,,Îmi place să construiesc zâmbete” – Interviu cu Dr. Georgiana Oancea, medic stomatolog

 

medic stomatolog
Dr. Georgiana Oancea, medic stomatolog în cadrul Clinicilor Dentare Dr. Leahu.

De: | Etichete: , , , | Comentarii: 0 | 12 iulie 2021

Vizualizat de 504 utilizator/i

Pentru Georgiana Oancea, medic stomatolog în cadrul Clinicilor Dentare Dr. Leahu, cariera de medic stomatolog reprezintă un vis devenit realitate. Stomatologia este meseria care implică să lucrezi atât cu oameni, cât și pentru oameni. Tocmai de aceea, pentru un medic stomatolog, pasiunea și dorința de a reda zâmbete minunate pacienților săi reprezintă pentru Georgiana, calea către rezultate excepționale. Despre provocările întâlnite în cabinetul de medicină dentară, despre cum transformă vizita la stomatolog într-o experiență plăcută și cum reușește să răspundă nevoilor pacienților în fiecare zi, ne povestește chiar Dr. Georgiana Oancea, în interviul următor.

Ce anume te-a îndemnat să alegi cariera de medic stomatolog ?

Cariera de medic stomatolog reprezintă pentru mine una dintre cele mai importante și frumoase profesii. Mi-a fost insuflată încă din copilărie, iar faptul că m-am îndreptat către stomatologie este pentru simplul fapt că îmi place să construiesc zâmbete, să ajut oamenii să aibă mai multă încredere în ei și să îi fac să înțeleagă cât de important este să își păstreze dantura sănătoasă.

Cum arată o zi în cadrul Clinicilor Dentare Dr. Leahu?

O zi în cadrul Clinicilor Dentare Dr. Leahu începe de la schimbul de informații între colegi, la stabilirea unei relații de încredere cu pacienții și continuă cu diferite provocări legate de cazurile noi, complexe. Acestea din urmă ne ajută  pe noi, ca medici stomatologi, să progresăm în fiecare zi. Astfel, satisfacția lucrului bine făcut este mulțumirea mea și, în același timp, a pacienților mei.

Care crezi că sunt momentele cheie ale carierei tale? Povestește-ne puțin despre parcursul tău profesional.

Momentul cheie a fost decizia de a mă îndrepta spre specializarea de protetică dentară, în urma examenului de rezidențiat. Faptul că am fost repartizată în cadrul acestor clinici dentare a fost o oportunitate foarte mare. Aici am învățat tehnici noi, care mi-au îmbogățit cunoștințele dobândite pe băncile facultății, iar pe această cale țin să-i mulțumesc îndrumătorului meu, Dr. Ștefan Lungu, medic stomatolog, specialist în protetică dentară. Acesta m-a învățat, m-a susținut la fiecare pas și mi-a arătat cât de important este să oferim pacienților nu doar o dantură sănătoasă, ci și frumoasă și invers.

Cum ai descrie echipa Clinicilor Dentare Dr. Leahu?

Faptul că vin cu drag la locul de muncă cred că spune multe despre echipă și, mai ales, despre atmosfera din clinici. Sunt un om de echipă și nu mă văd în altă parte decât în jurul unor oameni frumoși, de la care am ce învăța. La Clinicile Dentare Dr. Leahu, am legat prietenii și cred că acest lucru este benefic în dezvoltarea fiecărui om.

medic stomatolog

Dr. Georgiana Oancea, medic stomatolog

Ce provocări întâmpini în lucrul cu pacienții?

Din punctul meu de vedere, provocările sunt cele care ne ajută să ne autodepășim. Fie că este vorba de comunicarea cu pacienții, explicațiile trebuie să fie mereu pe înțelesul fiecăruia, fie că este vorba de o procedură complexă, rămân tot timpul concentrată și atentă la ce am de făcut. Comunicarea cu pacientul este foarte importantă în obținerea rezultatul dorit.

Care crezi că este cel mai important aspect atunci când vine vorba de relația medic-pacient?

Atunci când vine vorba de profesia mea, cel mai important aspect este ca intervenția stomatologică să fie realizată perfect din punct de vedere medical. Feedback-ul pe care îl primesc după fiecare caz, mă ajută să îmi confirm faptul că a fost bine ceea ce am învățat și am practicat.

Care sunt atuurile unui stomatolog bun?

Consider că trebuie să îți placă ceea ce faci, să te dedici cu totul în munca zilnică. Sunt de părere că, stomatologia nu se poate face forțat. Un medic stomatolog bun trebuie să fie calm, empatic, ambițios și întotdeauna informat. Din punctul meu de vedere, cititul în mod regulat te ajută să te pui la punct în fiecare zi cu tot ce este nou.

În final, am vrea să știm cine este Dr. Georgiana Oancea în timpul liber?

După o zi de muncă, îmi încarc bateriile alături de pisica mea, Luna. De asemenea, îmi plac foarte mult drumețiile, deoarece mă ajută să mă refac fizic și psihic. Îmi place extrem de mult să mă conectez cu natura. În plus, iubesc fotografia și îmi place să mă relaxez citind o carte bună.

Dacă ești în căutarea unei noi oportunități profesionale, dacă îți place să lucrezi în echipă, dacă ești dornic să înveți mai multe și să te perfecționezi și dacă îți dorești să oferi pacienților sănătate reală și experiență excepțională, scrie-ne și trimite CV-ul tău la adresa de e-mail hr@drleahu.ro. Descoperă job-urile disponibile din București sau din țară pe pagina noastră dedicată carierelor: https://cliniciledrleahu.ro/cariere/#joburi

Dr. Ionut Leahu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Dr. Leahu Dental Clinics

021 9134