Fațetele dentare – avantaje și dezavantaje

 

Medic si asistenta in timpul unei interventii stomatologice, cu monitor
Fatetele dentare si oirce al tip de lucrare dentară trebuie discutată cu medicul stomatolog, pentru a lua în considerare sănătatea întregii danturi

De: | Etichete: , , , , | Comentarii: 2 | 6 septembrie 2019

Vizualizat de 3.827 utilizator/i

Îți dorești un zâmbet frumos care să îți ofere încredere în tine, dar nu știi cum să îl obții? Ei bine, fațetele dentare pot fi soluția ta! Datorită rezultatelor spectaculoase pe care le aduc, acestea au devenit una dintre cele mai populare proceduri de estetică dentară. Poate că ai auzit de existența fațetelor, însă nu ai înțeles exact ce sunt și care este rolul lor. De aceea, noi îți vom explica tot ceea ce trebuie să știi, pentru a putea face o alegere cât mai corectă. De asemenea, este indicat să cunoști faptul că fațetele dentare prezintă avantaje și dezavantaje de care trebuie să fii foarte bine informat înainte de a face o alegere.

Ce sunt fațetele dentare?

Fațetele dentare reprezintă un înveliș subțire care are rolul de a-ți acoperi partea vizibilă a dintelui și a te ajuta să recreezi aspectul natural al zâmbetului. Acestea sunt indicate pentru persoanele care prezintă mici imperfecțiuni la nivelul dinților precum: fisuri, pete inestetice sau abraziuni și decolorări ale dinților.

Datorită tehnologiei avansate ce a pătruns în domeniul medical, fațetele dentare se pot realiza foarte rapid, o zi fiind suficientă pentru a-ți recăpăta zâmbetul perfect și încrederea de care ai nevoie pentru a face față provocărilor de zi cu zi! Într-o lume în care timpul este una dintre cele mai prețioase resurse ale noastre, Clinicile Dentare Dr. Leahu vin în ajutorul tău cu sistemul de restaurare CEREC CAD/CAM. Astfel, îți putem oferi un tratament rapid, precis și estetic, în doar o oră! Cu ajutorul unei camere video performante, captăm zona vizată pentru fațetare, iar cu un aparat de frezare, construim restaurarea protetică din ceramică de cea mai bună calitate.

Care sunt avantajele și dezavantajele fațetelor dentare?

Fațetele dentare acoperă imperfecțiunile și te ajută să ai un zâmbet perfect, cu toate acestea, este bine să știi toate avantajele și dezavantajele de care vei beneficia dacă alegi să mergi la medicul stomatolog pentru a-ți reface zâmbetul pe care ți-l dorești.

Avantaje

Cea mai valoroasă idee pe care trebuie să o știi este aceea că la Clinicile Dentare Dr. Leahu, fațetele dentare sunt realizate exclusiv printr-o tehnică digitală iar eroarea umană din timpul realizării este eliminată. Astfel, nu trebuie să îți faci griji că nu se vor potrivi perfect pe dinții tăi naturali sau că vei avea probleme ulterioare în ceea ce privește îngrijirea acestora. De asemena, posibilitatea de a se dezlipi sau de a cădea de pe dintele natural nu există. Sistemul de restaurare digital ne permite să creăm o fațetă cu o dimensiune perfectă pentru dintele tău natural.

Fațetele dentare sunt realizate din ceramică integrală, un material foarte bine tolerat de corpul uman, de aceea, nu există posibilitatea de a avea reacții alergice. Zâmbetul tău va avea un aspect foarte natural deoarece ceramica este un material translucid. Un alt avantaj pe care trebuie să îl știi este acela că tratamentul restaurativ este unul conservativ, păstrându-se pe cât se poate de mult smalțul dintelui.

Nu trebuie să neglijăm faptul că fațetele dentare trebuie să se potrivească perfect cu dantura noastră. Avantajul acestora este acela că putem alege culoarea astfel încât să nu se observe diferanța dintre dintele natural și cel îmbrăcat cu material ceramic. De asemenea, în momentul în care ne hotărâm să investim în zâmbetul perfect, trebuie să acordăm o atenție sporită potrivirii dintre fațetele dentare și fizionomia feței. Fiecare zâmbet este unic și, de aceea, este necesar ca înaintea oricărei intervenții stomatologice, să discutăm cu medicul stomatolog și să avem încredere în recomandările pe care ni le oferă. Un alt avantaj al fațetelor dentare este acela că putem propune un model de dantură pe care ni-l dorim și, în același timp să aflăm dacă ni se potrivește în totalitate.

Fațetele dentare au o grosime foarte mică, protejând gingia, nefiind necesară frezarea în profunzime a dintelui, așa cum se procedează la aplicarea coroanelor. De asemenea, fațetele dentare ajută la eliminarea problemelor de aliniere și spațiere a danturii. Cu ajutorul fațetelor dentare putem să aducem dinții la același nivel, iar spațiile interdentare pot fi acoperite de materialul ceramic. Zâmbetul tâu nu va fi supus riscului de a se colora din cauza pigmenților alimentari, de aceea nu vei mai avea nevoie de albire profesională.

Dezavantaje

Atunci când decizi să îți pui fațete dentare, trebuie să te asiguri că știi atât avantajele, cât și dezavantajele pe care acestea le au. În primul rând, asigură-te că știi că este o intervenție pe care o vei avea toată viața. Odată ce dinții naturali sunt pregătiți pentru aplicarea fațetelor dentare, sunt supuși procesului de șlefuire, astfel, nu vei putea să renunți la acestea, dintele va trebui acoperit cu o fațetă toată viața, iar culoarea acesteia nu va mai putea fi schimbată.

Aplicarea fațetelor dentare este un proces pe cât de rapid, pe atât de complex. De aceea, în cazul în care acestea nu sunt aplicate în mod corect, gingia poate avea de suferit. Pot apărea infecții, ulterior existând posibilitatea ca problema să se agraveze. Inflamarea gingiilor poate apărea atunci când fațetele nu sunt poziționate corect deoarece dacă nu sunt foarte bine lipite pe suprafața dintelui se crează un spațiu în care se acumulează resturi alimentare și bacterii, ce conduc la inflamarea gingivală. Această formă de inflamație gingivală este, de fapt, un început al bolii paradontale. De aceea, este indicat ca înainte de a lua decizia de a-ți schimba zâmbetul trebuie să aprofundezi foarte bine implicațiile pe care acestea le aduc în viața ta, atât bune, cât și rele.

Un alt dezavantaj al fațetelor dentare este acela că există posibilitatea să dezvolți o sensibilitate dentară. Poți simți un mic disconfort în timpul consumului alimenteler foarte reci sau foarte calde. Sensibilitatea apare din cauza șlefuirii dintelui natural, din fericire, această senzație dispare de obicei, în decurs de câteva zile.

Cine poate purta fațetele dentare?

Foarte multe persoane aleg fațetele dentare pentru a-și îmbunătăți aspectul estetic, însă există și foarte multe persoane care au nevoie de fațete în scop medical. De aceea, ceea ce trebuie să știi despre fațetele dentare este că au mai multe funcționalități.

Fațetele dentare se recomandă persoanelor care prezintă imperfecțiuni la nivelul dinților și își doresc să aibă un zâmbet perfect. Cele mai des întâlnite afecțiuni care duc la  dorința de a avea fațetete dentare sunt: fisurile care nu afectează structura dintelui, dar care te deranjează din punct de vedere estetic, petele formate în urma consumului de alimente foarte pigmentate, culoarea nepotrivită a danturii care nu mai poate beneficia de procesul de albire, dinții abrazivi, cariați și cu tratamente inestetice.

Cât costă fațetele dentare?

Primul pas pe care trebuie să îl faci pentru a putea avea un zâmbet perfect, este acela de a merge la un consult stomatologic. Estetica este un element foarte important pentru decizia noastră, însă sănătatea danturii tale este cea mai importantă.  La Clinicile Dentare Dr. Leahu vei beneficia atât de un consult specializat, cât și de recomandările medicilor specialiști, astfel planul de tratament va fi unul personalizat.

Dr. Ionut Leahu

Comentarii

2 thoughts on “Fațetele dentare – avantaje și dezavantaje

 1. STAN M

  Buna ziua
  Va rog sa imi spuneti care este pretul unei fatete E.MAX SI ce alte preturi mai aveti pentru un alt tip de material

  Cu respect
  STAN M

  Răspunde

  • Andreea Mosoiu

   Bună ziua! Planul de tratament este personalizat pentru fiecare pacient. În funcție de complexitatea cazului și de dorințele pacientului, împreună cu medicul se stabilește strategia terapeutică. În cadrul consultației de specialitate veți primi toate informațiile referitoare la: etapele tratamentului, durata acestuia și costul total al planului de tratament recomandat. Puteți consulta lista de prețuri aici: https://cliniciledrleahu.ro/preturi-clinica-stomatologica/. Pentru programări ne puteți lăsa un număr de telefon și vă contactăm noi în 24 de ore sau sunați dumneavoastră la numărul de telefon 021 91 34 sau prin whatsapp aici 👉🏻 https://bit.ly/3vDGKPt. Adresele exacte le puteți găsi aici: https://cliniciledrleahu.ro/contacteaza-ne/. Vă așteptăm cu drag!

   Răspunde

Întreabă medicul:

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 

 

Dr. Leahu Dental Clinics

021 9777