Implantul dentar, întrebări frecvente

 

Implant dentar

De: | Etichete: , , , , , , , , , , , , | Comentarii: 4 | 21 iunie 2016

Vizualizat de 12.909 utilizator/i

În vremuri în care tehnologia  ne urmărește la tot pasul, acest aspect se reflectă și în stomatologie,  implantul dentar  fiind în cele mai multe cazuri tratamentul modern indicat pentru restaurarea dinților pierduți.

Avantajul este că pacienții se simt la fel de bine cu implanturile ca și cu proprii dinți, se intervine direct pe dintele problemă, fără a fi afectați dinții invecinați, cum se procedează în cazul punților dentare, iar procedura este extrem de rapidă dacă se apelează la tehnica potrivită.

Iată zece întrebări și răspunsuri despre implantul dentar:

 1. Ce este implantul dentar?

Implantul dentar este, de fapt, un șurub metalic care înlocuiește rădăcina unui dinte pierdut. Pentru ca un implant dentar să fie reușit, este nevoie ca osul, unde se inserează șurubul să fie de o calitate bună. Uneori, dacă este nevoie, medicii fac adiție de os.

 1. Poate fi implantul respins de organism?

Da, în unele cazuri, implantul poate să nu fie primit de către organismul unui pacient. Deși mulți cred că poate fi vorba despre o eventuală intoleranță a organismului la titan, cauzele pot fi multiple. „Maxim 2% dintre pacienți pot respinge implantul şi asta numai dacă pacientul are o alergie la obiecte din metal, are o igienă orală deficitară, neglijentă sau dacă procedura nu a fost realizată corect”, spune medicul Ionuț Leahu. În clinicile stomatologice Dr. Leahu rata de succes a implanturilor este de  100 % pentru ca folosim tehnologia PRGF prin care pacientul se vindecă de 7 ori mai repede.

 1. Doare implantul dentar?

Aceasta este întrebarea adresată cel mai des de către pacienți. Medicii afirmă că inserarea implantului se face sub sedare conștientă și, deci, fără durere. E drept, în urma operației poate apărea un uşor disconfort, dar care va dispărea odată cu administrarea antiinflamatoarelor şi a antibioticelor recomandate.

 1. Cât ține un implant dentar?

Implanturile dentare au o durată de viață mai lungă decât oricare altă intervenție. Mulți medici afirmă că implanturile au „garanție pe viață”. Totodată, statisticile au arătat faptul că după aproximativ 10 ani, procentul de retenție a implanturilor dentare este în jur de 95%. Există pacienți care stau o viață întreagă cu implanturile. Pacienții care fumează reduc considerabil durata de viață a implantului.

 1. Cine nu își poate face implant dentar?

Implantul se adresează persoanelor de peste 20 de ani, care sunt sănătoase. Tratamentul este contra indicat persoanelor care nu au încheiat perioada de creştere a osoaselor maxilare.  În Clinicile stomatologice Dr. Leahu găsim soluții personalizate pentru fiecare caz în parte.  Am ajutat cu implantrui dentare chiar și pacienții care au suferit operații de bypass ,  diabeticii sau cei care au osteoporoză .

 1. Cat durează procedura de inserare a unui implant dentar?

Depinde de amplasarea și numărul de implanturi. Însă, intervenția simplă și fără complicații de inserare a unui implant dentar durează, de obicei, mai puțin de o ora.

 1. Va observa cineva că mi-am pus implant dentar?

Nu, dentistul potrivește culoarea și forma după dintele de langă implant. Singura modalitate prin care poți identifica un implant dentar este printr-o radiografie, care arată metalul care înlocuiește rădăcina.

 1. Când trebuie sa îmi pun un implant dentar?

Imediat ce ți-a căzut dintele, fă o programare la stomatolog. Succesul implantului depinde de rezistența osului maxilarului. Cu timpul, osul se dezintegrează, lăsând o structură mai slabă pe care să se aplice implantul. În cele din urmă, înainte de plasarea unui implant este posibil să ai nevoie de o grefă osoasă. Evită acest proces dureros și complicat prin consultarea medicului stomatolog, cât mai curând posibil după ce dintele a căzut.

 1. Un implant dentar are nevoie de îngrijiri speciale?

Implanturile necesită aceeași ingrijire ca și dinții tăi naturali. Vizitele regulate la stomatolog, o igienă orală adecvată și o dietă nutritivă sunt cele mai bune pratici pentru a te asigura că un implant durează o viață. Folosirea aței dentare în fiecare zi este, de asemenea, o practică bună pentru întreținerea implantului. Cele mai multe carii dentare și pierderi de dinți apar deoarece pacienții nu folosesc deloc sau folosesc necorespunzător ața dentară.

 1. Care sunt riscurile implanturilor dentare?

Implanturile dentare, care se folosesc de zeci de ani, s-au dovedit a fi sigure și eficiente. Tratamentul cu implant dentar este una dintre cele mai previzibile proceduri din stomatologie. Complicațiile intervenției chirurgicale sunt rare, dar, ca în cazul oricărei proceduri medicale, există riscuri și acestea pot fi mai mari pentru pacienții care fumează sau au alte afecțiuni medicale.

 

 

Dr. Ionut Leahu

Comentarii

4 thoughts on “Implantul dentar, întrebări frecvente

 1. Radulescu Sofia

  Vă mulțumesc pentru informațiile primite, dar a-și vrea să știu prețurile pe care le practicați la clinica dv.în domeniul implanturi. Vă mulțumesc!

  Răspunde

  • Andreea Mosoiu

   Bună ziua! Costul unui implant dentar pornește de la 2500 lei. Primul pas este să veniți la un consult. Împreună cu medicul alegeți cel mai bun plan de tratament pentru dumneavoastră și veți ști și costul fix. Pentru programări ne puteți suna la numărul 0219134.

   Răspunde

 2. Radulescu Sofia

  Vă mulțumesc pentru informațiile primite, dar a-și vrea să știu prețurile pe care le practicați la clinica dv.în toate domeniile ( extracție, plombe, implantat, proteze) Vă mulțumesc!

  Răspunde

Întreabă medicul:

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Dr. Leahu Dental Clinics

021 9777