Implanturi dentare

Implanturile dentare sunt soluţii potrivite pentru înlocuirea dinților lipsă. Acestea arată şi se simt exact ca dinţii naturali.
Implantul dentar este o rădăcină artificială ce este plasată în locul unui dinte pierdut, mai exact în osul mandibular sau maxilar și se integrează perfect în structura osoasă proprie. Printre beneficiile pe care le are un implant dentar sunt protejarea dinților vecini, confortul sporit, pentru a mânca și a mesteca corect, dar și vindecarea rapidă.
Față de punțile clasice sau de protezele mobile, implanturile dentare au durată de viață mult mai mare.

Beneficiile unui implant dentar

  • Îţi protejează dinţii sănătoși – este o soluţie protetică prin care se înlocuieşte doar dintele lipsă (fără afectarea dinților vecini, precum în cazul unei punţi dentare);
  • Confort – cu implanturile dentare spui ADIO protezelor dentare mobile! Mănânci, vorbeşti şi zâmbeşti cu încredere;
  • Avem politică de osteointegrare a implantului (dacă nu se vindecă corect un implant inserat la noi, îl înlocuim fără cost).

Implanturi dentare la Clinicile Dentare Dr. Leahu, parte din Rețeaua de Sănătate Regina Maria din:

CÂND OPTEZ PENTRU IMPLANTURI DENTARE?

Tratamentele cu implanturi dentare se pot face indiferent de vârstă, dacă structura osoasă şi gingiile sunt sănătoase.
Te aşteptăm la un consult de specialitate, care ne va indica dacă este sau nu tratamentul potrivit pentru tine.

TRATAMENT PERSONALIZAT

După consultaţia de specialitate, primeşti tratamentul adaptat problemelor tale.

ÎNTREŢINEREA IMPLANTURILOR

Implanturile au nevoie de aceeaşi îngrijire şi atenţie precum dinţii naturali – periaj, aţă dentară şi apă de gură, completate de vizitele periodice la medicul specialist.

Ce este implantul dentar?

Implanturile dentare reprezintă soluții sigure și rapide ce ne ajută să ne recăpătăm sănătatea orală. Un implant dentar înseamnă un dispozitiv medical, care se inserează în oasele maxilare cu scopul de a pregăti o viitoare lucrare protetică sau coroană dentară. Practic, acesta înlocuiește rădăcina naturală a dintelui și transmite direct forța osului pe toată lungimea implantului și astfel nu există atrofie osoasă. Totodată, un implant dentar împiedică oasele de susținere să își piardă din volum și rămâne astfel arhitectura normală a maxilarelor.
Implantul dentar este realizat dintr-un material 100% biocompatibil cu organismul uman. Pentru a putea ține locul dintelui natural, implantului dentar i se atașează și o coroană dentară, care să-i ofere funcționalitate și stabilitate, dar și o estetică la fel ca cea a dintelui natural.

Implanturi dentare in maxilar
Implanturile dentare îți pot schimba viața în bine, dacă sunt de calitate

De asemenea, implanturile dentare sunt recomandate tuturor persoanelor care își doresc să aibă din nou o dantură completă. Fie că este vorba despre lipsa unui singur dinte și pacientul vrea să îl înlocuiască printr-o procedură ce nu afectează dinții vecini, fie că este vorba despre lipsa mai multor dinți ori afectarea acestora de boala parodontală, implanturile sunt soluții potrivite cu ajutorul cărora poți avea din nou o dantură sănătoasă.

Dinții lipsă și efectele asupra sănătății orale

Indiferent de vârstă, lipsa dinților este un fenomen care provoacă neplăceri. Există și pacienți tineri, chiar cu vârsta de 23 de ani, care se confruntă cu această situație, iar cauza care a condus la această problemă a fost fumatul de la o vârstă mică și, bineînțeles, nerespectarea igienei orale. Pierderea dinților poate avea un efect major pentru sănătatea întregului organism, aspectul estetic și stima de sine. Tocmai de aceea, este important să reținem că implanturile și coroanele dentare reprezintă soluții de bază pentru recăpătarea danturii de altădată, iar dinții pierduți pot fi înlocuiți cu succes.
De cele mai multe ori, anumite persoane refuză să opteze pentru această procedură stomatologică, fie de teamă, din cauza unor experiențe anterioare neplăcute, fie din motive financiare. În realitate, lipsa unui dinte poate afecta major sănătatea și funcționalitatea danturii, iar asta poate creea și alte probleme ce țin de echilibrul întregului organism și implicit costuri mult mai mari.
Este foarte important să înțelegem că prezența tuturor dinților pe arcadă stimulează și sprijină osul maxilarului. Faptul că un dinte sau mai mulți dinți lipsesc, afectează acest stimul, iar osul maxilar ajunge să se macine. Flexibilitatea acestuia se pierde și astfel apar spațierile dentare, iar procesul de masticație va fi afectat.

În ce constă tratamentul cu implanturi dentare

Tratamentul cu implanturi dentare constă în: consultația și radiografia inițială, intervenția chirurgicală, amprentele de după intervenție, montarea lucrării provizorii, radiografii de control, amprente finale și montarea lucrării protetice fixe. În funcție de fiecare caz, în parte se stabilește planul de tratament adecvat, se realizează o intervenție chirugicală în care medicii specialiști efectuează extracțiile dentare necesare, curăță zona de infecții dentare, refac osul afectat și pregătesc zona pentru inserarea unui anumit număr de implanturi dentare, stabilit de la bun început în funcție de arcada fiecărui pacient.
Implanturile dentare sunt inserate cu foarte mare precizie, ținând cont de computerul tomograf prin intermediul căruia putem vizualiza osul în 3 dimensiuni.

Dr. Ionut Leahu in timpul interventiei de inserare a implanturilor dentare
Medicii stomatologi ai Clinicilor Dentare Dr. Leahu folosesc metode moderne de refacere a danturii cu implanturi dentare

Intervenția chirurgicală durează câteva ore și constă în inserarea implanturilor dentare din titan și se realizează doar cu sedare conștientă, pacientul fiind asistat și de un medic specialist ATI. A doua zi, pacientul va reveni la clinică pentru montarea lucrării fixe provizorii, cu care va sta timp de 6 luni, pentru ca gingia să se vindece. Ulterior, după această perioadă de vindecare, pacientul va veni în clinică pentru luarea amprentelor finale și montarea unei lucrări protetice fixe.

Dr. Ionuț Leahu vorbește despre tratamentul cu implanturi dentare

”Ce se poate face când pacientul nu mai are niciun dinte? Se mai poate face o lucrare fixă? Ce opțiuni de tratament există și cum o alegem pe cea potrivită? Unde facem o astfel de intervenție de refacere a întregii danturi? La ce trebuie să fim atenți atunci când ne alegem medicul? Răspunsurile la toate aceste întrebări le regăsiți în materialul următor”

Implanturi dentare într-o singură intervenție

Restaurarea totală a danturii redă pacientului atât funcționalitatea completă a dinților, cât și un aspect natural și plăcut. Acest tip de tratament stomatologic, bazat pe o tehnică modernă, permite soluționarea rapidă și permanentă a lipsei dinților. Chiar și în cazurile cele mai grave, există soluții potrivite ce readuc zâmbetul pe buzele pacienților noștri. Osul maxilar poate fi refăcut prin intermediul unor tehnici sigure. Intervenția ce presupune reconstrucția totală a danturii implică o reconstrucție osoasă, dacă este cazul, inserarea implanturilor dentare, iar a doua zi montarea lucrării provizorii.

Dr. Ionuț Leahu și asistenta, în timpul unei intervenții de inserare implanturi dentare
Dr. Ionuț Leahu și echipa sa de medici specialiști folosesc tehnologii moderne pentru a reface dantura cu ajutorul implanturilor dentare

Când sunt necesare implanturile zigomatice

Acestea reprezintă un tip de implanturi dentare cu o înălțime de 35 până la 55 mm, de 3 sau chiar 4 ori mai lungi decât implanturile clasice, care se fixează în oasele zigomatice (oasele pomeților). În cadrul unui astfel de tratament, echipei de medici stomatologi formată, dintr-un medic cu competență în implantologie orală și unul protetician, i se alătură și un medic chirurg maxilo-facial.

”Implanturile dentare zigomatice le recomandăm cazurilor cele mai grave, atunci când osul maxilar este extrem de afectat și nu permite inserarea implanturilor dentare clasice”, spune Dr. Ionuț Leahu.

”Tehnica prin care dantura este total restaurată durează doar 24 de ore, tocmai pentru a putea oferi pacientului o experiență cât mai plăcută, disconfortul fiind redus la minimum.
Dorința noastră este să oferim cât mai multor pacienți sănătate reală și o experiență excepțională, de aceea, oferim toate opțiunile de tratament existente în acest moment și utilizăm tehnici moderne și aparatură de ultimă generație.

Ne dorim ca tratamentul de restaurare totală a danturii să devină o tehnică accesibilă și cât mai normală pentru pacienții din România. Acest lucru înseamnă, de fapt, democratizarea serviciilor stomatologice atunci când vine vorba despre implantologie dentară avansată”  explică Dr. Ionuț Leahu

Dr. Ionuț Leahu
Owner & Medic stomatolog cu competență în Implantologie Orală și Master în Implantologie Orală și Parodontologie

Tipuri de implanturi dentare la Clinicile Dentare Dr. Leahu, parte din Rețeaua de Sănătate Regina Maria

Implantul dentar Fast & Fixed

Avantajul major al folosirii sistemului de implanturi dentare Fast & Fixed de la Bredent este că avem ,acum, posibilitatea de a oferi pacienţilor, într-o singură zi, dinţi ficşi cu care pot mânca imediat după operaţie, reluându-și viaţa socială într-un timp record.

Implantul dentar Sky

Sistemul de implanturi dentare SKY, de la bredent, s-a remarcat pe piața de implanturi încă din anul 2002 ca un sistem simplu, estetic, cu multe posibilități de tratamente stomatologice, chiar dacă folosea un număr redus de componente protetice.

Implant dentar White SKY

Implantul dentar White SKY, de la bredent, este ideal pentru cei mai sensibili dintre pacienți. Implantul de culoare albă, asemănătoare culorii naturale a dinților, fabricat din dioxid de zirconiu, satisface cerințele estetice și protejează pacienții de reacțiile adverse nedorite.
Expunerea la radiații a zirconiului este scăzută, iar riscurile implantului dentar White Sky, de la bredent, sunt reduse.

Implantul dentar INNO

Tehnologia Inno are o calitate și siguranță dovedită internațional după mai bine de 20 de ani de cercetare. Alege să lași deoparte problemele legate de lipsa dinţilor sau a zâmbetului mereu timid, cu ajutorul implanturilor INNO.

Implant dentar Straumann® BLX

Susținut de ample studii științifice la nivel global, implantul Straumann® BLX reprezintă o îmbinare excelentă între design inovator și tehnologie premium. Fiind compus dintr-un material de înaltă performață, îți oferă un rezultat rapid și adaptat tuturor nevoilor tale. Conceput dintr-o suprafață hydrophilică, perioada de osteointegrare este mai mică. Așadar, vei obține lucrarea finală pe termen lung, într-un timp redus de la 6 luni, la 3 luni.

Medic stomatolog in stanga, pacienti in dreapta

Implant dentar Nobel Biocare

Nobel Biocare este un producător de implanturi dentare cu peste 50 de ani de experiență. La Clinicile Dentare Dr. Leahu, parte din Rețeaua de Sănătate Regina Maria îți punem la dispoziție o echipă de medici care te poate ajuta să ai dantura mult visată! Astfel, beneficiezi de tratamente sigure și rapide – realizate de medici cu experiență în acest domeniu. Vino acum în oricare dintre clinicile noastre și optează pentru un tip de implant dentar modern, Nobel Active!

Implanturi dentare Zigomatice

Implanturile zigomatice sunt o alternativă pentru implanturile dentare clasice, ce oferă pacienților cu atrofie osoasă severă posibilitatea de a avea o lucrare fixă. Medicii stomatologi cu experienţă ai clinicilor noastre realizează cu succes această intervenţie. Vino acum în oricare dintre Clinicile Dentare Dr. Leahu, parte din Rețeaua de Sănătate Regina Maria și optează pentru implanturi dentare zigomatice, ultima soluţie pentru cei care suferă de atrofii severe ale oaselor maxilare, dar care îşi doresc o dantură fixă!

Implantologie digitalizată

Tratamentul implanto-protetic computerizat reprezintă un nou concept de restaurare, care se bazează pe o tehnologie modernă și precizie, pentru a obține rezultate clinice eficiente, estetice și de lungă durată.
Implantologia digitalizată îmbină informațiile furnizate de tomografia computerizată cu detaliile oferite de scanarea intraorală. Prin intermediul platformei electronice R2Gate se poate realiza planificarea optimă a inserării implantului dentar sau a soluției protetice personalizate.

Implanturi dentare sau alte opțiuni de înlocuire a dinților lipsă?

În prezent, opțiunile de tratament prin care dinții pierduți se pot înlocui se realizează cu multă ușurință și cu aparaturi medicale moderne.
Soluția optimă pentru înlocuirea dinților pierduți este tratamentul cu implanturi dentare. După cum știm foarte bine, implantul dentar este un șurub din titan, care înlocuiește rădăcina naturală a dintelui și se inserează în os. Ulterior, se montează pe acesta o coroană dentară, care ține locul dintelui natural și îi redă funcționalitatea și aspectul estetic.
De asemenea, dacă nu mai ai deloc dinți sau dacă aceștia se mișcă, noi venim în ajutorul tău cu un sistem de implanturi dentare numit Dinți ficși pe viață, în 24 de ore. O astfel de intervenție chirurgicală implică inserarea tuturor implanturilor dentare, atât pentru partea de sus a arcadei, cât și pentru partea de jos a acesteia. În plus, pentru persoanele care au dinții naturali irecuperabili și nu mai pot fi salvați, medicii specialiști vor îndepărta dinții și tot în aceeași ședință vor insera toate implanturile dentare necesare.
De asemenea, pentru persoanele care din considerente financiare nu pot alege soluția unei danturi fixe,  oferim varianta lucrărilor protetice mobile. În principal, acestea sunt recomandate când nu mai sunt suficienți dinți restanți, care să susțină o punte dentară fixă. Protezele dentare reprezintă o soluție optimă pentru pacienții care își doresc să obțină un zâmbet funcțional, la un cost redus, cu rezultate apropiate de dinții naturali. Există două tipuri de proteze dentare, și anume: parțiale sau totale. Alegerea potrivită a tipului de proteză pentru cavitatea bucală a pacientului se face doar împreună cu medicul specialist, în cadrul unei consultații stomatologice.

Avantajele implanturilor dentare față de alte soluții de refacere a danturii

Avantajele implanturilor dentare sunt numeroase, iar orice pacient care se confruntă cu pierderea dinților și își dorește dinți ficși, la fel ca cei naturali, pot alege cu încredere aceste servicii. Intervenția cu implanturi dentare a devenit o soluție destul de obișnuită la care apelează foarte multe persoane. Mai mult decât atât, după ce implantul dentar s-a integrat în os și gingia s-a vindecat, implantului i se atașează o coroană dentară, cu care vei putea mânca normal și zâmbi cu încredere, precum o făceai cu dinții naturali.
Un alt avantaj al tratamentului cu implanturi dentare este că acesta se realizează în doar o singură zi, cu anestezie locală și sub sedare conștientă, la intervenție fiind prezent și un medic anestezist specialist ATI.

Din ce materiale se realizează un implant dentar?

Implantul dentar este realizat dintr-un material foarte rezistent, dur și ușor, care este biocompatibil cu organismul uman, și anume titanul. Acesta este cel mai folosit în zilele noastre și este alcătuit din două bucăți, șurubul în sine și un bont protetic, pe care se înșurubează coroana dentară. Șurubul din titan este inserat în os și are rolul de a susține coroana dentară. Având în vedere faptul că implantul dentar nu afectează dinții vecini, acesta reprezintă o soluție potrivită pentru a înlocui un dinte lipsă și pentru a obține un dinte funcțional și sănătos.

Implant dentar cu freza, in mana medicului stomatolog
Implantul dentar este realizat în așa fel încât să poată înlocui cu succes o radăcină naturală
Implanturi dentare de calitate SKY
Implanturile dentare de calitate SKY asigură o recuperare rapidă postoperatorie

Dinți ficși pe viață, în 24 de ore – soluția rapidă pentru refacerea danturii

În cadrul Clinicilor Dentare Dr. Leahu, parte din Rețeaua de Sănătate Regina Maria realizăm cu succes intervenții de refacere a întregii danturi, cu ajutorul sistemului de implanturi dentare Dinți ficși pe viață, în 24 de ore. Acest sistem oferă posibilitatea refacerii complete a danturii cu un număr minim de implanturi dentare, 4 pentru partea de jos și 6 pentru partea de sus a arcadei, în doar 24 de ore. Prin această procedură, cei care au rămas complet fără dinți ori acele persoane care sunt purtătoare de proteze mobile pot beneficia de reabilitarea întregii danturii, într-o singură intervenție. Adică, în aceeași ședință, pacientului i se reface volumul osos, dacă acesta este retras, cu ajutorul unei adiții osoase și după i se vor insera toate implanturile dentare. Ulterior, medicul ia amprentă pentru lucrarea fixă provizorie care se va monta pacientului a doua zi de după intervenție, pe implanturile deja inserate.

Medici stomatologi in timpul unei interventii cu implanturi dentare
Cu ajutorul sistemului Dinți ficși pe viață, în 24 de ore poți avea dantura mul visată în cel scurt timp

Cât costă un tratament cu implant dentar?

În cadrul Clinicilor Dentare Dr. Leahu, parte din Rețeaua de Sănătate Regina Maria planul de tratament este personalizat pentru fiecare pacient în parte, în funcție de afecțiunile dentare și de dorințele acestuia. De aceea, costurile unui plan de tratament cu implanturi dentare sunt diferite de la o persoană la alta. De asemenea, în cadrul primei consultații, pacientul va primi toate informațiile de care are nevoie, de la etapele planului de tratament, durata, până la prețul tuturor tratamentelor care îi sunt necesare. Astfel, atunci când te gândești la costul unei intervenții cu implanturi dentare, este bine să iei în considerare că orice implant dentar trebuie să fie acompaniat de o coroana dentară și, dacă este cazul, de alte tipuri de intervenții. De exemplu, atunci când osul în care urmează să fie inserat implantul dentar este afectat și are un volum mult mai mic decât în mod normal, este necesară o adiție de os, care implică și un cost suplimentar.

Prețuri pentru implanturi dentare

Serviciu Preț
Implant dentar Bredent 3500 lei
Implant dentar Inno 3150 lei
Implant dentar Straumann BLX 4500 lei
Implant dentar Zigomatic 10800 lei

IMPLANTURI DENTARE - ETAPE

  • Consultaţia – medicul cu competențe în implantologie orală va analiza cu atenţie cavitatea orală pentru a stabili dacă pacientul este sau nu candidat pentru acest tip de tratament. De asemenea, medicul poate recomanda şi radiografii dentare sau analize de bază ale sângelui (Hemoleucogramă, Timpii de sângerare, Timpii de coagulare, VSH etc.);
  • Interpretarea rezultatelor – medicul implantolog va analiza rezultatele în baza cărora îşi va da sau nu acceptul pentru intervenţia de inserare a implantului dentar;
  • Pregătirea gingiei şi grefa de os – medicul implantolog face o incizie în gingie până la expunerea osului în care se va introduce implantul (dacă acesta este insuficient, se recurge la o grefă de os);

  • Introducerea propriu-zisă a implantului în ţesutul osos – după intervenţie, medicul va prescrie un set de medicamente pentru a reduce durerile şi inflamaţia post procedură;
  • Îndepărtarea firelor de sutură – se face după 7 zile de la operaţie, după care se aşteaptă între 3-9 luni pentru ca celulele osoase să se ataşeze pe suprafaţa implantului;
  • Ataşarea bontului de vindecare – se realizează după 6 luni;
  • Îngrijirea post-operatorie – presupune respectarea cu stricteţe a igienei dentare zilnice, periajul profesional şi detartraj la fiecare 6 luni şi vizite regulate de profilaxie;
  • Etapa de protetică post-implant – medicul specializat în protetică dentară colaborează cu tehnicianul dentar pentru realizarea coroanei, a punţii dentare sau a dintelui propriu-zis.

Factorii care pot influența durata de viață a unui implant

Igiena orală este cel mai întâlnit factor care poate influența durata de viață a implanturilor dentare. Este important ca aceasta să se realizeze la fel de riguros ca în cazul dinților naturali.
Atunci când ai o rutină corectă de îngrijire a danturii, ce presupune un periaj dentar realizat de două ori pe zi, dimineața și seara, și este completat de mijloacele auxiliare de curățare, precum ața dentară, apa de gură și dușul bucal, vei îndepărta cu ușurință placa bacteriană și îți vei păstra tratamentul cu implanturi dentare curat și sănătos.
Un alt factor este fumatul, care afectează și reduce circulația sângelui la nivelul gingiei și osului, ce susține implanturile dentare. Cantitatea de nutrienți și oxigen care ajunge în zona acestora este redusă, iar dezvoltarea țesuturilor osoase din zona implanturilor va fi îngreunată.
Medicii stomatologi recomandă ca înainte de intervenția cu implanturi dentare, cu câteva zile sau o săptămână înainte, să se limiteze numărul de țigări consumate pe zi. De asemenea, după realizarea intervenției, medicii stomatologi recomandă renunțarea completă la fumat pentru a grăbi procesul de vindecare a gingiei și vindecarea implantului dentar să fie cât mai corectă.

Cum îți îngrijești corect dantura după intervenția cu implanturi dentare

Indiferent dacă vorbim despre o intervenție de inserare a unui singur implant dentar, fie că vorbim despre o intervenție de refacere totală a danturii, este necesar să respecți anumite reguli pentru a te asigura că beneficiezi de o recuperare rapidă și ușoară. În primul rând, este necesar să respecți tratamentul medicamentos recomandat de către medic. De asemenea, este foarte important să acorzi o atenție sporită alimentației, este recomandat să mănânci alimente lichide sau foarte moi, precum supele cremă și piureurile.
Implantul dentar nu necesită o îngrijire specială, sunt recomandate aceleași reguli de igienă orală: periajul dentar de 2 ori pe zi și folosirea apei de gură. Medicii stomatologi sfătuiesc pacienții cu implant dentar să utilizeze o periuță de dinți cu peri moi și să introducă în ritualul de igienă orală și dușul bucal, pentru o curățare mai eficientă. În acest fel se îndepărtează resturile alimentare care au tendința de a se acumula și care pot duce la respirație urât mirositoare și îmbolnăvirea gingiilor. Tocmai pentru a nu te confrunta cu astfel de probleme și a menține implantul dentar chiar și pentru o viață, este necesar să nu neglijezi igiena orală și vizitele regulate în cabinetul medicului stomatolog.

Imediat după intervenția chirurgicală este important să avem o igienă orală strictă din a treia zi, postoperatorie, cu ajutorul periuței dentare. Gingia se periază cu o periuță cu peri moi (exclus periuța electrică), cu o cantitate mică de pastă de dinți (cât un bob de mazăre). La 24 de ore după intervenție, efectuați clătiri ușoare cu ceai de salvie timp de 7-10 zile post-intervenție. În cazul folosirii apei de gură cu clorhexidină, aceasta poate fi utilizată la 3 săptămâni de la realizarea intervenției chirurgicale. De asemenea, obiceiurile vicioase, cum ar fi fumatul sau consumul de alcool, trebuie evitate pe tot parcursul perioadei de recuperare. Este important ca pacienții să se prezinte la controalele postoperatorii, pentru a se asigura că vindecarea are loc corespunzător.

Întrebări frecvente despre implanturile dentare

Ce ar trebui să întreb medicul dentist pentru planificarea implantului dentar?

Mai jos sunt câteva întrebări pe care i le poți adresa medicului atunci când este necesară inserarea unui implant dentar:

  • Cum se realizează intervenția chirurgicală?
  • Cât durează o intervenție cu un singur implant dentar sau mai multe implanturi?
  • Câte implanturi dentare vor fi inserate pentru a obține o dantură fixă?
  • Ce tip de implant dentar este potrivit pentru dantura mea?
  • Ce indicații trebuie să respect după o intervenție cu implanturi dentare?
  • În cât timp se vor putea monta coroanele dentare pe implanturi?

Cât rezistă un implant dentar? Care este durata de viață a unui implant dentar?

Un implant dentar poate rezista întreaga viață dacă avem grijă mare la igiena orală și, precum fumatul.

Pacienții cu parodontoză pot beneficia de tratamentul prin implant dentar?

Desigur! Pacienții care se confruntă cu parodontoză pot beneficia în deplină siguranță de un tratament cu unul sau mai multe implanturi dentare.

Implantul dentar este dureros?

Nu! Implantul dentar este complet nedureros, este la fel ca rădăcina dintelui natural.

Când este recomandat un implant dentar?

Un implant dentar este recomandat atunci când medicul stomatolog nu-ți mai poate salva dintele natural printr-un tratament de canal și este nevoit să realizeze extracția acestuia. De asemenea, implanturile sunt indicate și în cazul persoanelor care se confruntă cu boala parodontală și dinții naturali sunt irecuperabili.

Când se scot firele după implant dentar?

Firele de sutură ale unui implant dentar se scot la 7-10 zile după intervenția chirurgicală.

Care este rata de succes a implanturilor dentare?

Rata de succes a unui implant dentar a crescut considerabil în ultimii ani, iar implanturile inserate într-un țesut osos sănătos pot avea o rată de succes de 95%. Însă, acest procent poate crește de până la 98% dacă implanturile sunt îngrijite corect. Avem politică de osteointegrare, dacă un implant dentar nu se vindecă corect îl înlocuim fără cost.

Care este vârsta minimă la care pot face un implant dentar?

Vârsta minimă recomandată pentru inserarea unui implant dentar este de 18 ani, deoarece odată cu această vârstă se încheie dezvoltarea oaselor maxilare.

Care sunt indicațiile post-operatorii?

Indicațiile post-operatorii după inserarea unui implant dentar trebuie respectate cu strictețe, pentru a te bucura de acesta întreaga viață.
Medicul stomatolog îți poate prescrie administrarea unui antiinflamator. Este contraindicat să iei aspirină, deoarece aceasta poate declanșa hemoragii postextracționale. În cazul umflăturilor, poți aplica comprese reci ori pungi de gheață pe obraz, timp de 15 minute, la intervale de cel puțin o oră. La 24 de ore de la intervenție este recomandat să îți clătești ușor cavitatea bucală cu ceai de salvie (la temperatura camerei), cunoscut datorită efectelor sale calmante și antibacteriene, pe o perioadă de 7-10 zile de la inserarea implantului dentar.
Pentru a evita sângerările abundente trebuie trebuie să nu clătești cavitatea orală în primele 12 ore de la operație, pentru a nu îndepărta cheagul format. De asemenea, expunerea la soare, dușurile sau băile fierbinți, efortul fizic intens, statul cu capul aplecat în primele 72 de ore pot dăuna implantului dentar și sunt contraindicate. De asemenea, în cazul în care ești fumător, trebuie să știi că tutunul consumat în primele 3 zile de la intervenție încetinește viteza de vindecare și osteointegrare a implantului dentar.

Care sunt posibilele complicații după intervenție?

După intervenția implanturilor dentare, complicațiile sunt inexistente datorită experienței medicilor specialiști și a aparaturilor medicale moderne.

Care sunt riscurile implantului dentar?

O igienă corectă a cavității bucale este recomandată pentru a evita ca resturile alimentare și bacteriile să se depoziteze în gingie. Un alt risc poate apărea atunci când implantul dentar nu se acomodează cu osul (eșecul osteointegrării). Este o situație foarte rară, care afectează un procent mic din numărul pacienților.

Câte implanturi se pot pune într-o ședință?

Într-o singură ședință se pot pune și 12 implanturi dentare, totul depinde de disponibilitatea arcadei maxilare a pacientului.

Când pot reveni la muncă după o operație de inserare a implantului?

După operația de inserare a implantului dentar se poate reveni la muncă chiar și a doua zi după intervenție, totul depinde de organismul fiecărui pacient.

Ce analize sunt necesare pentru implantul dentar?

Analizele necesare pentru inserarea unui implant dentar sunt recomandate doar de către un medic specialist, în urma consultului de specialitate. În general, sunt recomandate analizele uzuale de sânge.

Ce definește un implant dentar de calitate?

Un implant dentar de calitate depinde foarte mult de materialul din care este realizat acesta și de experiența și specializarea medicului stomatolog care se ocupă de procedură.

Ce este adiția de os pentru implantul dentar?

Adiția de os pentru implant dentar este necesară atunci când pacientul nu mai prezintă suficient os pentru inserarea acestuia.

Ce factori influențează durata de viață a implanturilor dentare?

Printre cei mai întâlniți factori care pot influența durata de viață a implanturilor dentare se numără: igiena orală necorespunzătoare și fumatul.

Ce să fac dacă s-a inflamat gingia după intervenție?

În momentul în care gingia s-a inflamat imediat după intervenția chirurgicală este necesar să mergeți cât mai repede să vă vadă un medic stomatolog.

Ce se întamplă dacă implantul dentar eșuează?

În cazul în care un implant dentar eșuează, medicul specialist va realiza extracția acestuia și va insera un alt implant în aceeași ședință.

Ce se poate întampla dacă amân tratamentul cu implanturi dentare?

În momentul în care pierdem un dinte sau mai mulți dinți, este indicat să îi înlocuim cât mai repede cu implanturi dentare, deoarece dinții vecini se vor înclina în stânga și în dreapta pentru a umple spațiul rămas gol.

Ce tip de anestezie se folosește pentru inserarea implantului dentar?

Atunci când optezi pentru un minim de implanturi dentare, unu, două sau trei, intervenția se poate realiza doar cu anestezie locală. Însă, dacă va exista un număr mare de implanturi de inserat, operația se va face doar cu sedare conștientă.

Cum aleg implantul dentar potrivit pentru mine?

Alegerea implantului dentar potrivit se face doar împreună cu medicul specialist, în urma unei consultații stomatologice.

Cum îngrijesc un implant dentar?

Implantul dentar se îngrijește foarte ușor, la fel ca dintele natural. Cu ajutorul unei periuțe de dinți cu peri moi sau medii și cu mijloacele adjuvante de curățare, precum ața dentară, apa de gură și dușul bucal.

După cât timp de la implantul dentar pot fuma?

Este necesar ca după inserarea unui implant dentar să fumezi după a treia zi de după intervenție. Este recomandat renunțarea cu totul la fumat.

După cât timp de la implantul dentar pot mânca?

Poți mânca imediat ce a trecut efectul anesteziei, însă este recomandat să mănânci supe, crème, piureuri.

După cât timp de la o extracție se poate pune implant dentar?

Se poate pune implant dentar imediat după extracția dintelui, chiar în aceeași intervenție.

Este posibilă efectuarea intervenției fără incizie?

Intervenția nu este posibilă fără realizarea inciziei gingiei.

Implantul dentar se poate infecta?

Un implant dentar se poate infecta numai în cazul în care locul unde este inserat nu este curățat cum trebuie cu ajutorul mijloacelor auxiliare de curățare, iar resturile alimentare se depozitează în zona locului unde este acesta.

În cât timp se vindecă un implant dentar?

Vindecarea unui implant dentar durează între 4 și 6 luni.

Pot face adiție de os și implant în aceeași zi?

Desigur! Dacă n-ai suficient os pentru inserarea unui implant dentar, medicul stomatolog poate face o adiție osoasă în aceeași intervenție.

Pot face implant dacă am diabet?

Desigur! Implantul dentar este recomandat cu succes și persoanelor cu diabet.

Pot face implant dacă am osteoporoză?

Desigur! Se poate face un implant dentar dacă suferi de osteoporoză, însă dacă iei medicamente pentru această afecțiune, este necesar să se întrerupă administrarea acestora cu 6 luni înainte de intervenție.

Pot face un RMN dacă am implant dentar?

Desigur! Se poate face RMN chiar dacă aveți implant dentar.

Se poate face implant dentar fără anestezie?

Nu! Un implant dentar se face doar cu anestezie dentară locală.

Sunt implanturi dentare acoperite de Casa de Asigurări de Sănătate?

Implanturile dentare nu sunt acoperite de Casa de Asigurări de Sănătate.

Voi sta fără dinte până la vindecarea implantului?

În timpul vindecării implantului dentar, medicul specialist îți poate atașa o coroană provizorie, înșurubată pe implant, cu care vei sta timp de 4-6 luni de zile, iar apoi va trebui să vii să o înlocuiești cu o coroană dentară finală.

Ce spun pacienții noștri - testimoniale

Elena Ristache, pacient Clinicile Dentare Dr. Leahu

„Am aflat de domnul Dr. Ionuț Leahu de la o emisiune TV. Mi-am făcut curaj și am venit să îmi rezolv problemele dentare cu care mă confruntam. Sunt foarte mulțumită de rezultatul obținut, acum pot zâmbi cu încredere și pot duce o viață normală. Pe toată perioada tratamentului, nu am simțit dureri și am primit constant suportul echipei medicale. Mulțumesc tuturor că m-ați ajutat să-mi recapăt sănătatea orală. Am recomandat deja Clinicile Dentare Dr. Leahu apropiaților!” Elena Ristache

Adina Ciupitu, pacient Clinicile Dentare Dr. Leahu

„În urma unei recomandări am ales să vin și eu la Clinicile Dentare Dr. Leahu. Îmi doream foarte mult să pot mânca și vorbi așa cum trebuie. Așadar, am ales sistemul de implanturi dentare Dinți ficși în 24 de ore. În 2020 a avut loc intervenția chirurgicală, iar din momentul în care mi-au fost puse și lucrările finale fixe pe implanturile dentare, viața mea s-a schimbat complet. Acum, vin la controalele periodice și igienizările profesionale ale lucrărilor și sunt foarte mulțumit. Mă simt foarte bine, nu simt că am implanturi dentare și duc o viață normală, la fel ca atunci când aveam dinții naturali.” Adrian Ciupitu

Dana Dan, pacient Clinicile Dentare Dr. Leahu

„Am simțit de la început că doctorul Leahu este medicul care îmi va rezolva problemele cu dantura, care nu erau deloc simple. Problemele s-au rezolvat prin intervenții chirurgicale, iar în timpul tratamentului m-am simțit foarte bine. Acum am un zâmbet de invidiat și mă simt extraordinar. Cred că nu există problemă stomatologică să nu fie rezolvată în această clinică.” Dana Dan

„În Clinicile Dentare Dr. Leahu m-am simțit ca acasă cu familia mea. Încă de la primă vizită, echipa medicală mi-a inspirat încredere și nu am ezitat deloc să aleg să îmi tratez dantura aici. Am optat pentru o dantură fixă realizată cu sistemul de implanturi dentare Dinți ficși în 24 de ore pentru ambele arcade. M-am simțit minunat mereu, iar acum de când mi s-au pus și lucrările finale, viața mea s-a schimbat cu totul. Voi recomanda tuturor cu toată încrederea Clinicile Dentare Dr. Leahu, pentru că vor avea în fața lor dovada vie a profesionalismului desăvârșit pe care l-am întâlnit.” Marian Durbalau

„M-am simțit foarte bine la Clinicile Dentare Dr. Leahu Galați. Am ales împreună cu echipa medicală un plan de tratament pentru a avea dinți ficși. De curând mi s-a pus și lucrarea finală fixă și sunt foarte mulțumit că pot mânca din nou cum trebuie. De asemenea, zâmbesc mult mai mult pe zi ce trece. Consider că am luat cea mai bună decizie să aleg această clinică și să am o dantură fixă. Merită toți banii!” Marius Tudosanu

Mariana Sima, pacient Clinicile Dentare Dr. Leahu

„Sunt pacienta Clinicilor Dentare Dr. Leahu Pitești de aproximativ 3 ani, iar astăzi am venit pentru controlul periodic și igienizarea profesională a lucrărilor protetice. Sunt foarte mulțumită de serviciile oferite aici, de faptul cum arată clinica și de medicii profesioniști cu care am interacționat. Cel mai mult cu Dr. Andreea Săndulescu, datorită căreia am o lucrare foarte frumoasă. Îi mulțumesc dânsei și echipei de chirurgie pentru tot ajutorul și suportul acordat!” Mariana Sima

Articole despre implanturile dentare

Formular de programare

Completează câmpurile de mai jos și te contactăm în maxim 24 de ore

 

 

Dr. Leahu Dental Clinics

021 9777