Implanturi dentare | Cât costă implanturile dentare? Unde se face economia la implanturile ieftine?

 

Medici și asistentă în cabinet stomatologic, în timpul unei intervenții de inserare de implanturi dentare
Medicii noștri au grijă ca fiecare pacient să beneficieze de cel mai bun calitate preț pentru implanturi dentare, în funcție de nevoile lor specifice

De: | Etichete: , , , | Comentarii: 4 | 18 iulie 2018

Vizualizat de 18.347 utilizator/i

Cât costă implanturile dentare? Implanturile dentare sunt cele mai noi și mai durabile intervenții când vine vorba despre stomatologie. Totuși, deși mulți dintre români au nevoie de implanturi, pacienții nu iau în calcul calitatea implantului și pun pe primul loc prețul. Cât costă, de fapt, implanturile dentare?

Cât costă implanturile dentare?

De la bun început trebuie punctat faptul că un implant dentar ieftin este, de cele mai multe ori, un produs de calitate foarte slabă, iar un produs de calitate îndoielnică nu oferă rezultate pe termen lung. În cazul implanturilor foarte ieftine, de multe ori economia se face fie din calitatea implantului, fie din manopera medicului implantolog.

Prețul, în funcție de tipul de implant dentar

În cadrul Clinicilor Dr. Leahu există mai multe tipuri de implanturi astfel:

Toate implanturile sunt fabricate din titan. Implanturile de la Bredent sunt nemțești, cele marca Nobel provin din Suedia și INNO sunt coreene.

De ce nu este bine să alegi un implant dentar ieftin

„Șurubul din titan este făcut să intre în osul maxilar pentru a susține un dinte. (…) A devenit extrem de dificil pentru un pacient să discearnă între ce este calitate și bariera în care își pune sănătatea în pericol. În general, prețul mediu pornește de la 400 de euro. Dacă implantul este mai ieftin, ar trebui ca pacientul să-și pună problema de calitate și, evident, de garanție”, afirmă Dr. Ionuț Leahu, specialist în implantologie.

Există cazuri în care pacienții nu mai au niciun dinte. În aceste situații sunt recomandate implanturile dentare Sky fast&fixed care oferă persoanelor tratate posibilitatea de a o dantură complet nouă (4 implanturi pe mandibulă, 6 pe maxilar) în doar 24 de ore. Prețul unui pachet Sky fast&fixed diferă în funcție de complexitatea cazului, mai exact, de gradul de resorbție osoasă. Astfel, cei care vor beneficia de acest tratament vor plăti o sumă care pornește de la 4500 de euro.

Implantul dentar trebuie inserat în os printr-o manoperă chirurgicală de mare finețe și de aceea este important ca implanturile să fie făcute într-o clinică cu medici buni, care au un istoric în implantologie. Priceperea și experiența medicului chirurg este un factor extrem de important în reușita unui implant dentar.

În multe dintre cazuri, atunci când sunt puși în fața situației de a alege un implant, medicii îi sfătuiesc pe pacienți să ia în calcul faptul că o economie făcută astăzi, îi poate costa exagerat în viitor.

”Trăim în niște vremuri în care toată lumea are acces la informație. E foarte multă informație care circulă mai ales pe internet, inclusiv în domeniul implantologiei orale. Mult accent se pune pe cost, efectiv pe preț. Este această presiune pe preț, dar care, de multe ori, împinge lucrurile într-o zonă care nu este sustenabilă. Desigur, sunt cabinete care practică prețuri foarte, foarte mici, dar acele cabinete lucrează un an, iar apoi încep să vină facturile, își dau seama că nu doar că nu au reușit să facă profit, dar și că trebuie să închidă. Și, automat, pacientul care chiar dacă a primit un tratament în regulă, nu mai este urmărit. Nu mai are mentenanță, nici garanție și este forțat să-și găsească altă echipă medicală care să îi ia în grijă și de cele mai multe ori sunt și sisteme de implanturi low cost care nu au piese de schimb. Efectiv, dacă dispare producătorul implantului, dispar și piesele de schimb. Cele mai afectate sunt, desigur, implanturile foarte ieftine.

Tocmai de aceea, trebuie să facem diferența între preț și valoare. De fapt, ce valoare are sănătatea dentară pentru mine? Ce valoare are să am un dinte sau mai mulți care să nu-mi facă probleme mai târziu? Când vine vorba despre sănătatea noastră, decizia nu trebuie să aibă o etichetă de preț. Desigur, prin optimizarea tuturor proceselor pe care le avem, inclusiv cum ne cumpărăm implanturile, cum ne programăm pacienții și faptul că avem mai multe locații, ne permit să ținem costurile sub control și să dăm o ofertă reală pacientului. Iar pacientul plătește cu adevărat calitatea serviciului medical.

Noi avem opțiuni de la implanturi mai ieftine, de la soluții mobile pe care să i le propunem pacientului. Poate și o proteză pentru perioada în care își revine. Tocmai de aceea, există în ziua de azi soluții de finanțare flexibile. Sunt bănci care sunt dispuse să finanțeze aceste proiecte. Mai ales în situația când am amânat vizita la medicul dentist și rezolvarea problemelor dentare pentru o perioadă de 10-15 ani este normal că am acumulat o datorie față de propria mea sănătate. Cel mai bun sfat, ca medic, este să nu punem preț pe sănătate, mai ales în contextul în care putem să finanțăm această cheltuială”, a explicat medicul Ionuț Leahu, fondatorul Clinicilor stomatologice Dr. Leahu.

Ce sunt implanturile dentare

Implanturile dentare reprezintă soluția cu cele mai multe beneficii pentru persoanele care au dinți lipsă, un tratament sigur și rapid, care ne ajută să avem o dantură completă și să zâmbim fără griji. Un implant dentar ia locul rădăcinii naturale a dintelui, fiind realizat din materiale biocompatibile, în proporție de 100%. Sunt eliminate astfel riscurile legate de respingerea implanturilor de către organism. Pe implanturi este refăcută dantura pacientului, prin atașarea coroanelor dentare, care completează o dantură cu aspect natural și o funcționalitate perfectă (dinți ficși).
Numărul implanturilor dentare și tipul acestora este stabilit împreună cu medicul implantolog.

Dr. Ionut Leahu

Comentarii

4 thoughts on “Implanturi dentare | Cât costă implanturile dentare? Unde se face economia la implanturile ieftine?

  • Andreea Mosoiu

   Există soluții, da, primul pas este să veți la un consult. Împreună cu medicul alegeți cel mai bun plan de tratament pentru dumneavoastră. Dacă aveți o radiografie dentară panoramică recentă, ne-o puteți trimite pe adresa de e-mail programari@drleahu.ro și vă comunicăm un plan de tratament personalizat și costul estimativ. Pentru programări, ne puteți suna la numărul de telefon 0219134.

   Răspunde

  • Andreea Mosoiu

   Bună ziua! Planul de tratament este personalizat pentru fiecare pacient în parte. În funcție de complexitatea cazului și de dorințele pacientului, împreună cu medicul chirurg se stabilește strategia terapeutică. În cadrul consultației de specialitate veți primi toate informațiile referitoare la: etapele tratamentului, durata acestuia și costul total al planului de tratament recomandat. Pentru mai multe detalii și programări, ne puteți lăsa un număr de telefon și vă contactăm noi sau sunați dumneavoastră la numărul de telefon 0219134.

   Răspunde

Întreabă medicul:

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 

 

Dr. Leahu Dental Clinics

021 9777