Fațetele dentare, soluția perfectă pentru un zâmbet impecabil

 

coroane si fatete dentare, cabinete stomatologice Dr. Leahu

De: | Etichete: , , , , , , , , , , , | Comentarii: 0 | iunie 6th, 2016

Vizualizat de 1.093 utilizator/i

Vă doriți un zâmbet demn de covorul roșu? Îl puteți obține relativ ușor, într-un mod minim invaziv, apelând la fațete dentare.

Fațetele dentare reprezintă un înveliș subțire din porțelan, realizat special pentru fiecare pacient,  care se plasează pe suprafața dintelui pentru a îmbunătăți aspectul estetic sau pentru a proteja dintele.  Confecționarea lor necesită precizie și experiență, fiind considerate „vârful de lance” în estetica dentară. Acestea pot fi realizate manual, de către tehnician, sau cu ajutorul aparaturii moderne cad/cam.

Avantajele fațetelor dentare

Fațetele dentare reprezintă o alternativă rapidă pentru albirea profesională și îndreptarea dinților cu aparate ortodontice. Datorită tehnologiei CEREC cad/cam de care dispunem, putem oferi pacienților noștri dinți mai albi și drepți, rapid, într-o singură ședință, fără tratamente dureroase și de durată. Materialele utilizate sunt biocompatibile, astfel încât fațetele dentare sunt tolerate perfect de țesuturile moi. De asemenea, datorită faptului că sunt netede și lucioase, placa bacteriană nu aderă pe ele, deci nu există riscul inflamării gingiilor.

Pentru pacienții care au probleme legate de forma și textura dinților, tratamentul de fațetare este ideal. Datorită materialului translucid, ce  arata chiar ca un dintele natural, putem corecta problemele legate de dimensiune, aliniere, culoare sau formă.

Spre deosebire de dinții naturali, fațetele ceramice nu se pătează de la cafea și țigări.

Fațetele dentare sunt o soluție pe termen lung. Acestea sunt la fel de rezistente ca smalțul natural al dintelui și au o durată de viață de 10-15 ani dacă sunt întreținute corespunzător printr-o igienă orală corectă.

Etapele procesului de fațetare:

Diagnosticul şi aplicarea tratamentului – printr-o examinare primară sau, în anumite cazuri, prin amprentă dentară şi radiografie, medicul specialist decide soluţia optimă pentru rezolvarea problemelor dentare de ordin estetic ale pacientului

Pregătirea dinţilor – presupune curăţarea și șlefuirea ușoară a acestora , după care se va lua mulajul, necesar pentru a se realiza faţetele

Decapare – vor fi înlăturate faţetele temporare (dacă există), apoi se va stabili poziţia corectă a faţetelor definitive. Medicul dentist va folosi o soluţie acidă slabă, specială, creând o suprafaţă mai aspră (necesară pentru a îmbunătăţi adeziunea faţetei)

Amplasarea şi aplicarea faţetelor – faţeta ceramică va fi plasată pe suprafaţa exterioară, frontală, a dintelui, cu ajutorul unui adeziv special. Odată determinată poziţia finală, se aplică o lumină specială, care va întări cimentul dentar folosit.

În Clinicile dentare Dr. Leahu dispunem de cea mai nouă tehnologie în materie de restaurare dentară, CEREC Cad/Cam, cu ajutorul căreia vei putea previzualiza rezultatul final, pentru a ne asigura că tu vei beneficia de un tratament perfect compatibil cu fizionomia ta. Te așteptăm să te convingi că acest tratament este soluția perfectă pentru un zâmbet impecabil. Fațetele dentare sunt sigure,  nu îți afectează smalțul, iar tratamentul nu este dureros.

Dr Cora Buzoianu

Medic dentist, specialist estetică dentară la Dr. Leahu Dental Clinics
“Ramura care mă pasionează în cadrul stomatologiei este estetica dentară. Aceasta include orice tratament care are drept rezultat obținerea unui zâmbet cât mai plăcut și atrăgător. O igienă orală bună este echivalentă cu o viață sănătoasă și este foarte important ca orice persoană să meargă la dentist.”

Ultimele postari ale lui Dr Cora Buzoianu (vezi toate)

Lasă un răspuns

Abonează-te la newsletter pentru a fi la curent cu noutățile!
close-link
Abonează-te și primești
automat e-book-ul!

Cum faci ca prichindelul tău
să aibă dinți sănătoși?

Sfaturi Practice

Abonează-te la newsletter și primești
GRATUIT e-book-ul nostru!
close-link