„Implantul dentar prevede un grad ridicat de confort, deoarece poți mânca tot ce îți dorești, capeți încredere în tine și zâmbești mai mult.” – Interviu Dr. Amalia Manea, medic stomatolog

 

Medic stomatolog in dreapta, radiografie dentara in stanga
Dr. Amalia Manea, medic stomatolog în cadrul Clinicilor Dentare Dr. Leahu Sibiu

De: | Etichete: , , , , , | Comentarii: 0 | 10 martie 2022

Vizualizat de 698 utilizator/i

Rețeaua Clinicilor Dentare Dr. Leahu este prezentă și în Sibiu, la sediul partenerului Corident. Cu ajutorul a peste 20 de specialiști din domeniul stomatologiei, clinica oferă tratamente personalizate și servicii integrate în cele 8 cabinete existente, atât pentru cazuri simple, cât și complexe. Totodată, în cadrul acestei clinici există laborator digital, computer tomograf 3D, serviciu propriu de radiologie, studio de documentare foto-video și două săli de training pentru perfecționarea continuă a personalului medical.

Despre avantajele unui ghid chirurgical, cum decurge un tratament cu implant dentar și în ce constă recuperarea postoperatorie ne explică Dr. Amalia Manea, medic stomatolog în cadrul Clinicilor Dentare Dr. Leahu din Sibiu, în articolul următor.

Ce este ghidul chirurgical digital în implantologie?

Ghidul digital este o matriță din rășină biocompatibilă care arată ca o gutieră dentară, cu găuri prin care sunt inserate implanturile dentare în poziția prestabilită, optimă și precisă din punct de vedere medical.

Acest ghid este confecționat în urma unei amprente optice realizată cu sistemul CEREC și suprapusă cu o radiografie 3D a pacientului (CBCT) într-un program special.

Care sunt avantajele unui astfel de ghid chirurgical pentru pacienți? Dar pentru medicul stomatolog?

Pentru pacienți, avantajele acestor ghiduri sunt următoarele: nu provoacă alergii, sunt personalizate, se adaptează perfect în cavitatea bucală, intervenția chirurgicală este minim invazivă fără traume.

După intervenție, durerea și inflamația sunt foarte mici sau chiar inexistente. Timpul de recuperare este mai rapid, funcționează atât pentru edentații parțiale cât și totale, crește rata de succes a implantului dentar până la 100%. Sângerarea este redusă la minim.

Avantajele medicului stomatolog sunt că poate controla cu exactitate locația, direcția, adâncimea, forma și plasarea în osul alveolar a implantului, iar timpul de inserare este mai scurt.

Cum decurge o ședință de tratament  cu implant dentar?

Prima dată se efectuează un consult de specialitate. După această etapă, urmează interpretarea analizelor medicale de către medic. Apoi se recoltează sângele pacientului, cu ajutorul unei tehnici moderne PRGF ENDORET. Această tehnologie nouă de care dispunem ajută la vindecarea implantului dentar este de 7 ori mai rapidă.

Prin colaborarea cu un medic anestezist, pacientul primește pe venă un „calmant” prin care este sedat conștient dar și anestezie locală la nivelul cavității bucale. În tot acest timp pacientul este supravegheat de medicul anestezist.

Urmează apoi pregătirea gingiei și a grefei de os. Implantul dentar este inserat printr-o incizie în gingie.

În majoritatea cazurilor, pacientul pleacă acasă cu o coroniță sau o lucrare provizorie și va primi un set de medicamente, recomandări și instrucțiuni.

După câteva zile, mai exact la 7-10 zile urmează scoaterea firelor după intervenție, apoi îngrijirea post intervenție care este alcătuită din igiena dentară zilnică, însoțită de un periaj și un detartraj dentar la fiecare 6 luni și vizite regulate la medic stomatolog.

Recuperarea după o asemenea intervenție cu implant dentar se face cu ajutorul ghidului chirurgical și este de 7 ori mai rapidă, inflamația și durerea sunt reduse sau chiar inexistente.

Care sunt beneficiile unui implant dentar?

Implanturile dentare reprezintă soluția optimă pentru înlocuirea unui dinte lipsă sau chiar pentru refacerea totală a danturii. Implantul dentar prevede un grad ridicat de confort, deoarece poți mânca tot ce îți dorești, capeți încredere în tine și zâmbești  mai mult.

Care este durata de viață a unui implant dentar?

Dacă sunt urmate toate recomandările și instrucțiunile noastre, la Clinicile Dentare Dr. Leahu  Sibiu primești garanție pe viață la implantul dentar, ca să te poți bucura de un zâmbet sănătos și frumos până la adânci bătrâneți.

Dacă ești în căutarea unei clinici stomatologice moderne, echipate cu aparatură de ultimă generație și cu o echipă formată din medici specialiști, te așteptăm la Clinicile Dentare Dr. Leahu din Sibiu. Ne găsești în Craiova, Ploiești, București, Constanța, Pitești, Timișoara, Turda, Oradea, Iași, Galați, Cluj-Napoca și în curând Brașov. Pentru programări ne puteți contacta la numărul de telefon: 021 91 34 sau prin whatsapp aici 👉🏻 .

Dr. Ionut Leahu

Întreabă medicul:

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 

 

Dr. Leahu Dental Clinics

021 9777