,,Fericirea este cel mai frumos aspect al job-ului meu.” – Interviu Gema Vlad, asistent medical coordonator

 

asistent coordonator in stanga, asistent medical in dreapta
Meseria de asistent medical coordonator presupune oferirea îndrumării și a suportului pentru întreaga echipă.

De: | Etichete: , , , | Comentarii: 0 | 24 mai 2021

Vizualizat de 507 utilizator/i

Stomatologia este o meserie care necesită să lucrezi atât cu oameni, cât și pentru oameni. Astfel, pentru un asistent medical, pasiunea pentru ceea ce face este pe primul loc. Este și cazul, Gemei Vlad, asistent medical coordonator în cadrul Clinicilor Dentare Dr. Leahu, care se bucură de fiecare dată când își vede pacienții zâmbind atunci când aceștia finalizează orice etapă a planului de tratament. Ea consideră că fiecare zi petrecută în clinică este o nouă provocare ce contribuie la evoluția sa ca asistent medical. Despre experiența profesională și despre relația dintre coordonator și echipa sa, ne povestește Gema în interviul următor.

Ce te-a făcut să alegi cariera de asistent medical?

Am ales cariera de asistent medical din dorința de a empatiza și de a oferi ajutor specializat diverselor probleme medicale, motivată fiind de fericirea oamenilor pe care reușesc să-i ajut.

Cum arată pentru tine o zi în cadrul Clinicilor Dentare Dr. Leahu?

În prima parte a zilei, mă ocup de supervizarea și instruirea asistenților debutanți. Cu sprijinul colegilor mei, am reușit să întocmesc un ghid stomatologic detaliat, pentru a veni în ajutor noilor noștri colegi. De asemenea, din dorința de a investi mai mult în formarea lor profesională, am pregătit și o serie de filmulețe educative. Pe lângă toate aceste materiale, încerc să mă implic zilnic, oferind îndrumare și suport asistenților pe care îi coordonez, în vederea eficientizării atribuțiilor noastre zilnice. În completare, ziua continuă cu diferite activități administrative.

Ce îți place cel mai mult la faptul că faci parte din această companie?

Cel mai mult mă încântă faptul că, în cadrul Clinicilor Dentare Dr. Leahu, se pune accent pe motivare în ceea ce privește dezvoltarea profesională, prin investirea în cele mai actuale tehnologii, fapt ce ne determină să ne dezvoltăm atitudinile în domeniul medicinei dentare.

Cum te înțelegi cu echipa?

Consider că relația cu echipa se valorifică în mod constant. Comunicarea prevalează în colectivul nostru. Apreciez foarte mult acest element, întrucât colegii mei au demonstrat întotdeauna că sunt capabili să transmită informațiile în mod clar, precis, fapt ce ne ajută să ne îndeplinim cu succes sarcinile.

asistent medical coordonator

Gema Vlad, asistent medical coordonator în cadrul Clinicilor Dentare Dr. Leahu.

Câți colegi coordonezi și cum te înțelegi cu ei ținând cont că echipele se află în 13 clinici diferite?

În prezent, coordonez aproximativ 100-110 asistenți medicali. Cu cei din București reușesc să stabilesc întâlniri fizice, în cadrul cărora discutăm despre nevoile lor, despre provocările pe care le întâmpină și, în același timp, lămurim diverse aspecte neclare.

De sprijinul meu beneficiază și colegii din țară, cu aceștia reușesc să mă întâlnesc de cele mai multe ori online, iar la diferite perioade, fizic, în cadrul vizitelor. Totodată, mențin contactul cu ei și prin intermediul asistenților medicali responsabili ai sediilor din țară.

Povestește-mi despre o situație în care ți-a fost atribuită o sarcină cu care nu erai familiară și cum ai rezolvat-o.

În mod clar, cea mai mare provocare pe care am avut-o în cadrul acestei companii, a fost să accept rolul de coordonator al asistenților medicali. La început, am fost speriată de numărul mare al echipei, dar cu sprijinul și încurajările primite din partea colegilor și a familiei, am decis să accept această provocare și să mi-o asum cu disponibilitate, răbdare și entuziasm.

Care este partea cea mai frumoasă a job-ului tău?

Consider că fericirea este cel mai frumos aspect al job-ului meu. Acest sentiment este menținut atât prin bucuria de a te face util, de a oferi ajutor, de a fi capabil să empatizezi, să înțelegi nevoia și suferința celor din jur, cât și prin fericirea pe care o poți simți atunci când cel pe care l-ai ajutat pleacă mai senin, liniștit, mulțumit, arătându-ți recunoștință pentru efortul depus.

Într-adevăr, această responsabilitate are mai multe satisfacții, dar fericirea este acel sentiment care mă motivează constant.

Ce te motivează să dai tot ce e mai bun la acest job?

Posibilitatea de a mă bucura împreună cu ceilalți, aici referindu-mă atât la colegi, cât și la pacienți. Atâta timp cât actul medical nu este tratat superficial, pot spune că sunt pe deplin motivată să continui și să progresez.

Ce îți place să faci în timpul liber?

De multe ori, în timpul liber, îmi place să merg pe ambulanța SMURD și să ofer ajutor semenilor mei aflați la nevoie. Pe lângă acest aspect, îmi place să călătoresc, să petrec timp cu cei dragi și să-mi reîncarc bateriile pentru următoarea zi.

Dacă ești în căutarea unei noi oportunități profesionale, dacă îți place să lucrezi în echipă, dacă ești dornic să înveți mai multe și să te perfecționezi și dacă îți dorești să oferi pacienților sănătate reală și o experiență excepțională, scrie-ne sau trimite CV-ul tău la adresa de email hr@drleahu.ro. Descoperă job-urile disponibile din București sau din țară pe pagina noastră dedicată carierelor: https://cliniciledrleahu.ro/cariere/#joburi.

Dr. Ionut Leahu

Întreabă medicul:

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 

 

Dr. Leahu Dental Clinics

021 9777