Implantul dentar într-o singură zi. Totul despre procedura Dinți ficși în 24 de ore

 

Echipa medicala realizeaza interventia cu implant dentar intr-o zi. Procedura este una eficientă
Tratamentul cu implant dentar într-o zi reprezintă cea mai sigură și eficientă soluție de înlocuire a dintelui pierdut

De: | Etichete: , , , , , , | Comentarii: 8 | 2 noiembrie 2021

Vizualizat de 3.122 utilizator/i

Implanturile dentare au devenit o opțiune din ce în ce mai utilizată pentru înlocuirea dinților pierduți, iar tehnicile moderne aduc constant îmbunătățiri întregii proceduri. Sistemul de implanturi dentare „Dinți ficși în 24 de ore” este un concept modern, care aduce numeroase avantaje atât din punct de vedere estetic, cât și funcțional. Află totul despre realizarea tratamentului cu implant dentar într-o zi din articolul următor.

Ce este procedura Dinți ficși în 24 de ore

În cadrul Clinicilor Dentare Dr. Leahu, realizăm cu succes intervenții de refacere a întregii danturi cu ajutorul sistemului de implanturi dentare „Dinți ficși în 24 de ore”. Acesta oferă posibilitatea reabilitării întregii danturi cu un număr minim de implanturi dentare (4 sau 6 pe arcadă), în doar 24 de ore. Prin acest sistem, pacientul rămas complet fără dinți ori purtătorii de proteze mobile pot beneficia de refacerea întregii danturii, într-o singură intervenție. Adică, în aceeași ședință, pacientului i se reface volumul osos, după care sunt inserate implanturile dentare. Ulterior, medicul ia amprentă pentru lucrarea provizorie, pentru ca a doua zi pacientul să poată veni în clinică pentru montarea lucrării fixe provizorii.

Implantul dentar într-o zi e o modalitate eficientă pentru obținerea zâmbetului perfect, în cel mai scurt timp.

Cine poate beneficia de implanturile dentare într-o singură zi

Procedura „Dinți ficși pentru o viață” a reușit să schimbe viața pacienților care nu mai aveau deloc dinți sau care aveau o dantură compromisă, afectată profund de boala parodontală. Cu ajutorul aparaturii moderne și a tehnicilor avansate, procedura de inserare a implanturilor dentare este extrem de sigură. Acest sistem presupune inserarea implanturilor dentare și aplicarea unei lucrări fixe provizorii, în doar 24 de ore.

De asemenea, tratamentul pentru dinți ficși în 24 de ore nu are limită superioară de vârstă. În cadrul Clinicile Dentare Dr. Leahu am tratat pacienți cu vârsta de 34, 35 de ani, care au rămas complet fără dinți, chiar la ambele maxilare, cât și pacienți cu vârste cuprinse între 60 și 90 de ani, care purtau proteză mobilă și își doreau să aibă o dantură fixă, într-un timp scurt.

Implantul dentar este astfel o procedură potrivită pentru orice vârstă.

Diferența dintre „Dinți ficși în 24 de ore” și implanturile tradiționale

Protocolul „Dinți ficși în 24 de ore” se adresează pacienților care nu mai au dinți ori au dinți care nu mai pot fi salvați. Astfel se recurge la inserarea a 4/6 implanturi, pe arcadă dentară, care se protezează în 24 ore. Implanturile dentare pe care se fixează lucrarea protetică provizorie, iar mai apoi finală, sunt implanturi convenționale. Se poate recurge la protezare imediată și în cazurile în care se pierd doar dinții din partea frontală. În zonele laterale, implanturile nu se încarcă imediat pentru că forțele masticatorii sunt mult mai mari și se riscă pierderea implanturilor inserate.

Avantajele implanturilor dentare realizate într-o zi

În zilele noastre, există posibilitatea de a le oferi pacienților în doar 24 de ore dinți ficși, cu care pot mânca, vorbi și zâmbi imediat după operație. Avantajul major al implanturilor dentare realizate într-o singură zi este dat de confortul pe care îl are pacientul în timpul intervenției. Rețeaua Clinicile Dentare Dr. Leahu este avizată pentru Anestezia și terapia intensivă (ATI), astfel că intervenția cu implant dentar într-o zi se face cu sedare conștientă.

În timpul intervenției chirurgicale, sedarea conștientă îl ajută pe pacient să fie relaxat, să nu simtă durere și să se simtă în siguranță, deoarece starea sa este monitorizată constant de către medicul anestezist.

Cu ajutorul sistemului de implant dentar într-o zi, pacientul nu doar că va primi o dantură fixă pentru o viață, dar își va recăpăta inclusiv încrederea în sine, iar sănătatea generală se va îmbunătăți ca urmare a unei masticații corecte.

Tehnici folosite în tratamentul cu implant dentar în 24 de ore

Tehnicile moderne oferă și posibilitatea refacerii osului în aceeași ședință de refacere a danturii cu implant dentar într-o zi. Pentru pacienții al căror os nu mai este suficient pentru inserarea implanturilor dentare, se pot folosi implanturile zigomatice, care se fixează în oasele pomeților. Astfel, aceste implanturi sunt mai lungi decât cele clasice, tocmai pentru a putea fi inserate în oasele zigomatice. De asemenea, pentru osul mandibular există posibilitatea să se folosească implanturi clasice, care să ancoreze la fel de bine lucrările protetice. Tocmai de aceea, în ziua de astăzi, datorită noilor tehnologii disponibile, pacienții pot obține dinți ficși în doar o singură intervenție. În cadrul acesteia, medicul repară osul, pune implanturile dentare și poate realiza o grefă gingivală, dacă este cazul.

Etapele procedurii Dinți ficși în 24 de ore

Așa cum am văzut, refacerea danturii cu ajutorul sistemului de implanturi dentare „Dinți ficși în 24 de ore” îți oferă în doar o singură ședință o dantură fixă și frumoasă. Iată care sunt etapele prin care vei trece atunci când alegi procedura dinți ficși pentru o viață.

Consultul

Primul pas pentru a beneficia de o dantură sănătoasă constă în consultul de specialitate. Este necesar să realizezi o radiografie dentară panoramică și un CT, care îl vor ajuta pe medic să verifice cât mai exact atât volumul osos existent, cât și poziția în care vor fi inserate implanturile. În urma acestui consult, medicul îți va recomanda tratamentul potrivit și îți va spune exact în ce constă procedura. De asemenea, istoricul medical este foarte important în ceea ce privește stabilirea tratamentul stomatologic. Vor fi necesare câteva analize generale de sănătate, deoarece procedura „Dinți ficși în 24 de ore” presupune și realizarea unei anestezii, mai exact vorbim despre sedarea conștientă, efectuată de un medic specialist ATI.

Intervenția

În cadrul unei singure intervenții de chirurgie, echipa de specialiști va insera implanturile dentare. De regulă, sunt recomandate 6 implanturi pentru partea de sus a arcadei maxilare și 4 implanturi pentru partea de jos a acesteia. Pe lângă implanturile dentare, se pot realiza și alte proceduri. De exemplu dacă nu ai suficient os, medicul poate efectua o adiție osoasă, înainte de inserarea implanturilor.

Lucrarea protetică

A doua zi după intervenția chirurgicală, vei primi o lucrare fixă provizorie, pe care o vei înlocui la 6 luni cu lucrarea finală. În aceste luni, gingiile se refac complet și vor fi pregătite pentru lucrarea finală fixă. Este bine să mai știi faptul că lucrarea provizorie este montată pe niște bonturi, poziționate pe implanturile dentare.

Cât de sigur este tratamentul cu implant dentar într-o singură zi?

În momentul în care dintele natural a fost pierdut este recomandat să îl înlocuim cât mai repede cu un implant dentar. În caz contrar, cu timpul, dinții vecini se înclină pentru a acoperi spațiul rămas liber, iar întreaga mușcătură se modifică. Odată cu pierderea dintelui natural, osul începe să se macine, iar volumul osos scade considerabil. Tocmai de aceea, tratamentul cu implant dentar într-o zi reprezintă cea mai sigură și eficientă soluție.

Câte implanturi poți face într-o zi (într-o ședință)?

Atunci când vorbim despre sistemul „Dinți ficși în 24 de ore” ne referim la soluția optimă pentru toți pacienții care ori și-au pierdut toți dinții și poartă proteze dentare mobile, fie au întreaga dantură afectată de boala parondontală, într-un stadiu foarte avansat, iar dinții naturali nu mai pot fi salvați Prin urmare, în aceeași ședință chirurgicală, se vor îndepărta dinții afectați, se va curăța infecțiile dentare și se vor insera minim 6 implanturi în partea de sus și minim 4 implanturi în partea de jos. Ulterior, se vor lua amprente și se vor trimite la laborator pentru a efectua lucrarea provizorie.

Numărul maxim de implanturi care se pot face într-o zi depinde de istoricul pacientului și este o decizie pe care o va lua medicul stomatolog cu competență în implantologie orală.

Cât costă procedura care îți redă zâmbetul într-o singură zi?

Prețurile diferă pentru fiecare pacient în parte, întrucât planul de tratament este personalizat. În funcție de complexitatea cazului, dar și de dorințele pacientului, împreună cu medicul se va alege planul de tratament. De asemenea, în cadrul primei consultații, pacientul va primi toate informațiile despre procedura „Dinți ficși în 24 de ore”. De la etapele planului de tratament, durata și costul total al acestuia, până la timpul de vindecare necesar.

Dr. Ionut Leahu

Comentarii

8 thoughts on “Implantul dentar într-o singură zi. Totul despre procedura Dinți ficși în 24 de ore

 1. Patrut Cristina

  Buna ziua. Numele meu este Cristina. Am o mare problema cu intreaga dantura . De ceva ani, dupa ce am nascut, toti dintii au inceput sa se macine, ramanand acum practic fara dinti. Problema este ca am doar 24 de ani, si nu mai am deloc incredere in mine. Am tot amanat vizita la stomatolog de frica si din lipsa banilor. Dar anul asta mi-am promis sa fac ceva in cazul acesta .As vrea sa stiu, va rog daca se mai poate face ceva cu dantura mea, daca imi pot recapata zambetul si ce costuri implica procedurile. Am urmarit absolut toate video-urile pe youtube,
  si este de neimaginat ceea ce faceti pentru pacientii dumneavoastra. Le redati practic increderea in ei. Mentionez ca acum locuiesc in Regatul Unit. Am inteles ca este o clinica Dr Leahu si in Londra, si mi-ar fi mai usor sa fac toate procedurile aici, tinand cont de restrictiile care sunt acum in Romania. Si mai ales ca din pricina jobului, nu pot pleca mai mult de 2 saptamani. Astept un raspuns din partea dumneavoastra. O zi buna sa aveti.

  Răspunde

  • Andreea Mosoiu

   Bună ziua! Vă mulțumim pentru mesaj! Soluții există cu siguranță, primul pas este să veniți la un control pentru a primi un plan de tratament personalizat pentru dumneavoastră. Avem clinică și la Londra, 22-23 Widegate St, London E1 7HP, United Kingdom. Pentru informații și programări la clinica din Londra ne puteți suna la numărul de telefon +44 20 3807 7500. Vă așteptăm cu drag! O zi frumoasă!

   Răspunde

 2. Daniel Damșa

  Buna ziua. Numele meu este Daniel. Doresc sa stiu daca pot face aceasta procedura,,dinti ficși în 24 de ore,deși am cîțiva dinti în gură, dar distruși și lipsuri. Si daca aceasta procedura poate fi plătită în rate, care este procedura? Ce garanție ar trebui să aduc,sau cum. Nu muncesc dar am o rudă în afară tari care să oferit sami plătească ratele lunare la o astfel de intervenție. Va multumesc anticipat.

  Răspunde

  • Andreea Mosoiu

   Bună dimineața! Se poate plăti și în rate. Mai multe detalii puteți să citiți pe această pagină:https://cliniciledrleahu.ro/motode-de-plata/.
   Însă, cel mai bine este să veniți prima dată la o primă consultație la un medic specialist, unde vi se va face o radiografie dentară și un plan de tratament, ce va cuprinde toate informațiile complete despre procedura ,,Dinți ficși în 24 de ore”. De asemenea, în cadrul consultației veți primi informații și despre modalitățile de plată în rate. Ne puteți suna la numărul de telefon: 021 91 34 sau ne puteți lăsa dumneavoastră un număr și vă sunăm noi în cel mai scurt timp.

   Răspunde

  • Andreea Mosoiu

   Bună dimineața! Se pot insera până la 12 implanturi dentare într-o singură zi, în funcție de disponibilitatea pacientului și de felul cum este arcada dentară. Pentru programări sau informații suplimentare, ne puteți contacta la 021 9134.

   Răspunde

 3. Virlan Dumitru

  Bună seara !
  Mă interesează să știu dacă la clinica dvs. din Galați se fac consultații și intervenții la persoane cu dizabilități? Handicap grav, persoana are o măsea probabil care s-a inflamat, i-am administrat antibiotic, dorim consult dar necesita anestezie întrucât nu conștientizează.

  Răspunde

  • Andreea Mosoiu

   Bună dimineața! Da, la Clinicile Dentare Dr. Leahu din Galați realizăm tratamente dentare pentru persoanele cu dizabilități sub efectul sedării conștiente. Însă, pentru a ne asigura că totul se întâmplă în deplină siguranță, este necesară realizarea unui set de analize înainte de a începe tratamentul stomatologic. Pentru mai multe informații și programări, ne puteți contacta la 021 9777.

   Răspunde

Întreabă medicul:

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 

 

Dr. Leahu Dental Clinics

021 9777