Faţete dentare - Zâmbet perfect cu ajutorul fațetelor dentare

Poartă cu încredere un zâmbet strălucitor, estetic şi mereu alb, obţinut cu ajutorul tratamentelor cu fațete dentare de ultimă generaţie, efectuate în Clinicile Dr. Leahu!

Din grijă pentru aspectul şi sănătatea ta dentară, folosim pentru fațete doar  materiale ce reproduc cu precizie culoarea naturală a dintelui, obţinând rezultate rapide şi spectaculoase pentru un zâmbet perfect.

Ce sunt fațetele dentare și când sunt recomandate?

Fațetele dentare reprezintă pelicule foarte fine din ceramică (porțelan) de înaltă rezistență și durabilitate, care sunt aplicate pe suprafața naturală a dinților pentru îmbunătățirea aspectului acestora. Procedura de fațetare este recomandată în următoarele cazuri:

 • dinți fracturați sau care prezintă goluri între ei (strungăreață);
 • dinți cu mici imperfecțiuni de formă sau culoare;
 • probleme de mușcătură și ușoare malpoziții etc.

Fațete dentare, la Clinicile Stomatologice Dr. Leahu din:

Avantajele fațetelor dentare

 • O alternativă rapidă pentru albirea profesională și îndreptarea dinților cu aparate ortodontice. Datorită tehnologiei CEREC CAD/CAM de care dispunem, putem oferi pacienților noștri dinți mai albi și mai drepți, rapid, într-o singură ședință, fără tratamente dureroase și de durată.
 • Materialele utilizate sunt biocompatibile, astfel încât fațetele dentare sunt tolerate perfect de țesuturile moi.
 • Datorită faptului că sunt netede și lucioase, placa bacteriană nu aderă pe fațetele dentare, deci nu există riscul inflamării gingiilor.
 • Fixare minim invazivă (salvarea structurii naturale a dintelui).
 • Spre deosebire de dinții naturali, fațetele dentare nu se pătează de la cafea și țigări.
 • O soluție pe termen lung. Fațetele dentare sunt la fel de rezistente ca smalțul natural al dintelui și au o durată de viață de 10-15 ani dacă sunt întreținute corespunzător printr-o igienă orală corectă.
 • Eliminarea riscului oricăror reacții alergice, datorită materialului foarte asemănător smalțului din care sunt fabricate fațetele dentare CEREC 3D CAD/CAM.
 • Îmbunătățirea semnificativă a esteticii dinților, fără durere și în timp record.
 • Eliminarea amprentării tradiționale și a șlefuirii manuale (evitarea riscului erorii umane).
 • Lipsa nevoii de lucrări provizorii, ceea ce înseamnă costuri diminuate și vizite mai puține la medicul stomatolog.
Medic care realizează fațete dentare la aparatul CEREC CAD/CAM
Dr. Alexandru Copae
Dr. Alexandru Copae

Medic stomatolog

Prin investițiile constante în tehnologie și pregătirea echipei de medici stomatologi, am reușit să le oferim românilor visul de a avea o dantură ca a vedetelor de la Hollywood.

Cu CEREC CAD/CAM, poți avea fațete pentru dinți în doar o oră

Tehnologia CEREC CAD/CAM reprezintă o metodă modernă și precisă de restaurare dentară folosită la nivel mondial!

Sistemul inovator CEREC CAD/CAM se bazează pe o cameră video performantă care captează cu acurateţe zona vizată. După realizarea designului computerizat, informaţia este transmisă aparatului de frezare, ce va realiza rapid şi precis restaurarea proiectată din ceramică, cu un nivel de precizie măsurat în microni. Totul într-o singură oră!

În realizarea designului, computerul va ține cont și de dinții alăturați, oferindu-i medicul specialist în coroane și fațete dentare cea mai bună variantă de restaurare.

Medicul stomatolog are posibilitatea de a vedea și ajusta modelul fațetelor dentare 3D. Modelul final este transmis unității de frezare, restaurarea urmând să fie realizată dintr-un bloc de ceramică.

Din ce este alcătuit sistemul digitalizat CEREC 3D CAD/CAM pentru fațete dentare în timp record?

 • Cameră video care scanează cavitatea bucală a pacientului și zona ce trebuie fațetată.
 • Computer cu soft de imagine 3D, care preia datele scanate de cameră și realizează modelul tridimensional al fațetelor dentare dorite.
 • Aparat de frezare de înaltă precizie. Cu ajutorul frezelor diamantate și a unei rețele wireless, acesta preia designul creat de computer pentru a realiza restaurările dintr-un bloc de ceramică fără conținut metalic, translucidă și perfect tolerată de corpul uman.

Pacienți înainte și după tratamentul cu fațete dentare

Dr. Laura Apostol

Medic stomatolog

Dr. Lungu Stan Ștefan
Dr. Ștefan Lungu Stan

Medic stomatolog, specialist protetica dentară

Dr. Ionuț Leahu despre tratamentul cu fațete dentare

"Dacă până nu demult fațetele dentare erau considerate a fi rezervate vedetelor, astăzi au devenit accesibile oricui își dorește un zâmbet frumos. Fațetele dentare puse, însă, incorect, în loc să-ți ofere un zâmbet de covorul roșu, îți vor cauza grave probleme gingivale. Așadar, trebuie să aveți mare grijă la ce stomatolog apelați și să vă informați referitor la procedurile și materialele folosite."

Ce înseamnă aplicarea unor fațete dentare din ceramică de calitate

Decizia unui tratament cu fațete dentare trebuie luată cu un medic de estetică dentară, care să stabilească, într-o consultație de specialitate, ce tip se potrivește cel mai bine. Din păcate, sunt persoane care cad în mirajul unei danturi de un alb imaculat, însă rezultatele nu sunt de cea mai bună calitate. Confecționarea fațetelor dentare necesită precizie și experiență, fiind considerate vârful de lance în estetica dentară.

Dr. Alexandru Copae, medic stomatolog 
"Fațetele dentare sunt niște piese protetice care vin să îmbunătățească aspectul unui dinte. Ele sunt folosite mai ales în estetica dentară, pentru a reda un aspect mai plăcut dinților sau pentru a suplini niște defecte de formare a dinților naturali. Fațetele dentare sunt realizate din ceramică integrală. Sunt niște fâșii subțiri de ceramică, care se aplică pe fața vizibilă a dintelui. Orice piesă protetică e diferită față de structura dintelui. Riscuri există, însă sunt foarte mici, limitate de tehnologia nou apărută și materialele folosite astăzi. Odată cimentate, au practic rezistența dintelui."

Care sunt riscurile unui tratament cu fațete dentare realizat incorect? Tot mai frecvent, vedem cazuri de gingii inflamate, care capătă o culoare roșie spre violet.

Dr. Alexandru Copae, medic stomatolog
”În principiu, prepararea pentru fațetă se limitează până la nivelul gingiei. Nu atinge gingia în nici un fel sau nu pătrunde sub gingie. În cazul în care preparația se duce subgingival, acolo pot apărea resturi de ciment, adeziv și pot cauza inflamație la nivelul gingiei”.

Problemele dentare rezultate în urma unor intervenții greșite pot duce mai târziu la tratamente complicate și costisitoare. De aceea, orice pacient trebuie să fie foarte atent ca serviciile stomatologice pe care le primește să fie de calitate, chiar de la început.

Preț fațete dentare

În Clinicile Dentare Dr. Leahu, refacerea dinților cu ajutorul fațetelor dentare se realizează fie manual, de către tehnicienii dentari în laborator, fie cu ajutorul unei tehnologii CEREC 3D CAD/CAM. Această tehnologie oferă pacienților într-o singură ședință dinți drepți și un zâmbet strălucitor.

Prețul unei fațete dentare realizate în laboratorul de tehnică dentară este de 3000 lei, iar prețul unei fațete realizate cu ajutorul cerec-ului este de 2500 lei. Însă, alegerea potrivită în ceea ce privește realizarea acestora se face doar împreună cu medicul stomatolog, în urma unui consult clinic. După discuție, medicul dentist va realiza planul de tratament și îți va spune exact costul total al acestuia și toate etapele pe care trebuie să le parcurgi pentru a ajunge la obținerea zâmbetului dorit.

Prețuri pentru fațete dentare - în detaliu

Serviciu Preț
Fațetă Ceramică 3000 lei

Cum se face planul de tratament si stabilirea tarifelor pentru fatetare

Planul tratamentului cu fațete dentare se stabilește împreună cu medicul specialist în protetică dentară. Este esențial să știi că pentru a beneficia de fațete dentare, este foarte important să îți rezolvi toate problemele ce țin de dantură. Adică, dacă ai carii dentare sau probleme ce țin de poziționarea dinților, este indicat să fie realizate tratamentele necesare pentru rezolvarea acestora. Și, mai apoi, vei avea parte de un tratament cu fațete dentare și de un zâmbet perfect, așa cum ți-ai dorit. De asemenea, poți accesa și pagina dedicată prețurilor din site-ul nostru, dacă vrei să afli și alte informații cu privire la costul tratamentelor stomatologice.

Diplima de exceneță pentru Clinicile stomatologice Dr. Leahu
Clinicile stomatologice Dr. Leahu îți oferă cel mai nou centru acreditat SIRONA, Clinica stomatologică Dr. Leahu Caramfil

Coroane și fațete dentare gata într-o oră chiar sub privirea ta în cel mai nou centru acreditat SIRONA, Clinica Dr.Leahu Caramfil! Alege să fii tratat corect, alege originalul!

Formular de programare

Completeaza campurile de mai jos si te contactam in maxim 24 de ore

 

 

Dr. Leahu Dental Clinics

021 9777