Implant dentar Straumann – prețul și detaliile intervenției

 

Pacient în stânga, medic stomatolog în dreapta
Cu peste 65 de ani de experiență în implantologie la nivel global, implantul Straumann oferă siguranță, calitate și ocazia de a te bucura de intervenții minim invazive.

De: | Etichete: , , , , | Comentarii: 0 | 25 octombrie 2023

Vizualizat de 1.307 utilizator/i

Ce este implantul dentar Straumann 

Susținut de ample studii științifice la nivel global, implantul Straumann® BLX oferă calitate elvețiană premium, precizie și inovație, datorită îmbinării excelente între design inovator și tehnologie de înaltă performanță, proiectată pentru rezultate previzibile, în care poți avea încredere.  

Cu peste 65 de ani de experiență în implantologie la nivel global, implantul Straumann oferă siguranță, calitate și ocazia de a te bucura de intervenții minim invazive. Astfel, datorită rezistenței și a diametrului mic, se păstrează mai mult din osul natural. De asemenea, materialul biocompatibil, de calitate superioară, garantează un risc redus de infecții postoperatorii. Datorită suprafeței hydrophilice, perioada de osteointegrare, adică vindecarea osului din jurul implantului, este mai mică. Așadar, vei obține lucrarea finală pe termen lung, într-un timp redus de la 6 luni, la 3 luni. Implantul are o rezistență mai mare și un diametru mai mic, de 3.75 mm, iar acest lucru se traduce prin intervenții minim invazive și păstrarea mai îndelungată a osului natural.  

Ceea ce este foarte interesant este că toate implanturile Straumann® vin cu un pașaport, prin care se identifică datele fiecărui produs utilizat. Astfel, indiferent unde vei călători, vor exista specialiști la nivel global care să îți ofere întregul suport medical de care ai putea avea nevoie. 

Ce preț are un implant dentar Straumann

Implantul Straumann BLX este conceput dintr-un material numit Roxolit, care este o combinație de 85% titan și 15% zirconiu. Acest material conferă implantului o rezistență mai mare decât a titanului pur și ajută la accelerarea procesului de vindecare. Acesta este compus din următoarele elemente: 

  • nucleu subțire și complet conic pentru osteotomie redusă; 
  • suprafață SLActive care oferă o capacitate remarcabilă de vindecare; 
  • elemente ascuțite, bidirecționale care asigură stabilitate primară optimă; 
  • spirală dinamică ce susține redistribuirea osoasă de-a lungul implantului; 
  • filet cu diametru mic pentru a reduce presiunea asupra osului cortical, cu design variabil pentru condensare osoasă treptată și cu design dublu variabil pentru inserție eficientă; 
  • conexiune care simplifică procesul de refacere. 

În ceea ce privește prețul implantului Straumann, acesta pornește de la 4 500 lei. 
Cât costă o intervenție cu implant dentar Straumann și ce servicii include 

Până la intervenția de inserare a implantului, există câțiva pași premergători. Totul începe la prima consultație stomatologică, pentru care vei avea nevoie de o radiografie dentară, astfel încât medicul să evalueze starea de sănătate a danturii tale, pentru a-ți propune apoi un plan de tratament personalizat. După ce afli dacă ai nevoie de un implant dentar, pentru a începe procedura este posibil să fie necesară o extracție și o adiție osoasă sau sinus lift. Iar când intervenția de inserare a implantului s-a finalizat și ai trecut de perioada de vindecare, vei mai avea nevoie de un bont protetic pe care se va înșuruba apoi coroana dentară. Toate acestea presupun costuri care se adaugă prețului pentru implantul Straumann, pe care trebuie să-l iei în considerare înainte de a începe un astfel de tratament stomatologic. Așa că iată care sunt cheltuielile care mai pot apărea: 

Consultație: 200 lei 

În cadrul unei consultații de specialitate îți sunt explicate toate problemele dentare cu care te confrunți, ți se propune un plan de tratament pe termen lung, personalizat, ți se explică etapele acestuia și îți sunt comunicate toate costurile. 

Radiografie dentară panoramică: 100 lei 

Atunci când vii la o primă consultație, este necesar să realizezi și o radiografie dentară panoramică. Aceasta îl va ajuta pe medicul specialist să analizeze cu mai multă precizie dantura  și să identifice toate afecțiunile cu care te confrunți, pentru a-ți propune un plan de tratament corect și potrivit nevoilor tale.  

Extracție dentară: începând de la 200 lei 

În unele cazuri, înainte de a începe tratamentul cu implanturi Straumann, este nevoie de extracții dentare, pentru a îndepărta dinții afectați. Prețul unei extracții poate varia în funcție de tipul de dinte extras, dar și în funcție de rădăcina acestuia. 

Sinus lift: începând de la 2 400 lei 

Atunci când implantul dentar Straumann trebuie inserat în maxilarul superior, în zona sinusurilor, iar acest moment a fost amânat mai mult timp după pierderea dintelui, este necesară intervenția de sinus lift. Această procedură chirurgicală constă în refacerea volumului osos din această regiune și are loc atunci când înălțimea osului nu permite inserarea unui implant dentar mai lung pentru o ancorare mai bună.  

Adiție osoasă: începând de la 2 300 lei 

După pierderea unuia sau mai multor dinți, osul se dizolvă și astfel fața capătă un aspect îmbătrânit. Tocmai de aceea este necesară adiția osoasă, respectiv refacerea osului, înainte de a insera un implant Straumann, pentru a-ți reda fizionomia naturală pe care ai avut-o înainte de a-ți pierde dinții naturali. 

Bont protetic Straumann BLX: 900 lei 

După inserarea implantului Straumann BLX și terminarea perioadei de vindecare, vei avea nevoie de un bont protetic care să acopere implantul și pe care să se poată fixa coroana dentară. 

Coroană dentară: începând de la 2 500 lei 

Ultima etapă a tratamentului este cea în care primești lucrarea finală, respectiv coroana dentară. Aceasta se atașează implantului dentar și oferă forma și funcționalitatea dintelui natural.  

De ce să alegi un implant dentar de calitate? 

A alege un implant Straumann înseamnă a alege un implant de calitate, care are multiple beneficii. Cu o integrare optimă în țesutul osos, acesta oferă stabilitate și rezistență pe termen lung, prețul implantului Straumann fiind direct proporțional cu avantajele acestuia. Tratamentul este rapid și simplu, reducând disconfortul postoperator și timpul de vindecare. Calitatea elvețiană recunoscută a acestor implanturi garantează rezultate durabile și de încredere.  

Concluzii 

Tratamentul cu implanturi Straumann îți oferă soluția redobândirii unei danturi fixe pentru întreaga viață. Beneficiul principal constă în a mesteca din nou cu ușurință alimentele, fără disconfort, așa cum o făceai cu dantura naturală. Iar dacă alegi calitatea elvețiană Straumann, te bucuri de rezistență, stabilitate și vindecare mai rapidă. Dar nu uita, când alegi un astfel de tratament, trebuie să iei în considerare costul complet al acestei proceduri, care include mai mult decât prețul implantului Straumann BLX. 

Dr. Ionut Leahu

Întreabă medicul:

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 

 

Dr. Leahu Dental Clinics

021 9777