Fațetele dentare fără șlefuirea dinților? La Clinicile Dentare Dr. Leahu poți avea un zâmbet de nota 10 într-o singură zi

 

Medic stomatolog in clinica dentara
Atunci când dinții sunt supradimensionați, fațetele dentare se pot realiza și fără șlefuire.

De: | Etichete: , , , , | Comentarii: 0 | 15 decembrie 2022

Vizualizat de 761 utilizator/i

O dantură strălucitoare, estetică și complet albă se obține cu ușurință în prezent, datorită fațetelor dentare și a aparaturii moderne. Fie că vorbim despre sănătatea dentară, fie că discutăm despre frumusețea zâmbetului, cele două elemente sunt extrem de importante pentru încrederea în sine.

La Clinicile Dentare Dr. Leahu găsești mai multe opțiuni de fațete dentare, inclusiv cele fără slefuire, care reprezintă o soluție noninvazivă și confortabilă pentru îmbunătățirea zâmbetului tău. Însă, doar cu ajutorul unui medic specialist în protetică dentară vei alege tratamentul potrivit pentru tine.

Descoperă în articolul următor cum se realizează fațetele dentare, beneficiile acestora și în cât timp poți obține un zâmbet de nota 10.

Cum a evoluat tehnologia în privința fațetelor dentare

În trecut, fatețele dentare erau realizate doar manual, de către tehnicienii dentari în laborator. Acum, cu ajutorul aparaturii moderne, lucrările protetice se realizează prin intermediul unei tehnologii de ultimă generație, și anume: CEREC CAD/CAM.  Această aparatură le oferă pacienților un zâmbet frumos și dinți mai drepți și mai albi, într-o singură ședință, fără durere. Materialele utilizate pentru realizarea fațetelor dentare sunt 100% biocompatibile, de aceea sunt foarte repede tolerate de țesuturile moi, iar riscurile apariției afecțiunilor dentare sunt reduse. Tehnologia de acum nu numai că oferă pacienților un zâmbet frumos, ci contribuie și la obținerea unor dinți mai drepți și mai albi, îmbunătățind astfel atât aspectul estetic, dar și funcționalitatea danturii.

La Clinicile Dentare Dr. Leahu, fațetele dentare se aplică printr-o șlefuire minim invazivă a dintelui

Pentru a te bucura de un zâmbet perfect și pentru a putea beneficia de fațete dentare este necesar un control stomatologic, în urma căruia medicul specialist să îți poată spune dacă pe suprafața dinților naturali se pot aplica fațetele. Acest lucru nu înseamnă că nu vei putea beneficia de fațetele dentare dorite, ci înseamnă că dinții tăi naturali trebuie pregătiți.

Spre deosebire de coroanele dentare, care se aplică prin șlefuirea dintelui natural de jur-împrejur, fațetele dentare se montează printr-o ;lefuire ușoară, noninvazivă, a zonei vizibile a dintelui.

Exisă însă și cazuri aparte, când fațetele dentare se pot aplica fără a mai șlefui dinții. Atunci discutăm despre dinți subdimensionați, care reprezintă o bază și o formă perfectă pentru aplicarea fațetelor. Aceste situații sunt rare, iar tehnica cel mai des întâlnită de montare a fațetelor dentare implică o ușoară șlefuire a dintelui, doar pe zona vizibilă, astfel încât să te bucuri de un zâmbet strălucitor.

Pregătirea dinților naturali presupune și o igienizare profesională, urmată de o scanare digitală a cavității orale. Aceasta se realizează cu ajutorul unei camere video performante, care captează în detaliu zonele intraorale vizate. După această scanare se realizează design-ul computerizat al fațetelor dentare, astfel medicul specialist împreună cu pacientul stabilesc care este forma dorită și culoarea cea mai potrivită. Informațiile sunt trimise aparatului de frezare, care realizează precis și rapid lucrările protetice din ceramică.

 Beneficii ale fațetelor dentare fără șlefuirea dintelui

Beneficiul, când nu este nevoie de șlefuirea dinților, este legat de timpul redus de pregătirea a danturii pentru aplicarea fațetelor dentare. În acest fel vei obține mult mai rapid rezultatul dorit și te vei bucura de o dantură sănătoasă și frumoasă.

Totodată, fațetele dentare sunt realizate din ceramică integrală, un material foarte bine tolerat de corpul uman, de aceea, nu există posibilitatea de a avea reacții alergice. Zâmbetul tău va avea un aspect foarte natural deoarece ceramica este un material translucid. Un alt avantaj pe care trebuie să îl știi este acela că tratamentul restaurativ este unul conservativ, păstrându-se pe cât se poate de mult smalțul dintelui.

Un alt beneficiu constă și în alegerea culorii, astfel încât  să nu se observe diferența dintre dintele natural și cel îmbrăcat cu material ceramic.

Fațetele dentare au o grosime foarte mică, protejând gingia, nefiind necesară frezarea în profunzime a dintelui, așa cum se procedează la aplicarea coroanelor. De asemenea, fațetele dentare ajută la eliminarea problemelor de aliniere și spațiere a danturii. Cu ajutorul fațetelor dentare putem să aducem dinții la același nivel, iar spațiile interdentare pot fi acoperite de materialul ceramic. Zâmbetul tău nu va fi supus riscului de a se colora din cauza pigmenților alimentari, de aceea nu vei mai avea nevoie de albire profesională.

Cât de repede poți avea un zâmbet perfect prin această metodă

Primul pas în realizarea tratamentului cu fațete dentare este reprezentat de pregătirea dinților naturali. Se va curăța întreaga dantură cu ajutorul unui detartraj dentar cu ultrasunete, se va șlefui ușor dinții cărora li se vor aplica fațetele dentare, după care se va scana digital cavitatea orală. Acest lucru se va efectua cu ajutorul unei camere intraorale moderne, care captează în detaliu dinții ce urmează să fie fațetați. După scanare se realizează design-ul computerizat al fațetelor dentare, unde specialistul împreună cu pacientul stabilesc forma și culoarea acestora. Ulterior, design-ul se va trimite aparatului de frezare, iar în aceeași zi fațetele sunt gata pentru a fi aplicate.

Concluzii

În Clinicile Dentare Dr. Leahu, tratamentul de fațetare al dinților reprezintă soluția optimă și rapidă pentru a obține un zâmbet natural, mai alb și mai strălucitor. Dorința de a avea acest zâmbet frumos cu ajutorul fațetelor dentare trebuie discutată, în primul rând, cu medicul specialist în protetică dentară. Acesta îți va explica care este tipul de fațete dentare potrivit pentru tine și cum se desfășoară întreg planul de tratament.

Dr. Ionut Leahu

Întreabă medicul:

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 

 

Dr. Leahu Dental Clinics

021 9777