Fațete dentare pentru zâmbet perfect. Ce preț au și ce trebuie să știi despre ele?

 

medic stomatolog care scaneaza pentru realizarea fatetelor dentare
Tehnologia CEREC CAD/CAM dispune de o cameră performantă care captează cu acurateţe zona vizată.

De: | Etichete: , , , , , , , | Comentarii: 0 | 3 februarie 2020

Vizualizat de 1.434 utilizator/i

Zâmbetul impecabil, fără imperfecțiuni nu mai reprezintă doar un vis! Astăzi, fațetele dentare ne ajută să avem dantura pe care ne-am dorit-o întotdeauna. Atât sănătatea dentară, cât și aspectul zâmbetului sunt extrem de importante pentru încrederea în sine, de aceea o dantură strălucitoare, estetică și mereu albă ne aduce o mulțime de beneficii. Și pentru că nu toate persoanele se pot bucura de un asemenea zâmbet în mod natural, fațetele dentare sunt soluția ideală pentru toți aceia care își doresc să uite de grijile provocate de imperfecțiunile dinților.

Ce sunt fațetele dentare?

În ziua de astăzi din ce în ce mai multe persoane vorbesc despre fațetele dentare și despre beneficiile acestora asupra calității vieții și a încrederii de sine. Dacă și tu ai auzit în ultima perioadă despre acestea sau dacă ai văzut un zâmbet perfect realizat cu ajutorul fațetelor, însă nu ai înțeles exact ce reprezintă, atunci este bine să știi că, de fapt, acestea sunt o peliculă foarte subțire din ceramică (porțelan), de înaltă rezistență și durabilitate. Fațetele dentare sunt aplicate pe suprafața dinților naturali, cu ajutorul unei substanțe speciale de către medicii specialiști.

Fațete dentare din ceramică

Fațetele dentare pot fi realizate manual, de către tehnicienii dentari, sau cu ajutorul unei aparaturi moderne. În cadrul Clinicilor Dentare Dr. Leahu fațetele se realizează prin intermediul unei tehnologii de ultimă generație, și anume: CEREC CAD/CAM.  Această aparatură le oferă pacienților un zâmbet frumos și dinți mai drepți și mai albi, într-o singură ședință, fără durere. Materialele utilizate pentru realizarea fațetelor dentare sunt 100% biocompatibile, de aceea sunt foarte repede tolerate de țesuturile moi, iar riscurile apariției afecțiunilor dentare sunt reduse.

Un mare avantaj al fațetelor dentare este acela că, spre deosebire de dinții naturali, nu se pătează din cauza cafelei, vinului sau a alimentelor foarte pigmentate. De asemenea, acestea sunt netede și lucioase, astfel placa bacteriană nu se acumulează pe suprafața dinților la fel de ușor cum se întâmplă în cazul dinților naturali, riscurile apariției inflamării gingivale, de exemplu gingivita, fiind foarte reduse.

Fațetele dentare din ceramică sunt o alternativă pentru tratamentele ortodontice sau pentru albirea dentară, deoarece acestea oferă o aliniere perfectă a dinților și o culoare potrivită pentru fiecare persoană în parte. Această tehnică este una de lungă durată, fațetele dentare fiind la fel de rezistente precum smalțul dentar. Cu o igienă orală corectă și o atenție sporită, fațetele dentare au o durată de viață de 10-15 ani.

Care este procedura prin care sunt fixate fațetele dentare?

Pentru a te putea bucura de un zâmbet perfect și pentru a putea beneficia de fațete dentare este necesar un control stomatologic în urma căruia medicul specialist să îți poată spune dacă pe suprafața dinților naturali se pot aplica fațetele. Nu trebuie să îți faci griji, pentru orice problemă stomatologică există o soluție potrivită! În unele cazuri, medicii stomatologi recomandă în cadrul primei consultații corectarea afecțiunilor dentare existente, însă acest lucru nu înseamnă că nu vei putea beneficia de fațetele dentare dorite, ci înseamnă că dinții tăi naturali trebuie pregătiți. Astfel, în urma primei consultații stomatologice medicul specialist recomandă un plan de tratament personalizat. De cele mai multe ori, este necesară o amprentă dentară, varianta modernă este cea digitală, și o radiografie panoramică astfel încât medicul să poată decide soluția optimă pentru rezolvarea problemelor dentare de ordin estetic.

Primul pas pentru aplicarea fațetelor dentare este reprezentat de pregătirea dinților naturali. Această pregătire constă într-o curățare profesională și o șlefuire ușoară, după acestea urmează scanarea digitală a cavității orale, aceasta se realizează cu ajutorul unei camere video performante care captează în detaliu zonale intra orale vizate. După această scanare se realizează design-ul computerizat al fațetelor dentare, astfel medicul specialist împreună cu pacientul stabilesc care este forma dorită și culoarea cea mai potrivită. Informațiile sunt trimise aparatului de frezare, care realizează precis și rapid lucrările protetice din ceramică. O fațetă dentară este gata într-o oră. În cele mai multe dintre cazuri, o singură ședință poate fi suficientă.

Medicul stomatolog poate vedea și ajusta modelele fațetelor dentare în dimensiune 3D, astfel aparatul de frezare primește informațiile și frezează fațetele dintr-un bloc de ceramică.

aparat CEREC CAD/CAM pentru frezare fatete dentare

Fațetele dentare se realizează prin frezare, rapid, precis și din ceramică de cea mai bună calitate.

Anterior aplicării fațetelor dentare, medicul dentist folosește o soluție acidă slabă pentru a putea crea o suprafață aspră, necesară adeziunii fațetei. Amplasarea și aplicarea lucrărilor protetice se realizează cu foarte mare atenție de către medicul dentist. Acestea se poziționează pe suprafața frontală a dintelui, cu ajutorul unui adeziv special. Poziția finală este determinată de către medicul specialist și de către pacient, în funcție de preferințele acestuia. Odată determinată poziția finală, se aplică o lumină specială, care are rolul de a întări cimentul dentar folosit.

Ce preț au fațetele dentare?

În cadrul Clinicilor Dentare Dr. Leahu planul de tratament este personalizat, tocmai pentru ca toți pacienții să poată beneficia de cele mai potrivite opțiuni. Astfel, costurile variază în funcție de fiecare caz în parte.

Prețul unei fațete dentare realizate cu ajutorul tehnologiei CEREC CAD/CAM este de 1840 de lei, pentru mai multe detalii referitoare la costurile Clinicilor Dentare Dr. Leahu, puteți accesa pagina special destinată prețurilor tratamentelor stomatologice.

Când sunt recomandate fațetele dentare?

Fațetele dentare sunt o soluție potrivită atât problemelor de ordin estetic, cât și celor de ordin funcțional. Astfel, tratamentul cu fațete dentare se recomandă și acelor persoane care își doresc un zâmbet impecabil, însă prezintă dinți cu mici imperfecțiuni de formă și culoare, dar și celor care au probleme la nivelul dinților, de exemplu: dinți fracturați, dinți frontali care prezintă goluri inestetice (strungăreață) sau probleme de mușcătură și ușoare malpoziții.

Fațetele dentare sunt o soluție potrivită pentru toate acele persoane care își doresc să facă o schimbare radicală în viață prin intermediul unui zâmbet frumos, alb, fără imperfecțiuni. Fațetele dentare sunt o soluție potrivită atât pentru corectarea problemelor estetice, cât și a celor de ordin functional, astfel toți cei care poartă fațete dentare se pot bucura de o dantură sănătoasă și frumoasă.

Dr. Ionut Leahu

Întreabă medicul:

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Dr. Leahu Dental Clinics

021 9134