search
021 9134 Locatii
Linie telefonică cu tarif normal it fr

,,Îmi place stomatologia și o fac din pasiune” – Interviu cu Dr. Elena Boaghe, medic dentist în cadrul Clinicilor Dentare Dr. Leahu din Timișoara

 

Dr. Elena Boaghe pe in timp ce realizeaza un tratament stomatologic
Clinicile Dentare Dr. Leahu oferă tuturor pacienților sănătatea reală și o experiență excepțională.

De: | Etichete: , , | Comentarii: 0 | 29 martie 2021

Vizualizat de 503 utilizator/i

La început de drum, atunci când ne aflăm în postura de a alege ceea ce ne dorim să facem în viață, este foarte important să ne descoperim pasiunile și să ne dăm seama care sunt activitățile care ne aduc zâmbetul pe buze. Atunci când vorbim despre profesia de medic, care presupune lucrul constant cu oameni, indiscutabil vorbim despre vocație, despre empatie și despre dorința de a ajuta cât mai multe persoane. Dr. Elena Boaghe, medic dentist în cadrul Clinicilor Dentare Dr. Leahu Timișoara, ne povestește în interviul următor cum a decis că își dorește să devină medic, dar și despre parcursul carieri sale și motivația care a rămas la fel de puternică ca la început.

Când ai decis că vrei să devii medic stomatolog și ce anume te-a îndemnat să alegi acest domeniu?

De mică visam să devin medic. Am crescut printre halate albe și discuții medicale, iar mirosul din spitale îmi trezește amintiri frumoase din copilărie. Tatăl meu este medic și întotdeauna mi-a plăcut să îl vizitez la serviciu și să aflu mai multe despre domeniul medical. De asemenea, tata m-a îndrumat să aleg această ramură a medicinei și iată, în curând se împlinesc 17 ani de când am făcut primul pas în stomatologie și nu regret alegerea făcută. Îmi place stomatologia și o fac din pasiune, sunt fericită atunci când redau pacienților zâmbetul mult dorit.

Care crezi că sunt momentele cheie ale carierei tale? Povestește-ne puțin despre parcursul tău profesional.

Pot să spun că mă consider cu adevărat norocoasă. Pe parcursul anilor de facultate și rezidențiat am avut parte de o pregătire bună nu doar din punct de vedere teoretic, ci și din punct de vedere practic. De-a lungul timpului, am avut ocazia să întâlnesc medici care m-au susținut și m-au îndrumat, mulți dintre ei mi-au devenit mentori și chiar prieteni.  În urmă cu aproximativ 2 ani am luat o decizie importantă, care mi-a schimbat viața. Am decis să fac parte din echipa Clinicilor Dentare Dr. Leahu, a fost un nou început pe care l-am privit ca pe o provocare. Astăzi, nu pot să spun decât că mă bucur de alegerea făcută în fiecare zi.

Cum arată o zi în cadrul Clinicilor Dentare Dr. Leahu din Timișoara?

Fiecare zi este specială în felul său. Tratez atât adulți, cât și copii, care îmi colorează mult activitatea și îmi transformă fiecare zi de lucru într-un curcubeu de sentimente. Chiar dacă am parte de provocări și cazuri complexe, acestea mă inspiră și mă motivează să vin cu drag la muncă și să îmi păstrez mereu entuziasmul.

Dr. Elena Boaghe in dreapta pe scaun si pacient copil pe scaun in stanga

Dr. Elena Boaghe împreună cu unul dintre micuții săi pacienți.

Cum ai descrie echipa Clinicilor Dentare Dr. Leahu din Timișoara?

Lucrez alături de oameni care sunt în aceeași măsură profesioniști și prietenoși, iar eu nu pot să fiu decât bucuroasă de un asemenea colectiv. Fiecare caz complex este tratat în echipă, o echipă din care fac parte atât medici și asistenți medicali, cât și reprezentanții de pacient, colegele de la recepție și managerul clinicii. Cu toții avem un scop comun, acela de a oferi pacientului o altfel de experiență la stomatolog, într-un spațiu cald și primitor, unde există soluții și opțiuni de tratament pentru fiecare caz în parte.

Ce provocări întâmpini în lucrul de zi cu zi și cum reușești să le faci față?

Deseori, marea provocare nu este reprezentată de realizarea planului de tratament propus, cât de combaterea fricii. Mulți pacienți au încă frică de stomatolog, nu doar copiii, ci și adulții. Consider că medicul trebuie să abordeze cu atenție aceste situații, cu multă răbdare și înțelegere. Responsabilitatea mea este să explic cât mai detaliat întregul act medical fiecărui pacient. De fiecare dată încerc să aflu care sunt temerile acestuia și să caut împreună cu el cele mai potrivite soluții. În  final, pacientul ajunge să capete încredere, astfel frica trece pe planul doi sau chiar dispare definitiv. Mă bucur nespus când aud de la pacienții mei: „Mulțumesc, acum nu îmi mai este frică”.

Care crezi că sunt atuurile unui stomatolog bun?

În opinia mea, un medic stomatolog bun trebuie să dea întotdeauna dovadă de răbdare, empatie, devotament și profesionalism.

Care crezi că este cel mai important aspect atunci când vine vorba de relația medic-pacient? 

Cu siguranță, dacă vorbim despre relația medic-pacient, cel mai important aspect este siguranța. De asemenea, este foarte importantă chimia dintre pacient și medic, atunci când reușim să stabilim o relație de prietenie, când pacientul ajunge să capete încredere în medic și să devină parte a echipei, cu toții putem lucra împreună și cu siguranță putem obține rezultatele dorite. Dacă pacientul ajunge să îl privească pe medicul stomatolog ca pe un prieten pe care îl vizitează periodic, atunci putem spune că sarcina noastră a fost realizată cu succes.

Dr. Elena Boaghe in stanga pe scaun si pacient in dreapta pe scaun stomatologic

Dr. Elena Boaghe împreună cu unul dintre pacienții Clinicii Dentare Dr. Leahu din Timișoara.

Ce sfaturi ai da unui coleg la început de drum?

Orice început este greu, important este să fii dornic să acumulezi noi cunoștințe și să ai încredere în forțele proprii, pentru că tu știi cel mai bine cât de mult ai muncit ca să ajungi acolo unde ești.

În final, am vrea să știm cine este Dr. Elena Boaghe în timpul liber?

Marile mele iubiri sunt familia și stomatologia. Tocmai de aceea, prefer să îmi petrec puținul timp liber împreună cu familia, iar atunci când este posibil îmi place să călătoresc.

Dacă ești în căutarea unei noi oportunități profesionale, dacă îți dorești să faci parte dintr-o echipă pasionată și dacă ești dornic să înveți lucruri noi, scrie-ne și trimite CV-ul tău la adresa de e-mail hr@drleahu.ro. Descoperă job-urile disponibile din București sau din țară pe pagina noastră dedicată carierelor:  https://cliniciledrleahu.ro/cariere/#joburi

Dr. Ionut Leahu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Dr. Leahu Dental Clinics

021 9134