Fațete dentare în 2022. Ce preț au și ce trebuie să știi despre tratament

 

zambet realizat cu fatete dentare
La Clinicile Dentare Dr. Leahu, medicii stomatologi îți transmit prețul total al planului de tratament cu fațete dentare, încă de la prima vizită.

De: | Etichete: , , , , | Comentarii: 2 | 5 ianuarie 2022

Vizualizat de 1.227 utilizator/i

Îți dorești un zâmbet alb și de invidiat exact ca al vedetelor de la Hollywood și te-ai gândit la un tratament cu fațete dentare? Ei bine, în 2022, află că prețul acestora nu s-a schimbat față de anul trecut, iar medicii specialiști din cadrul Clinicilor Dentare Dr. Leahu sunt mereu pregătiți să-ți ofere tratamente sigure, moderne și care implică un număr minim de ședințe.

Pe lângă faptul că fațetele dentare îți oferă un zâmbet spectaculos, acestea ajută și la refacerea anumitor imperfecțiuni și îți redau o dantură perfectă, complet sănătoasă și demnă de orice moment al vieții.

Haideți să aflăm împreună cât costă tratamentul cu fațete dentare în 2022, cât de important este ca fațetele să fie realizate din materiale sigure și eficiente și cu ajutorul tehnologiilor noi, dar și ce persoane au nevoie de un astfel de tratament, din materialul pe care ți l-am pregătit.

Cât costă fațetele dentare în 2022

În cadrul Clinicilor Dentare Dr. Leahu, fațetele dentare sunt realizate fie manual, de către tehnicienii dentari în laborator, fie cu ajutorul tehnologiei moderne, CEREC 3D CAD/CAM.

În 2022, prețul unei fațete dentare realizate în laboratorul de tehnică dentară este de 2 415 lei, iar prețul unei fațete realizate cu ajutorul cerec-ului este de 1 785 lei. Însă, alegerea potrivită în ceea ce privește realizarea acestora se face doar împreună cu medicul stomatolog, în urma unui consult clinic. Iar după discuție, medicul va realiza planul de tratament și îți va spune exact costul total al acestuia și toate etapele pe care trebuie să le parcurgeți pentru a ajunge la obținerea zâmbetului dorit. De asemenea, poți accesa și pagina dedicată prețurilor din site-ul nostru, dacă vrei să afli și alte informații cu privire la costul tratamentelor stomatologice în 2022.

Cum se stabilește planul de tratament cu fațete dentare

Așa cum am văzut mai sus, planul tratamentului cu fațete dentare se stabilește împreună cu medicul specialist. Este esențial să știi că pentru a beneficia de fațete dentare, este foarte important să îți rezolvi toate problemele ce țin de dantură. Adică, dacă ai carii dentare sau probleme ce țin de poziționarea dinților, este indicat să fie realizate tratamentele necesare pentru rezolvarea acestora. Și, mai apoi, vei avea parte de un tratament cu fațete dentare și de un zâmbet perfect, așa cum ți-ai dorit. 

De ce să nu-ți pui niciodată fațete ieftine

În primul rând, succesul unui tratament de lungă durată cu ajutorul fațetelor dentare ține foarte mult de materialul din care sunt realizate. Medicii specialiști din cadrul Clinicilor Dentare Dr. Leahu recomandă fațetele dentare din ceramică, deoarece se potrivesc perfect cu dinții naturali și pot fi realizate în așa fel încât persoanele din jur să nu observe că ai fațete.

Dacă alegi un alt material, în afară de cel din ceramică, care de cele mai multe ori costă mai puțin, este necesar să știi că durabilitatea este mult mai scăzută, iar riscul ca fațetele dentare să se deterioreze este mult mai mărit. De asemenea, o fațetă dentară care este realizată dintr-un alt material, se poate colora de la consumul unor anumite alimente sau lichide, la fel cum și dinții naturali se îngălbenesc. Tocmai de aceea, medicii stomatologi recomandă alegerea fațetelor dentare realizate din ceramică. Nu numai pentru simplul fapt că au o rezistentă crescută, ci pentru că tipul acesta de fațete nu se colorează în timp.

De asemenea, ca fațetele dentare să reziste cât mai mult timp, este necesar să acorzi o atenție mărită igienei orale. Așa cum îți periezi dinții naturali, așa trebuie să îți periezi și fațetele dentare.

,,Fațetele dentare se întrețin la fel ca dinții naturali, acestea nu prezintă un risc major atunci când sunt aplicate pe dinte. Controalele periodice sunt absolut necesare atunci când optăm pentru un astfel de tratament, adică o dată la 6 luni. Medicul va realiza o igienizare dentară profesională și va verifica dacă totul este în regulă atât cu dinții naturali, cât și cu fațetele dentare. Totodată, este bine să evităm anumite acțiuni care pot duce la fracturarea acestor fațete. Rezistența fațetelor dentare este una foarte crescută, iar cu o igienă orală bună, acestea pot rezista și întreaga viață”, explică Dr. Ștefan Lungu Stan, medic stomatolog, specialist protetică dentară.

Cine are nevoie de tratament cu fațete dentare

Tratamentul cu fațete dentare este recomandat acelor persoane care au suferit anumite accidente la nivelul danturii, precum: fracturi ciobiri sau fisuri. De asemenea, acestea se mai recomandă și în cazul în care dinții sunt decolorați sau îngălbeniți odată cu trecerea timpului, din cauza consumului de alimente sau lichide foarte pigmentate. Totodată, dacă la nivelul dinților din față există strungăreață, este bine să știi că tratamentul cu fațete dentare este ideal pentru a scăpa de acest spațiu inestetic.

În Clinicile Dentare Dr. Leahu, fațetele dentare sunt realizate fie de către tehnicienii dentari, în laborator, fie de medicii specialiști, în cabinet, cu ajutorul unui sistem modern computerizat CEREC CAD/CAM. Indiferent de felul cum alegi să fie realizat acest tratament, este important să știi faptul că materialele sunt biocompatibile, astfel că sunt tolerate excelent atât de dinții naturali, cât și de gingii. Mai mult decât atât, medicii stomatologi recomandă ca forma și culoarea fațetelor dentare să fie cât mai asemănătoare dinților naturali, iar materialul din care să fie realizate să fie unul ceramic.

zambet inainte si dupa tratamentul cu fatete dentare

Zâmbet natural înainte și după aplicarea fațetelor dentare.
*Caz realizat de către Dr. Alexandru Copae, Medic stomatolog.

Concluzii

Fațetele dentare reprezintă soluția potrivită atunci când îți dorești un zâmbet ca al vedetelor de la Hollywood. Acestea vin în ajutorul tău și îți redau pe lângă zâmbetul alb și fără imperfecțiuni, încredere și stimă de sine atunci când te afli în public sau când porți o discuție cu cei din jur.

Te așteptăm în clinicile noastre să beneficiezi de tratamente moderne și sigure, dar și de sănătate reală și experiență excepțională alături de medici specialiști, care sunt pregătiți să-ți ofere un zâmbet așa cum de mult visezi.

Clinicile Dentare Dr. Leahu sunt prezente în 12 orașe din România (Craiova, Ploiești, București, Pitești, Timișoara, Turda, Constanța, Oradea, Iași și Sibiu, Galați, Cluj-Napoca) și o clinică la Londra. Pentru mai multe informații și pentru programări ne poți contacta la numărul de telefon: 021 91 34.

Dr. Ionut Leahu

Comentarii

2 thoughts on “Fațete dentare în 2022. Ce preț au și ce trebuie să știi despre tratament

  • Andreea Mosoiu

   Bună ziua! Este necesar să veniți la o consultație stomatologică de specialitate pentru a vă oferi un plan de tratament și un cost total al fațetelor dentare. Planul de tratament este personalizat pentru fiecare pacient. În funcție de complexitatea cazului și de dorințele pacientului, împreună cu medicul se stabilește strategia terapeutică. În cadrul consultației de specialitate veți primi toate informațiile referitoare la: etapele tratamentului, durata acestuia și costul total al planului de tratament recomandat. Puteți consulta lista de prețuri aici: https://cliniciledrleahu.ro/preturi-clinica-stomatologica/.
   Pentru programări ne puteți suna la numărul de telefon: 021 91 34 sau ne puteți lăsa numărul dumneavoastră și vă contactăm noi, în 24 de ore.

   Răspunde

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Dr. Leahu Dental Clinics

021 9134