciale

Nu există o informație mai falsă! Fațetarea dinților nu implică un efort special în ceea ce privește igiena orală. După ce fațetele dentare sunt aplicate pe suprafața dinților tăi naturali, igiena orală se realizează în mod normal (periajul de 2 ori pe zi, dimineața și seara, utilizarea aței dentare și a apei de gură).

Ce preț au fațetele dentare în 2021?

În cadrul Clinicilor Dentare Dr. Leahu planul de tratament este personalizat pentru fiecare pacient în parte. Astfel, beneficiezi de cele mai potrivite tratamente stomatologice.

Prețul unei fațete dentare realizate cu ajutorul tehnologiei CEREC CAD/CAM este de 2000 de lei, pentru mai multe detalii referitoare la costurile Clinicilor Dentare Dr. Leahu, poți accesa pagina special destinată prețurilor tratamentelor stomatologice.

Dr. Ionut Leahu

Întreabă medicul:

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 

 

Dr. Leahu Dental Clinics

021 9777