Fațetele dentare puse incorect pot avea consecințe negative

 


De: | Etichete: , , , , , , , , , | Comentarii: 1 | 18 august 2016

Vizualizat de 9.201 utilizator/i

Fațetele dentare reprezintă soluția modernă pentru un zâmbet frumos, ele protejează dinții și  asigură zâmbetului un aspect de invidiat, deoarece permit corectarea problemelor legate de formă de culoare, de aliniere.

Dacă până nu demult fațetele dentare erau considerate a fi rezervate vedetelor, astăzi au devenit accesibile oricui își dorește un zâmbet frumos și este conștient de importanța acestuia, însă accesibilitatea tratamentului vine și cu un dezavantaj. Fațetele dentare puse incorect, în loc să îți ofere un zâmbet de covorul roșu, îți vor cauza grave probleme gingivale sau îți vor da un zâmbet inestetic.

Cazurile în care tratamentele cu fațete dentare sunt potrivite:

  • dinți pătați, coloraţi neuniform sau închişi la culoare
  • dinți abrazivi (tociți din cauza bruxismului)
  • dinți ciobiți sau fracturați
  • dinți cariati și cu tratamente inestetice
  • dinți înghesuiți sau care suferă de malpoziții (aici este inclusă si strungăreața).

Printre avantajele procedeului de aplicare a fațetelor dentare, apar beneficiile imediate ale unor dinți mai albi si perfect estetici, in doar o sedință. Realizate din ceramică rezistentă la pătare și neporoasă, aceste fațete dentare își mențin foarte bine culoarea în timp. În plus, este o investiție de lungă durată, care contribuie și la creșterea rezistenţei dintelui acoperit.

Care sunt riscurile unui tratament cu fațete dentare realizat incorect

Tot mai frecvent vedem cazuri de gingii inflamate, care capătă o culoare roșie spre violet, la pacienții care au beneficiat de un tratament cu fațete dentare incorect. În general, problemele gingiilor pleacă de la felul în care sunt poziționate aceste fațete dentare și nivelul de la care pleacă acestea. În momentul în care nu se lipește foarte bine fațeta dentară de dinte, acolo se crează un spațiu în care se pot acumula resturi alimentare și bacterii, ce conduc la inflamarea gingivală.

Acest caz este explicat de dr. Ionuț Leahu, medic dentist și owner Dr. Leahu Clinici Dentare: “Sunt acei oameni, pe care îi vedem și pe stradă, cu dinți albi și gingii extrem de roșii sau spre violaceu. Cu siguranță au o problemă și ar fi bine să consulte o clinică stomatologică de specialitate. Acea formă de inflamație gingivală este, de fapt, începutul bolii parodontale. Deci, tocmai de aceea, când vine vorba de a lua decizia de a-ți schimba zâmbetul cu fațete dentare, trebuie să fie foarte bine aprofundată, pentru că are implicații în viitor – atât bune, cât și rele, în funcție de decizia luată.”

Cum se aleg fațetele dentare potrivite

Decizia unui tratament cu fațete dentare trebuie luată împreună cu un medic de estetică dentară, care să stabilească, într-o consultație de specialitate, ce tip se potrivește cel mai bine. Din păcate, sunt persoane care cad în mirajul unei danturi de un alb imaculat, însă rezultatele nu sunt de cea mai bună calitate.

Chiar și dr. Ionuț Leahu avertizează că “destul de des, mai ales la vedetele autohtone, care au mers să-și pună fațete dentare, observăm că, dintr-o dată, au dinți cu aspect mai gros, de un alb nenatural „alb-faianță”. Pentru specialiști, aspectul obținut nu este estetic și dovedește eșecul tratamentului cu fațete dentare.” spune dr. Ionuț Leahu.

În clinicile stomatologice Dr. Leahu, fațetele dentare sunt personalizate în cabinet – pentru că avem un cuptor de ceramică, în care se poate arde stratul final, care dă acel luciu cu aspect natural și cu care putem să oferim nuanțele, în funcție de dantura pacientului, ca, în final, să obținem o dantură estetică. “În momentul în care cineva te vede zâmbind, să rămână cu impresia că sunt dinți naturali.” completează dr. Leahu.

Problemele dentare rezultate în urma unor intervenții greșite pot duce mai târziu la tratamente complicate și costisitoare. De aceea, orice pacient trebuie să fie foarte atent ca serviciile stomatologice pe care le primește să fie de calitate, chiar de la început.

Cum se pun fațete dentare în Clinicile Dr. Leahu

Primul pas  constă în scanarea digitală a  dinților: “În momentul în care urmează să inițiem un tratament cu fațete dentare, vedem exact cât și dacă trebuie șlefuiți dinții” spune dr. Ionuț Leahu.

Urmează pregătirea dințiilor care trebuie îmbrăcați cu fațete dentare, apoi se scanează din nou, digital, preparațiile noi, se face designul pe calculator, iar pacientul poate să vadă, chiar înainte de execuție, cum vor arata acestea.

Dacă se impune șlefuirea dinților, procesul se face cu freze speciale, prin care se îndepărtează din suprafața dintelui, între 0,5 milimetri și 1 milimetru.  Nu se îndepărtează smalțul dintelui, deci nu se afectează rezistența dintelui. Acest procedeu face parte dintr-o preparație minim invazivă, care permite medicilor dentiști să așeze aceste fațete dentare fără să îngroașe dintele.

Din ce în ce mai mult oamenii își doresc rezultate rapide ale tratamentelor stomatologice. Cu ajutorul tehnologiei CEREC CAD/CAM avem avantajul că putem să oferim fațete  dentare într-o ședință ale căror rezultate durează toată viața.

În clinicile stomatologice Dr. Leahu, fațetele dentare sunt realizate din material ceramic integral, 100 % biocompatibil, arată estetic și are proprietăți asemănătoare cu ale smalțului natural. Dacă îți dorești un zâmbet strălucitor și alb, te așteptăm în clinicile stomatologice dr. Leahu, cu tratamente de fațete dentare moderne. Programează-te acum!

Dr. Ionut Leahu

Comentarii

One thought on “Fațetele dentare puse incorect pot avea consecințe negative

Întreabă medicul:

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Dr. Leahu Dental Clinics

021 9777