Implant dentar Straumann® BLX – garanția calității elvețiene

Îți dorești o viață mai bună? Recapătă-ți încrederea de sine și bucură-te de o dantura funcțională pe termen lung. Asta asigură implantul dentar Straumann: calitate elvețiană premium, precizie și inovație.

De ce să alegi implantul Straumann® BLX?

Implantul Straumann® BLX reprezintă o îmbinare excelentă între design inovator și tehnologie premium.

Susținut de ample studii științifice la nivel global, implantul Straumann® BLX reprezintă o îmbinare excelentă între design inovator și tehnologie premium. Fiind compus dintr-un material de înaltă performață, îți oferă un rezultat rapid și adaptat tuturor nevoilor tale. Conceput dintr-o suprafață hydrophilică, perioada de osteointegrare este mai mică. Așadar, vei obține lucrarea finală pe termen lung, într-un timp redus de la 6 luni la 3 luni. Implantul are o rezistență mai mare și un diametru mai mic de 3,75, acest lucru însemnând intervenții minim invazive și se păstrează mai mult din osul natural.

Cu implanturile Straumann® călătorești oriunde în lume, fără griji. Acestea vin cu un pașaport prin care se indentifică datele fiecărui produs utilizat, existând specialiști la nivel global care îți pot oferi întregul suport medical.

Povestea din spatele implantului Straumann® BLX

Știai că inventatorul implantului Straumann® BLX s-a născut în România și a terminat facultatea de stomatologie din București? În perioada când locuia în Israel, și-a dedicat timpul proiectării implanturilor dentare. De-a lungul anilor, creațiile sale au reușit să schimbe calitatea vieții a multor oameni de pe întregul glob și să ofere cele mai bune rezultate pe termen lung. Implantul Straumann® BLX s-a dovedit ca fiind soluția eficientă cu adaptabilitate pentru oricare dinte.

Cine poate beneficia de implantul dentar Straumann® BLX?

Orice om care are unul sau mai mulți dinți lipsă, poate beneficia de implantul dentar Straumann® BLX.

Există însă anumite categorii de persoane, cărora acest implant dentar li se adresează în mod special. Aici discutăm despre fumători, în cazul cărora țesutul nu este suficient de bine oxigenat, soluția elvețiană de implant dentar contribuind la o vindecare rapidă.

Totodată, în cazul persoanelor care suferă de diabet, procesul de vindecare este unul mai lent, iar implantul dentar Straumann® BLX reprezintă soluția minim invazivă, ce îi ajută să-și recapete ușor funcționalitatea și estetica danturii. Acest lucru este posibil datorită suprafeței hydrophilice care asigură o perioadă de vindecare mai rapidă.

Dr Laura Ferent, alaturi de pacienta care a beneficiat de implanturi dentare Straumann
Pacienții care au ales implantul dentar Straumann® BLX, zâmbesc cu încredere

Avantajele implantului dentar Straumann® BLX

Calitatea este garantată de cei peste 65 de ani de excelență în implantologie la nivel global;

Siguranță și calitate, fiind un implant cu studii clinice la nivel mondial;

Cu implanturile Straumann® ai parte de intervenții rapide;

Datorită suprafeței hydrophilice, te vei bucura de o perioadă de osteointegrare (vindecarea osului în jurul implantului) mai mică;

Cu implantul dentar Straumann® te bucuri de intervenții minim invazive. Astfel, datorită rezistenței și a diametrului mic, se păstrează mai mult din osul natural;

Implantul dentar Straumann® îți asigură un risc redus de infecții post-operatorii, datorită materialului biocompatibil de calitate superioară din care este realizat;

Fiind fabricat exclusiv în Elveția, implantul dentar Straumann® este o soluție inovatoare, cu un înalt nivel de calitate;

Toate implanturile Straumann® vin cu un pașaport, prin care se indentifică datele fiecărui produs utilizat. Indiferent unde vei călătorii, există specialiști la nivel global care îți pot oferi întregul suport medical.

Implant dentar Straumann
Implanturile dentare moderne Straumann reduc riscul infecțiilor datorită unui material de calitate superioară, biocompatibil

Confesiunile pacieților

Află ce spun pacienții despre procedura de reabilitare a danturii în doar 24 de ore

Zâmbete înainte și după implanturi

Chirita Roxana, pacient inainte si dupa implanturi dentare
Mihai Moldoveanu, pacient inainte si dupa implanturi dentare
Adriana Trifan, pacient inainte si dupa implanturi dentare

Când sunt recomandate implanturile dentare

Te confrunți cu stadiul avansat al bolii parodontale

Ai unul sau mai mulți dinți lipsă

Poți benefia de impalturi dentare chiar dacă suferi de diabet, de tensiune arterială sau dacă ți s-a spus că nu mai ai nicio șansă

Pentru a primi un plan de tratament potrivit nevoilor tale, trimite-ne radiografia ta dentară.

Costul implantului dentar Straumann® BLX este 4500 RON

Cum se calculeaza pretul interventiei cu implant dentar Straumann® BLX

Planul de tratament este personalizat pentru fiecare pacient. Primul pas este consultația de specialitate. Împreună cu medicul se stabilește planul de tratament. În cadrul consultației veți primi toate informațiile referitoare la: etapele tratamentului, durata acestuia și costul total al planului de tratament recomandat. Costul implantului dentar Straumann® BLX este 4500 ron.

De ce să alegi clinicile dentare Dr. Leahu

Pentru că suntem cea mai extinsă rețea din industria românească de stomatologie, suntem aproape de tine și toți cei dragi. Prezenți în 13 orașe din România (București, Pitești, Timișoara, Turda, Constanța, Oradea, Iași, Sibiu, Galați, Ploiești, Cluj-Napoca, Craiova și Brașov). Fiecare clinică este specializată pentru reabilitări complexe ale danturii cu ajutorul implanturilor dentare. Întreaga infrastructură și echipa formată din medici stomatologi specialiști sunt organizate astfel încât să trateze și cele mai dificile cazuri.

Sedare conștientă

Computer tomograf (CT)

Rezervă postoperatorie

PRGF Endoret (Vindecare rapidă)

Monitorizare ATI

Etapele procedurii cu implant Straumann® BLX

Planul de tratament este personalizat pentru fiecare pacient în parte. Astfel, primul pas pe care trebuie să îl faci pentru a ajunge mai aproape de visul tău este să îți faci o programare pentru un consult de specialitate. Prima vizită în cabinetul medicul stomatolog va cuprinde: realizarea unei radiografii dentare, realizarea consultului clinic și, cel mai important, discuția cu medicul. Așadar, pe lângă faptul că medicul va depista afecțiunile dentare cu care te confrunți și stadiul în care acestea se află, vei avea ocazia să explici care sunt nemulțumirile tale cu privire la dantură și cum îți dorești să fie rezolvate.

Consultul inițial este extrem de important pentru succesul planului de tratament. Tocmai pentru a te simți în completă siguranță pe tot parcursul experienței tale la stomatolog, medicul îți va recomanda ca la început să faci și un set complet de analize generale, în așa fel încât să îți poată fi recomandată cea mai bună opțiune de tratament.

Înainte de inserarea implanturilor dentare, dinții afectați vor fi extrași tocmai pentru a exclude complicațiile ce ar putea fi provocate de diferitele probleme dentare. Extracțiile dentare reprezintă, de fapt, primul pas al intervenției chirurgicale care îți readuce zâmbetul pe buze. Acestea se realizează rapid și sigur, deoarece medicii stomatologi au grijă ca osul să fie protejat, tocmai pentru a asigura succesul viitoarelor implanturi dentare.

Implanturile dentare reprezintă, de fapt, rădăcini artificiale pentru noii dinți. Acestea sunt inserate în osul maxilar sau mandibular. În unele cazuri, pentru a putea insera implanturile dentare este necesar ca medicii să realizeze o adiție de os, deoarece acesta are un rol structural și oferă stabilitate implantului dentar. Mai mult decât atât, refacerea osului oferă pacientului și posibilitatea de a se bucura în continuare de o fizionomie plăcută.

Această etapă este atent planificată de către medicul specialist înainte de intervenția chirurgicală cu ajutorul unei tomografii dentare computerizate. Un CT dentar oferă medicului date despre starea țesuturilor moi și despre raporturile anatomice ale principalilor nervi, astfel acesta poate să stabilească axul de inserţie al implanturilor dentare.

A doua zi după realizarea intervenției chirurgicale, în care au fost inserate implanturile dentare, medicul atașează lucrarea protetică provizorie. Aceasta se realizează cu ajutorul unei amprente dentare inițiale, luată imediat după inserarea implanturilor, în laboratorul de tehnică dentară. După doar 24 de ore de la realizarea intervenției chirurgicale, primești această lucrare pe care o vei purta aproximativ 4-6 luni.

După încheierea perioadei de vindecare, pacientul este chemat în clinica dentară pentru a primi lucrarea finală. Totodată, dacă pacientul are disponibilitate, înainte de finalizarea perioadei de vindecare, poate veni la medicul stomatolog pentru 1 sau 2 probe ale lucrării protetice pe termen lung.

Întrebări frecvente despre implanturile dentare

Ce ar trebui să întreb medicul stomatolog pentru planificarea tratamentului cu implanturi dentare?

Mai jos sunt câteva întrebări pe care i le poți adresa medicului atunci când este necesară inserarea unui implant dentar:

01

Cum se realizează intervenția chirurgicală?

02

Cât durează o intervenție cu un singur implant dentar sau mai multe implanturi?

03

Câte implanturi dentare vor fi inserate pentru a obține o dantură fixă?

04

Ce tip de implant dentar este potrivit pentru dantura mea?

05

Ce indicații trebuie să respect după o intervenție cu implanturi dentare?

06

În cât timp se vor putea monta coroanele dentare pe implanturi?

Dr. Ionut Leahu in timpul consultatiei
Pacienții noștri primesc îngrijire de cea mai bună calitate, de la primul consult, până la zâmbetul perfect

Un implant dentar poate rezista întreaga viață dacă avem grijă mare la igiena orală și la obiceiurile vicioase, precum fumatul.

Desigur! Pacienții care se confruntă cu parodontoză pot beneficia în deplină siguranță de un tratament cu unul sau mai multe implanturi dentare.

Nu! Implantul dentar este complet nedureros, este la fel ca rădăcina dintelui natural.

Vârsta minimă recomandată pentru inserarea unui implant dentar este de 18 ani, deoarece odată cu această vârstă se încheie dezvoltarea oaselor maxilare.

După intervenția implanturilor dentare, complicațiile sunt inexistente datorită experienței medicilor specialiști și a aparaturilor medicale moderne.

Într-o singură ședință se pot pune și 12 implanturi dentare, totul depinde de disponibilitatea arcadei maxilare a pacientului.

Analizele necesare pentru inserarea unui implant dentar sunt recomandate doar de către un medic specialist, în urma consultului de specialitate. În general, sunt recomandate analizele uzuale de sânge.

Adiția de os pentru implant dentar este necesară atunci când pacientul nu mai prezintă suficient os pentru inserarea acestuia.

În momentul în care gingia s-a inflamat imediat după intervenția chirurgicală este necesar să mergeți cât mai repede să vă vadă un medic stomatolog.

În momentul în care pierdem un dinte sau mai mulți dinți, este indicat să îi înlocuim cât mai repede cu implanturi dentare, deoarece dinții vecini se vor înclina în stânga și în dreapta pentru a umple spațiul rămas gol.

Alegerea implantului dentar potrivit se face doar împreună cu medicul specialist, în urma unei consultații stomatologice.

Poți mânca imediat ce a trecut efectul anesteziei, însă este recomandat să mănânci supe, crème, piureuri.

Se poate pune implant dentar imediat după extracția dintelui, chiar în aceeași intervenție.

Un implant dentar se poate infecta numai în cazul în care locul unde este inserat nu este curățat cum trebuie cu ajutorul mijloacelor auxiliare de curățare, iar resturile alimentare se depozitează în zona locului unde este acesta.

Desigur! Dacă n-ai suficient os pentru inserarea unui implant dentar, medicul stomatolog poate face o adiție osoasă în aceeași intervenție.

Desigur! Se poate face un implant dentar dacă suferi de osteoporoză, însă dacă iei medicamente pentru această afecțiune, este necesar să se întrerupă administrarea acestora cu 6 luni înainte de intervenție.

Nu! Un implant dentar se face doar cu anestezie dentară locală.

În timpul vindecării implantului dentar, medicul specialist îți poate atașa o coroană provizorie, înșurubată pe implant, cu care vei sta timp de 4-6 luni de zile, iar apoi va trebui să vii să o înlocuiești cu o coroană dentară finală.

Un implant dentar este recomandat atunci când medicul stomatolog nu-ți mai poate salva dintele natural printr-un tratament de canal și este nevoit să realizeze extracția acestuia. De asemenea, implanturile sunt indicate și în cazul persoanelor care se confruntă cu boala parodontală și dinții naturali sunt irecuperabili.

Firele de sutură ale unui implant dentar se scot la 7-10 zile după intervenția chirurgicală.

Rata de succes a unui implant dentar a crescut considerabil în ultimii ani, iar implanturile inserate într-un țesut osos sănătos pot avea o rată de succes de 95%. Însă, acest procent poate crește de până la 98% dacă implanturile sunt îngrijite corect. Avem politică de osteointegrare, dacă un implant dentar nu se vindecă corect îl înlocuim fără cost.

Indicațiile post-operatorii după inserarea unui implant dentar trebuie respectate cu strictețe, pentru a te bucura de acesta întreaga viață.

Medicul stomatolog îți poate prescrie administrarea unui antiinflamator. Este contraindicat să iei aspirină, deoarece aceasta poate declanșa hemoragii postextracționale. În cazul umflăturilor, poți aplica comprese reci ori pungi de gheață pe obraz, timp de 15 minute, la intervale de cel puțin o oră. La 24 de ore de la intervenție este recomandat să îți clătești ușor cavitatea bucală cu ceai de salvie (la temperatura camerei), cunoscut datorită efectelor sale calmante și antibacteriene, pe o perioadă de 7-10 zile de la inserarea implantului dentar.

Pentru a evita sângerările abundente trebuie să eviți clătirea cavității orale în primele 12 ore de la operație, pentru a nu îndepărta cheagul format. De asemenea, expunerea la soare, dușurile sau băile fierbinți, efortul fizic intens, statul cu capul aplecat în primele 72 de ore pot dăuna implantului dentar și sunt contraindicate. De asemenea, în cazul în care ești fumător, trebuie să știi că tutunul consumat în primele 3 zile de la intervenție încetinește viteza de vindecare și osteointegrare a implantului dentar.

O igienă corectă a cavității bucale este recomandată pentru a evita ca resturile alimentare și bacteriile să se depoziteze în gingie. Un alt risc poate apărea atunci când implantul dentar nu se acomodează cu osul (eșecul osteointegrării). Este o situație foarte rară, care afectează un procent mic din numărul pacienților.

După operația de inserare a implantului dentar se poate reveni la muncă chiar și a doua zi după intervenție, totul depinde de organismul fiecărui pacient.

Un implant dentar de calitate depinde foarte mult de materialul din care este realizat acesta și de experiența și specializarea medicului stomatolog care se ocupă de procedură.

Printre cei mai întâlniți factori care pot influența durata de viață a implanturilor dentare se numără: igiena orală necorespunzătoare și fumatul.

În cazul în care un implant dentar eșuează, medicul specialist va realiza extracția acestuia și va insera un alt implant în aceeași ședință.

Atunci când optezi pentru un minim de implanturi dentare, unu, două sau trei, intervenția se poate realiza doar cu anestezie locală. Însă, dacă vor exista un număr mare de implanturi de inserat, operația se va face doar cu sedare conștientă.

Implantul dentar se îngrijește foarte ușor, la fel ca dintele natural. Cu ajutorul unei periuțe de dinți cu peri moi sau medii și cu mijloacele adjuvante de curățare, precum ața dentară, apa de gură și dușul bucal.

Este necesar ca după inserarea unui implant dentar să fumezi după a treia zi de după intervenție. Este recomandat renunțarea cu totul la fumat.

Intervenția nu este posibilă fără realizarea inciziei gingiei.

Vindecarea unui implant dentar durează între 4 și 6 luni.

Desigur! Implantul dentar este recomandat cu succes și persoanelor cu diabet.

Desigur! Se poate face RMN chiar dacă aveți implant dentar.

Implanturile dentare nu sunt acoperite de Casa de Asigurări de Sănătate.

Implanturi dentare Straumann® BLX, la Clinicile Stomatologice Dr. Leahu din:

Pentru a primi un plan de tratament potrivit nevoilor tale, trimite-ne radiografia ta dentară.

Completeaza campurile de mai jos si te contactam in maxim 24 de ore

 

 

Dr. Leahu Dental Clinics

021 9777