search
021 9134 Locatii
Linie telefonică cu tarif normal
  • Română
it fr

,,Îmi doresc să redau cât mai multor pacienți încrederea de a zâmbi sincer.” Interviu cu Dr. Andra Jipa, medic endodont

 

Dr. Andra Jipa Clinicile Dentare Dr. Leahu
La Clinicile Dentare Dr. Leahu, medicii endodonți lucrează cu aparatură de ultimă generație, iar tratamentele la microscop sunt rapide, sigure și fără durere.

De: | Etichete: , , , | Comentarii: 0 | 12 martie 2020

Vizualizat de 218 utilizator/i

Andra Jipa, medic endodont în cadrul Clinicilor Dentare Dr. Leahu, a ales domeniul stomatologiei pentru că îi oferă oportunitatea de a gândi creativ și estetic, pe lăngă satisfacția oferită de rezultatul actului medical. Fiecare pacient o motivează să se perfecționeze.

La Clinicile Dentare Dr. Leahu, medicii endodonți lucrează cu aparatură de ultimă generație, iar tratamentele la microscop sunt rapide, sigure și fără durere. Cu ajutorul microscopului, aceștia stabilesc diagnosticul concret în cazul afecțiunilor pacienților și reușesc să trateze dinții corect și complet.

De ce ați ales stomatologia?

Am ales acest domeniu deoarece cred în puterea zâmbetului. Un zâmbet frumos și sănătos te face să te simți mai încrezător. Pentru mine stomatologia este o artă ce îmbină armonios principii ale esteticii cu numeroase mecanisme funcționale.

Cine v-a inspirit să deveniți medic stomatolog?

Nu aș putea spune că m-a inspirit cineva anume pentru a urma această carieră, însă de-a lungul timpului am avut ocazia să întâlnesc numeroși medici ce ulterior mi-au devenit mentori și chiar prieteni apropiați.

Credeți că este importantă vechimea la un loc de muncă?

Pentru mine răspunsul este unul simplu, da! Vechimea la locul de muncă, în special în domeniul medical, ajută la consolidarea relației medic-pacient, la observarea evoluției din punct de vedere medical a diverselor cazuri, precum și stabilirea de relații interdisciplinare în cadrul echipei.

A fost dificil la începutul carierei?

Primul an din cariera mea a fost unul dificil deoarece există o reală diferență între medicul academic, unde se pune un accent deosebit pe partea teoretică, și cel clinic unde primează partea practică. Personal, mă consider norocoasă că am putut găsi echilibru în cadrul echipei Clinicilor Dentare Dr. Leahu și am putut beneficia de susținere și îndrumare din partea colegilor mei.

Care sunt punctele dumneavoastră forte?

Bazându-mă pe feedback-ul primit de-a lungul timpului, unele din punctele mele forte ar fi abilitatea de a explica etapele întregului act medical pe înțelesul tuturor, empatia și crearea de relații de prietenie cu pacientul.

Cum și-ar putea învinge unii pacienți teama de dentist?

Managementul fricii este un proces de lungă durată ce presupune multă răbdare și înțelegere atât din partea medicului, cât și a pacientului. În rolul și responsabilitatea medicului stă explicarea cât mai detaliată a întregului act medical. În felul acesta pacientul poate ajunge în punctul în care încrederea în medicul său să primeze în fața fricii.

Ce vă motivează să veniți la clinică în fiecare zi?

Fiecare pacient mulțumit îmi oferă motivația de a continua și de a mă perfecționa, obiectivul meu fiind acela de a reda cât mai multor pacienți încrederea de a zâmbi din toată inima.

Medic endodont în timpul tratamentului de canal

Dr. Andra Jipa în timpul unui tratament de canal la microscop

 Care sunt pasiunile dumneavoastră?

Îmi place să îmi petrec timpul liber jonglând între multiple activități, atât sportive de tipul claselor de balet, mersul la bazin sau clase de ciclism, cât și pasiuni orientate spre artă cum ar fi pictatul, desenatul și cititul. Nu în ultimul rând, îmi place să îmi petrec puținul timp liber pe cât posibil călătorind sau în mijlocul familiei.

V-ați gândit să plecați din țară?

Pentru moment, decizia mea este să rămân în România deoarece domeniul medicinei dentare este o ramură ce performează, în care sunt folosite tehnici și echipamente de ultimă generație, fiind un puternic centru de tratament la nivel European.

Cât de importantă credeți că este educarea pacientului cu privire la igiena orală?

Consider că educarea pacienților cu privire la igiena orală este una dintre cele mai importante îndatoriri ale medicilor stomatologi. Prevenția primează în fața tratării, este ceea ce am învățat încă din anii facultății.

Dr. Ionut Leahu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Dr. Leahu Dental Clinics

021 9134