Implanturi dentare

Implanturile dentare sunt soluţii potrivite pentru înlocuirea dinților lipsă. Acestea arată şi se simt exact ca dinţii naturali.
Implantul dentar este o rădăcină artificială ce este plasată în locul unui dinte pierdut, mai exact în osul mandibular sau maxilar și se integrează perfect în structura osoasă proprie. Printre beneficiile pe care le are un implant dentar sunt protejarea dinților vecini, confortul sporit, astfel că poți mânca și mesteca corect, dar și o osteointegrare și vindecare rapide.
Față de punțile clasice sau de protezele mobile, implanturile dentare au durată de viață mult mai mare. Acestea asigură funcționalitate danturii și reprezintă un tratament stomatologic ce poate fi ales indiferent de vârstă.

Beneficiile unui implant dentar

 • Îţi protejează dinţii sănătoși – este o soluţie protetică prin care se înlocuieşte doar dintele lipsă (fără afectarea celor vecini, precum în cazul unei punţi dentare);
 • Confort – Cu implanturile dentare spui ADIO protezelor dentare mobile cu adeziv! Mănânci, vorbeşti şi zâmbeşti cu încredere;
 • Avem politică de osteointegrare a implantului (dacă nu se vindecă corect un implant inserat la noi, îl înlocuim fără cost)

Implanturi dentare, la Clinicile Stomatologice Dr. Leahu din:

CÂND OPTEZ PENTRU IMPLANTURI DENTARE?

Tratamentele cu implanturi dentare se pot face indiferent de vârstă, dacă structura osoasă şi gingiile sunt sănătoase.
Te aşteptăm la un consult de specialitate, care ne va indica dacă este sau nu tratamentul potrivit pentru tine.

TRATAMENT PERSONALIZAT

După consultaţia de specialitate, primeşti tratamentul adaptat problemelor tale.

ÎNTREŢINEREA IMPLANTURILOR

Implanturile au nevoie de aceeaşi îngrijire şi atenţie precum dinţii naturali – periaj, aţă dentară şi apă de gură, completate de vizitele periodice la medicul specialist.

Ce este implantul dentar?

Implanturile dentare reprezintă soluții sigure și rapide ce ne ajută să ne recăpătăm sănătatea orală. Un implant dentar înseamnă un dispozitiv medical, care se inserează în oasele maxilare cu scopul de a pregăti o viitoare lucrare protetică sau coroană dentară. Practic, acesta înlocuiește rădăcina naturală a dintelui și transmite direct forța osului pe toată lungimea implantului și astfel nu există atrofie osoasă. Totodată, un implant dentar împiedică oasele de susținere să își piardă din volum și rămâne astfel arhitectura normală a maxilarelor.
Implantul dentar este realizat dintr-un material 100% biocompatibil cu organismul uman. Pentru a putea ține locul dintelui natural, implantului dentar i se atașează și o coroană dentară, care să-i ofere funcționalitate și stabilitate, dar și o estetică la fel ca cea a dintelui natural.

Reprezentare grafica a implanturilor dentare in gingie si a coroanelor dentare
Implanturile dentare înlocuiesc rădăcina naturală a dintelui, astfel că dinții lipsă pot fi înlocuiți cu ușurință

De asemenea, implanturile dentare sunt recomandate tuturor persoanelor care își doresc să aibă din nou o dantură completă. Fie că este vorba despre lipsa unui singur dinte și pacientul vrea să îl înlocuiască printr-o procedură ce nu afectează dinții vecini, fie că este vorba despre lipsa a mai multor dinți ori afectarea acestora de boala parodontală, iar dinții sunt irecuperabili, implanturile sunt soluții potrivite cu ajutorul cărora poți avea din nou o dantură sănătoasă.

Dinții lipsă și efectele asupra sănătății orale

Indiferent de vârstă, lipsa dinților este un fenomen care provoacă neplăceri. Există și pacienți tineri, chiar cu vârsta de 23 de ani, care se confruntă cu această situație, iar cauza care a condus la această problemă a fost fumatul de la o vârstă mică și bineînțeles nerespectarea igienei orale. Pierderea dinților poate avea un efect major pentru sănătatea întregului organism, a aspectului exterior și a stimei de sine. Tocmai de aceea, este important să reținem că implanturile și coroanele dentare reprezintă soluții de bază pentru recăpătarea danturii de altădată, iar dinții pierduți pot fi înlocuiți cu succes.
De cele mai multe ori, anumite persoane refuză să opteze pentru această procedură stomatologică, fie de teamă, din cauza unor experiențe anterioare neplăcute, fie din motive financiare. În realitate, lipsa unui dinte poate afecta major sănătatea și funcționalitatea danturii, iar asta poate creea și alte probleme ce țin de echilibrul întregului organism și implicit costuri mult mai mari.
Este foarte important să înțelegem că prezența tuturor dinților pe arcadă stimulează și sprijină osul maxilarului. Faptul că un dinte sau mai mulți lipsesc, afectează acest stimul, iar osul maxilar ajunge să se macine. Flexibilitatea acestuia se pierde și astfel apar spațierile dentare, iar procesul de masticație va fi afectat.

Rolul implantului dentar

Medicii stomatologi din cadrul Clinicilor Dentare Dr. Leahu ne transmit că în momentul în care un dinte sau mai mulți dinți naturali lipsesc este recomandat să îi înlocuim cât mai repede cu ajutorul tratamentului cu implanturi dentare. În caz contrar, cu timpul, dinții vecini se înclină pentru a acoperi spațiul rămas gol, iar întreaga mușcătură se modifică. Odată cu pierderea dintelui natural, osul începe să se macine, iar volumul osos scade considerabil. Tocmai de aceea, tratamentul cu implant dentar într-o zi reprezintă cea mai sigură și eficientă soluție.

În ce constă tratamentul cu implanturi dentare

Tratamentul cu implanturi dentare constă în: consultație și radiografie inițială, intervenția chirurgicală, amprentele de după intervenție, montarea lucrării provizorii, radiografii de control, amprente finale și montarea lucrării protetice fixe. În funcție de fiecare caz în parte se stabilește planul de tratament adecvat, se realizează o intervenție chirugicală în care medicii chirurgi vor efectua extracțiile dentare necesare, curăță zona de infecții dentare, refac osul afectat și pregătesc zona pentru inserarea unui număr de implanturi dentare, stabilit de la bun început în funcție de arcada fiecărui pacient.
Implanturile dentare sunt inserate cu foarte mare precizie, ținând cont de computerul tomograf prin intermediul căruia putem vizualiza osul în 3 dimensiuni, astfel implanturile sunt inserate într-o poziție precisă și predictibilă prin urmărirea traiectoriei indicate de către aparatura modernă folosită.

Dr. Ionut Leahu in timpul interventiei de inserare a implanturilor dentare
Medicii stomatologi ai Clinicilor Dentare Dr. Leahu folosesc metode moderne de refacere a danturii cu implanturi dentare

Intervenția chirurgicală durează câteva ore și constă în inserarea implanturilor dentare din titan și se realizează doar cu sedare conștientă, pacientul fiind asistat și de un medic specialist ATI. A doua zi, pacientul va reveni la clinică pentru montarea lucrării fixe provizorii cu care va sta timp de 6 luni de zile, pentru ca gingia să se vindece. Ulterior, după această perioadă de așteptare, pacientul va veni în clinică pentru luarea amprentelor finale și montarea unei lucrări protetice fixe.

Dr. Ionuț Leahu, despre despre tratamentul cu implanturi dentare

În filmulețul de mai jos, Dr. Ionuț Leahu, Owner & Medic stomatolog cu competență în Implantologie Orală și Master în Implantologie Orală și Parodontologie, îți arată de ce acest tratament este unul potrivit.

”Ce se poate face când pacientul nu mai are niciun dinte? Se mai poate face o lucrare fixă? Ce opțiuni de tratament există și cum o alegem pe cea potrivită? Unde facem o astfel de intervenție de refacere a întregii danturi? La ce trebuie să fim atenți atunci când ne alegem medicul? Răspunsurile la toate aceste întrebări le regăsiți în materialul următor”

Implanturi dentare - soluțiile pentru dinți ficși

”Recomandăm implanturile dentare în momentul în care ne adresăm pacienților care au pierdut o mare parte dintre dinți. De asemenea, implanturile dentare le recomandăm pacienților care nu mai prezintă niciun dinte de foarte mulți ani și poartă proteze dentare mobile, iar acestea provoacă atât dureri, cât și o stare de disconfort general. Este foarte important pentru un om să aibă dinți ficși pentru a putea duce o viață normală. Atunci când nu acordăm o atenție sporită igienei orale, riscăm să pierdem toți dinții până la vârsta de aproximativ 60 de ani. Este foarte important să putem oferi soluții potrivite tuturor pacienților indiferent de problemele stomatologice pe care le au, iar implanturile dentare ne oferă posibilitatea montării unei lucrări provizorii fixe, deci a unei danturi întregi, încă din a doua zi după intervenția chirurgicală”  explică Dr. Ionuț Leahu.

Dr. Ionuț Leahu și asistenta, în timpul unei intervenții de inserare implanturi dentare
Dr. Ionuț Leahu și echipa sa de medici specialiști folosesc tehnologii moderne pentru a reface dantura cu ajutorul implanturilor dentare

În cadrul unei prime consultații, ne uităm împreună cu pacientul la o radiografie panoramică pentru a putea stabili care sunt opțiunile de tratament. Acest tip de radiografie ne ajută să explicăm pacientului unde are nevoie de un implant dentar, cum este acesta inserat, care sunt pașii prin care va trece în timpul tratamentului, dar și care sunt beneficiile de care va beneficia ulterior.

În primul rând, este foarte important să folosim o radiografie în două dimensiuni, de exemplu radiografia panoramică, pentru a putea analiza o imagine de ansamblu a întregii cavități orale. În calitate de medici, observăm volumul și înălțimea osoasă, dar și sinusul maxilar. Astfel, în ceea ce privește mandibula, este necesar să urmărim canalul mandibular pentru a putea analiza volumul osos disponibil pentru inserarea implanturilor dentare, iar, în ceea ce privește maxilarul, este necesar să analizăm cu atenție volumul osului, deoarece acesta poate fi atrofiat complet, nepermițând inserarea implanturilor dentare.

Când sunt necesare implanturile zigomatice

Acestea reprezintă un tip de implanturi dentare cu o înălțime de 35 până la 55 mm, de 3 sau chiar 4 ori mai lungi decât implanturile clasice, care se fixează în oasele zigomatice (oasele pomeților). În cadrul unui astfel de tratament, echipei de medici stomatologi formată dintr-un medic cu competență în implantologie orală și unul protetician, i se alătură și un medic chirurg maxilo-facial.

”Implanturile dentare zigomatice le recomandăm cazurilor cele mai grave, atunci când osul maxilar este extrem de afectat și nu permite inserarea implanturilor dentare clasice”, spune Dr. Ionuț Leahu.

Implanturi dentare într-o singură intervenție

Restaurarea totală a danturii redă pacientului atât funcționalitatea completă a dinților, cât și un aspect natural și foarte frumos. Acest tip de tratament stomatologic bazat pe o tehnică modernă permite soluționarea rapidă și permanentă a problemelor dentare ale pacienților. Chiar și în cazurile cele mai grave, există soluții potrivite ce readuc zâmbetul pe buzele pacienților noștri. Osul maxilar poate fi refăcut prin intermediul unor tehnici predictibile și sigure. Intervenția ce presupune reconstrucția totală a danturii implică o augumentare osoasă, dacă este cazul, inserarea implanturilor dentare, iar a doua zi montarea lucrării provizorii.

”Tehnica prin care dantura este total restaurată durează doar 24 de ore, tocmai pentru a putea oferi pacientului o experiență cât mai plăcută, disconfortul fiind redus la minimum.
Dorința noastră este să oferim cât mai multor pacienți sănătate reală și o experiență excepțională, de aceea, oferim toate opțiunile de tratament existente în acest moment și utilizăm tehnici moderne și aparatură de ultimă generație.

Ne dorim ca tratamentul de restaurare totală a danturii să devină o tehnică accesibilă și cât mai normală pentru pacienții din România. Acest lucru înseamnă, de fapt, democratizarea serviciilor stomatologice atunci când vine vorba despre implantologie dentară avansată”  explică Dr. Ionuț Leahu

Dr. Ionuț Leahu
Owner & Medic stomatolog cu competență în Implantologie Orală și Master în Implantologie Orală și Parodontologie

Dr Ionut Leahu, specialist in implanturi dentare si owner al clinicilor stomatologice dr Leahu

Dr. Leahu. Vezi CV-ul Dr. Ionuț Leahu

Tipuri de implanturi dentare la Clinicile Dr. Leahu din Bucuresti, Pitesti, Timisoara, Turda, Constanta, Oradea, Iași, Sibiu, Ploiești sau Galați.

Implantul dentar Sky

Sistemul de implanturi dentare SKY de la Bredent s-a remarcat pe piața de implanturi încă din anul 2002 ca un sistem simplu, estetic, cu multe posibilități de tratamente stomatologice, chiar dacă folosea un număr redus de componente protetice.

Implantul dentar Fast & Fixed

Avantajul major al folosirii sistemului de implanturi dentare Fast & Fixed de la Bredent este că avem acum posibilitatea de a oferi pacienţilor, într-o singură zi, dinţi ficşi cu care pot mânca imediat după operaţie, reluându-și viaţa socială într-un timp record.

Implantul dentar INNO

Tehnologia Inno are o calitate și siguranță dovedită internațional după mai bine de 20 de ani de cercetare. Alege să lași deoparte problemele legate de lipsa dinţilor sau a zâmbetului mereu timid, cu ajutorul implanturilor INNO.

Implant dentar Nobel Biocare

Nobel Biocare este un producător de implanturi dentare cu peste 50 de ani de experiență. La Clinicile Dentare Dr. Leahu îți punem la dispoziție o echipă de medici care te poate ajuta să ai dantura mult visată! Astfel, beneficiezi de tratamente sigure și rapide – realizate de medici cu experiență în acest domeniu. Vino acum în orice Clinică Dentară Dr. Leahu și optează pentru un tip de implant dentar modern, Nobel Active!

Implant dentar Straumann® BLX

Susținut de ample studii științifice la nivel global, implantul Straumann® BLX reprezintă o îmbinare excelentă între design inovator și tehnologie premium. Fiind compus dintr-un material de înaltă performață, îți oferă un rezultat rapid și adaptat tuturor nevoilor tale. Conceput dintr-o suprafață hydrophilică, perioada de osteointegrare este mai mică. Așadar, vei obține lucrarea finală pe termen lung, într-un timp redus de la 6 luni la 3 luni.

Medic stomatolog in stanga, pacienti in dreapta

Implantologie digitalizată

Tratamentul implanto-protetic computerizat reprezintă un nou concept de restaurare, care se bazează pe o tehnologie modernă și precizie, pentru a obține rezultate clinice eficiente, estetice și de lungă durată.
Implantologia digitalizată îmbină informațiile furnizate de tomografia computerizată cu detaliile oferite de scanarea intraorală. Prin intermediul platformei electronice R2Gate se poate realiza planificarea optimă a inserării implantului dentar sau a soluției protetice personalizate.

Implanturi dentare Zigomatice

Implanturile zigomatice sunt o alternativă pentru implanturile dentare clasice, ce oferă pacienților cu atrofie osoasă severă posibilitatea de a avea o lucrare fixă. Medicii stomatologi cu experienţă ai clinicilor noastre realizează cu succes această intervenţie. Vino acum în orice clinică Dr. Leahu și optează pentru implanturi dentare zigomatice, ultima soluţie pentru cei care suferă de atrofii severe ale oaselor maxilare, dar care îşi doresc o dantură fixă!

Implant dentar White SKY

Implantul dentar White SKY de la Bredent este ideal pentru cei mai sensibili dintre pacienți. Implantul de culoare albă, asemănătoare culorii naturale a dinților, fabricat din dioxid de zirconiu, satisface cerințele estetice și protejează pacienții de reacțiile adverse nedorite.
Expunerea la radiații a zirconiului este scăzută, iar riscurile implantului dentar White Sky de la Bredent sunt reduse.

Implanturi dentare sau alte opțiuni de înlocuire a dinților lipsă?

În prezent, opțiunile de tratament prin care dinții pierduți se pot înlocui se realizează cu multă ușurință și cu aparaturi medicale moderne. Ceea ce trebuie să luăm în calcul în prim plan este prezența la un medic stomatolog, pentru realizarea unui consult clinic. De preferat, atunci când te confrunți cu lipsa dinților să programezi o vizită la medicul specialist în chirurgie sau implantologie.
Soluția optimă pentru înlocuirea dinților pierduți este tratamentul cu implanturi dentare. După cum știm foarte bine, implantul dentar este un șurub din titan, care înlocuiește rădăcina naturală a dintelui și se inserează în os. Ulterior, se montează pe acesta o coroană dentară, care ține locul dintelui natural și îi redă funcționalitatea și estetica corecte acestuia.
În cadrul Clinicilor Dentare Dr. Leahu, implanturile dentare sunt de mai multe tipuri, iar în urma consultului stomatologic și a investigațiilor necesare, medicul specialist îți va explica care este tipul de implant potrivit nevoilor tale. Este necesar să știi că un implant dentar se recomandă în funcție de volumul osos și de arcada pe care o are fiecare pacient în parte.
De asemenea, dacă nu mai ai deloc dinți sau dacă aceștia se mișcă, noi venim în ajutorul tău cu un sistem de implanturi dentare ,,Dinți ficși în 24 de ore”, care îți va reda în doar 24 de ore dantura perfectă și dinții ficși. O astfel de intervenție chirurgicală implică inserarea tuturor implanturilor dentare atât pentru partea de sus a arcadei, cât și pentru partea de jos a acesteia. În plus, pentru persoanele care au dinții naturali irecuperabili și nu mai pot fi salvați, medicii specialiști vor îndepărta dinții și tot în aceeași ședință vor insera toate implanturile dentare necesare.
Tot în cadrul Clinicilor Dentare Dr. Leahu, venim în ajutorul persoanelor care nu dispun de suficienți bani pentru alegerea dinților ficși și le oferim lucrările protetice mobile. În principal, acestea sunt recomandate când nu mai sunt suficienți dinți restanți, care să susțină o punte dentară fixă. Protezele dentare reprezintă o soluție optimă pentru pacienții care își doresc să obțină un zâmbet funcțional, la un cost redus, cu rezultate apropiate de dinții naturali. Există două tipuri de proteze dentare, și anume: parțiale sau totale. Alegerea potrivită a tipului de proteză pentru cavitatea bucală a pacientului se face doar împreună cu medicul specialist, în cadrul unei consultații în clinica stomatologică.

Avantajele implanturilor dentare față de alte soluții de refacere a danturii

Avantajele implanturilor dentare sunt numeroase, iar orice pacient care se confruntă cu pierderea dinților și își dorește dinți ficși, la fel ca cei naturali, pot alege cu încredere aceste servicii. Intervenția cu implanturi dentare a devenit o soluție destul de obișnuită la care apelează foarte multe persoane. Mai mult decât atât, după ce implantul dentar s-a osteointegrat și gingia s-a vindecat, implantului i se atașează o coroană dentară, cu care vei putea mânca normal și zâmbi cu încredere, precum o făceai cu dinții naturali.
Un alt avantaj al tratamentului cu implanturi dentare este că acesta se realizează în doar o singură zi și cu anestezie locală. De asemenea, dacă intervenția implică inserarea mai multor implanturi dentare sau procedura ,,Dinți ficși în 24 de ore”, atunci se va realiza sedarea conștientă de către un medic specialist anestezist ATI.

Din ce materiale se realizează un implant dentar?

Implantul dentar este realizat dintr-un material foarte rezistent, dur și ușor, care este biocompatibil cu organismul uman, și anume titanul. Acesta este cel mai folosit în zilele noastre și este alcătuit din două bucăți, șurubul în sine și un bont protetic, pe care se înșurubează coroana dentară. Șurubul din titan este inserat în os astfel că nu se vede și are rolul de a susține coroana dentară. Având în vedere faptul că implantul dentar nu afectează dinții vecini, acesta reprezintă o soluție potrivită pentru a înlocui un dinte lipsă și pentru a obține un dinte funcțional sănătos.

Implant dentar cu freza, in mana medicului stomatolog
Implantul dentar este realizat în așa fel încât să poată înlocui cu succes o radăcină naturală
Reprezentare grafică cu tipuri de implanturi dentare Sky - implant dentar Bredent
Implanturile dentare au forma unor șuruburi și sunt realizate din materiale biocompatibile, care țin locul rădăcinii naturale a dintelui

Dinți ficși în 24 de ore – soluția rapidă pentru refacerea danturii

Din fericire, astăzi, pentru pacienții cărora le lipsesc toți dinții și poate sunt îndrumați să aștepte 6 luni sau poate chiar un an de zile, până să aibă din nou alți dinți, există un sistem de implanturi dentare, care are bazele încă din anii 1990, dar mult mai îmbunătățit în zilele noastre și cu ajutorul acestuia pacientului i se va reda dantura fixă sănătoasă și complet funcțională.

Medici stomatologi in timpul unei interventii cu implanturi dentare
Cu ajutorul sistemului ”Dinți ficși în 24 de ore” poți avea dantura visată într-o perioadă scurtă de timp

În cadrul Clinicilor Dentare Dr. Leahu, realizăm cu succes intervenții de refacere a întregii danturi cu ajutorul sistemului de implanturi dentare „Dinți ficși în 24 de ore”. Acest sistem oferă posibilitatea refacerii complete a danturii cu un număr minim de implanturi dentare, 4 pentru partea de jos și 6 pentru partea de sus a arcadei, în doar 24 de ore. Prin procedura dinților ficși, pacientul care a rămas complet fără dinți ori acele persoane care sunt purtătoare de proteze mobile pot beneficia de reabilitarea întregii danturii, într-o singură intervenție. Adică, în aceeași ședință, pacientului i se reface volumul osos, dacă acesta este retras, cu ajutorul unei adiții osoase și după i se vor insera toate implanturile dentare. Ulterior, medicul ia amprentă pentru lucrarea fixă provizorie pe care io va monta pacientului a doua zi de după intervenție pe implanturile deja inserate. Procedura cu implanturi dentare ,,Dinți ficși în 24 de ore” presupune minimă intervenție pentru pacienții care își doresc să ducă o viață normală și stabilă.

Implantul dentar pentru proteze

Proteza pe implanturi dentare se adresează pacienţilor care nu mai au deloc dinți și al căror suport osos este limitat. Prin sistemele protetice speciale de ancorare (capse, bară cu călăreţi, locatori, magneți), această variantă de protezare dentară asigură o stabilitate ridicată, comparabilă cu cea a unei lucrări fixe.
Intervenția chirurgicală în sine se face cu anestezie locală și durează în jur de o oră. Implanturile dentare folosite sunt din materiale realizate din titan, iar la capătul superior al acestora se află un bont protetic, care este rotunjit. Medicul specialist va introduce 2-4 implanturi chirurgical în maxilar, urmând ca osul să se vindece în jurul acestora. Perioada de vindecare durează între 4 și 6 luni, iar apoi se va adapta proteza pentru un maxim de funcționalitate.
O altă alternativă la proteza aceasta este lucrarea protetică fixă, o proteză înșurubată pe un număr mai mare de implanturi dentare, care implică realizarea procedurii ,,Dinți ficși în 24 de ore”.

Avantajele protezării pe implanturi dentare

Protezele pe implanturi dentare se sprijină pe gingii și permit o masticație bună și eficientă, cu o coerență ridicată și stabilitate net superioară. Acestea se montează prin două sisteme de ancorare, alcătuite dintr-o parte înșurubată în implanturile osoase și cealaltă parte este atașată protezei dentare. Unul dintre cele mai importante avantaje ale acestei proteze este că nu vor exista neplăceri din cauza mișcării ca în cazul unei proteze dentare mobile și nu va exista senzația că va scăpa atunci când vorbeşti, râzi sau tuşeşti. De asemenea, acest tip de proteză scade riscul de lezare şi ulceraţii ale gingiei și cel mai important este că se poate mobiliza pentru igienizare.
Un alt avantaj important oferit de acest tip de protezare îl reprezintă masticaţia, care este îmbunătăţită, nemaiexistând riscul ca proteza să se desprindă. Poţi simţi gustul alimentelor datorită boltei palatine care nu mai este acoperită.

Implanturi dentare pentru unul sau mai mulți dinți?

În zilele noastre, există posibilitatea de a le oferi pacienților în doar 24 de ore dinți ficși, cu care pot mânca, vorbi și zâmbi imediat după operație. Avantajul major al implanturilor dentare realizate într-o singură zi este dat de confortul pe care îl are pacientul în timpul intervenției. Rețeaua Clinicile Dentare Dr. Leahu este avizată pentru Anestezia și terapia intensivă (ATI), astfel că intervenția cu mai multe implanturi dentare, într-o zi, se face cu sedare conștientă.
În timpul intervenției chirurgicale, sedarea conștientă îl ajută pe pacient să fie relaxat, să nu simtă durere și să se simtă în siguranță, deoarece starea sa este monitorizată constant de către medicul anestezist.
Cu ajutorul implanturilor dentare, pacientul nu doar că va primi o dantură fixă pentru o viață, dar își va recăpăta inclusiv încrederea în sine, iar sănătatea generală se va îmbunătăți ca urmare a unei masticații corecte. O persoană care și-a recăpătat dantura cu ajutorul mai multor implanturi dentare începe să mănânce normal și are un impact bun asupra stării generale de sănătate. Astfel că poate crește și nevoia de interacțiune la nivel social.

Cât costă un tratament cu implant dentar? Prețuri și detalii.

În cadrul Clinicilor Dentare Dr. Leahu, planul de tratament este personalizat pentru fiecare pacient în parte, în funcție de afecțiunile dentare și de dorințele acestuia. De aceea, costurile unui plan de tratament cu implanturi dentare sunt diferite de la o persoană la alta. Atunci când te gândești la prețul unui implant dentar, este bine să ai în minte ideea că orice implant dentar trebuie să fie acompaniat de coroana dentară și, dacă este cazul, de alte tipuri de intervenții. De exemplu, atunci când osul în care urmează să fie inserat implantul dentar este afectat și are un volum mult mai mic decât în mod normal, este necesară o adiție de os, care implică și un cost suplimentar.

Prețuri pentru implanturi dentare - lista în funcție de implant

Serviciu Preț
Implant dentar Bredent 3500 lei
Implant dentar Nobel 5800 lei
Implant dentar Straumann 5800 lei
Implant dentar White SKY 5500 lei

Cum se face planul de tratament si stabilirea tarifelor pentru implanturi

Nevoia realizării unor intervenții stomatologice suplimentare poate fi hotărâtă doar de către medicul specialist, în urma consultului inițial și a radiografiilor dentare.
De asemenea, în cadrul primei consultații, pacientul va primi toate informațiile despre procedura „Dinți ficși în 24 de ore”. De la etapele planului de tratament, durata și costul total al acestuia, până la timpul de vindecare necesar.
Dacă te întrebi cât costă un implant dentar, atunci este necesar să știi că prețul total a planului de tratament diferă în funcție de nevoile tale. În cadrul Clinicilor Dentare Dr. Leahu, prețul unui implant dentar pornește de la 3.150 de lei, iar costul total al tratamentului îți este comunicat după prima consultație, atunci când medicul specialist îți poate spune dacă este nevoie să realizeze și alte intervenții stomatologice, de exemplu, adiția de os.

IMPLANTURI DENTARE - ETAPE

 • Consultaţia – medicul cu competențe în implantologie orală va analiza cu atenţie cavitatea orală pentru a stabili dacă pacientul este sau nu candidat pentru acest tip de tratament. De asemenea, medicul poate recomanda şi radiografii dentare sau analize de bază ale sângelui (Hemoleucogramă, Timpii de sângerare, Timpii de coagulare, VSH etc.);
 • Interpretarea rezultatelor – medicul implantolog va analiza rezultatele în baza cărora îşi va da sau nu acceptul pentru intervenţia de inserare a implantului dentar;
 • Pregătirea gingiei şi grefa de os – medicul implantolog face o incizie în gingie până la expunerea osului în care se va introduce implantul (dacă acesta este insuficient, se recurge la o grefă de os);

 • Introducerea propriu-zisă a implantului în ţesutul osos – după intervenţie, medicul va prescrie un set de medicamente pentru a reduce durerile şi inflamaţia post procedură;
 • Îndepărtarea firelor de sutură – se face după 7 zile de la operaţie, după care se aşteaptă între 3-9 luni pentru ca celulele osoase să se ataşeze pe suprafaţa implantului;
 • Ataşarea bontului de vindecare – se realizează după 6 luni;
 • Îngrijirea post-operatorie – presupune respectarea cu stricteţe a igienei dentare zilnice, periajul profesional şi detartraj la fiecare 6 luni şi vizite regulate de profilaxie;
 • Etapa de protetică post-implant – medicul specializat în protetică dentară colaborează cu tehnicianul dentar pentru realizarea coroanei, a punţii dentare sau a dintelui propriu-zis

Factorii care pot influența durata de viață a unui implant

Igiena orală este cel mai întâlnit factor care poate influența durata de viață a implanturilor dentare. Este important ca aceasta să se realizeze la fel cum o făceai cu dinții naturali.
Atunci când ai o rutină de îngrijire a danturii corespunzătoare ce presupune un periaj dentar realizat de două ori pe zi, dimineața și seara, și este completat de mijloacele auxiliare de curățare, precum ața, dentară, apa de gură și dușul bucal, vei îndepărta cu ușurință placa bacteriană și îți vei păstra tratamentul cu implanturi dentare curat și sănătos.
Un alt factor este fumatul, care afectează și reduce circulația sângelui la nivelul gingiei și osului, ce susține implanturile dentare. Cantitatea de nutrienți și oxigen care ajunge în zona acestora este redusă, iar dezvoltarea țesuturilor osoase din zona implanturilor va fi îngreunată.
Medicii stomatologi recomandă ca înainte de intervenția cu implanturi dentare cu câteva zile sau o săptămână să se limiteze numărul de țigări consumate pe zi și foarte important și după realizarea acesteia, cel puțin 2 săptămâni. În plus, imediat după intervenția și în primele 3 zile după aceasta, este indicat să nu se fumeze deloc, pentru a grăbi procesul de vindecare a gingiei și osteointegrarea implantului dentar să fie cât mai corectă.

Cum îți îngrijești corect dantura după intervenția cu implanturi dentare - metode de prevenție

Indiferent dacă vorbim despre o intervenție de inserare a unui singur implant dentar, fie că vorbim despre o intervenție de refacere totală a danturii, este necesar să respecți anumite reguli pentru a te asigura că beneficiezi de o recuperare rapidă și ușoară. În primul rând, este necesar să respecți tratamentul medicamentos recomandat de către medic. De asemenea, este foarte important să acorzi o atenție sporită alimentației, este recomandat să mănânci alimente lichide sau foarte moi, precum supele cremă, piureuri ș.a.
Implantul dentar nu necesită o îngrijire specială, sunt recomandate aceleași reguli de igienă orală: periajul dentar de 2 ori pe zi și folosirea apei de gură. Medicii stomatologi sfătuiesc pacienții cu implant dentar să utilizeze o periuță de dinți cu peri moi și să introducă în ritualul de igienă orală și dușul bucal, pentru o curățare mai eficientă. În acest fel îndepărtezi resturile alimentare care au tendința de a se acumula și care dacă nu sunt îndepărtate duc la respirație urât mirositoare și îmbolnăvirea gingiilor. Tocmai pentru a nu te confrunta cu astfel de probleme și a menține implantul dentar chiar și pentru o viață, este necesar să nu neglijezi igiena orală și vizitele regulate în cabinetul medicului stomatolog.

Imediat după intervenția chirurgicală este important să avem o igienă orală strictă din a treia zi, postoperatorie, cu ajutorul periuței dentare. Gingia se periază cu o periuță moale (exclus periuța electrică), cu o cantitate mică de pastă de dinți (cât un bob de mazăre). La 24 de ore după intervenție, efectuați clătiri ușoare cu ceai de salvie timp de 7-10 zile post-intervenție. În cazul folosirii apei de gură cu clorhexidină, aceasta poate fi utilizată la 3 săptămâni de la realizarea intervenției chirurgicale. De asemenea, obiceiurile vicioase, cum ar fi fumatul sau consumul de alcool, trebuie evitate pe tot parcursul perioadei de recuperare. Este important ca pacienții să se prezinte la controalele postoperatorii, pentru a se asigura că vindecarea are loc corespunzător.

Contraindicațiile implantului dentar

Contraindicațiile unui implant dentar sunt de regulă legate de igiena orală, care este realizată necorespunzător sau bruxismul, cunoscut în popor ca scrâsnitul din dinți. De asemenea, alte contraindicații ale implantului mai pot fi și sinuxurile maxilare ori osul alveolar ce este prea redus și nu poate susține implantul. Însă, aceste două contraindicații se pot rezolva rapid de către echipa de chirurgie, care într-o singură ședință realizează, pe lângă inserarea implanturilor dentare, și intervențiile chirurgicale precum sinus liftingul și adiția osoasă, pentru refacerea corespunzătoare a osului maxilar și pregătirea acestuia pentru operația cu implant dentar.
Totodată, mai pot exista contraindicații ale implantului dentar și după inserarea acestuia, iar complicațiile sunt legate de lucrarea provizorie. Pacienții nu respectă întocmai indicațiile medicului legate de alimentație și insistă să mănânce cu lucrările provizorii diferite alimente tari. Acestea fiind complet interzise pe toată perioada vindecării, 4-6 luni. În cazul acesta, este recomandat ca imediat după ce provizoria s-a rupt, pacientul să vină la medic pentru a reface lucrarea și pentru a verifica dacă implantul dentar a suferit modificări.

Cine sunt candidații pentru implanturi dentare

Tratamentul cu implanturi dentare se adresează pacienților care nu mai au dinți ori au dinți care nu mai pot fi salvați. Astfel se recurge la inserarea a 4 sau 6 implanturi, pe arcada dentară, care se protezează în 24 ore. Implanturile dentare pe care se fixează lucrarea protetică provizorie, iar mai apoi finală, sunt implanturi convenționale. Se poate recurge la protezare imediată și în cazurile în care se pierd doar dinții din partea frontală. În zonele laterale, implanturile nu se încarcă imediat pentru că forțele masticatorii sunt mult mai mari și se riscă pierderea implanturilor inserate.
Procedura „Dinți ficși în 24 de ore” a reușit să schimbe viața pacienților care nu mai aveau deloc dinți sau care aveau o dantură compromisă, afectată profund de boala parodontală. Cu ajutorul aparaturii moderne și a tehnicilor avansate, procedura de inserare a implanturilor dentare este extrem de sigură. Acest sistem presupune inserarea implanturilor dentare și aplicarea unei lucrări fixe provizorii, în doar 24 de ore.
De asemenea, tratamentul pentru dinți ficși în 24 de ore nu are limită superioară de vârstă. În cadrul Clinicilor Dentare Dr. Leahu au existat pacienți cu vârsta cuprinsă între 21 și 91 de ani, care au rămas complet fără dinți și care și-au dorit să aibă o dantură fixă, într-un timp scurt.

Implanturile dentare de la Bredent

Sistemul de implanturi dentare de la Bredent s-a remarcat pe piața de implanturi încă din anul 2002 ca un sistem simplu, estetic, cu multe posibilități de tratamente stomatologice, chiar dacă folosea un număr redus de componente protetice. Cu acest tip de implant dentar avem toate opţiunile protetice, cu un număr limitat de componente, graţie unei platforme unice de diametru 4.0 mm pentru toate implanturile dentare.
Implanturile dentare de la Bredent sunt o metodă de reconstrucție totală a danturii ce se adresează pacienților fără dinți sau cu dinți bolnavi ce nu mai pot fi salvați. Este recomandat atât pacienților ce au nevoie de o reconstrucție la nivelul maxilarului (arcada superioară) cât și la nivelul mandibulei (arcada inferioară). Procedura presupune inserarea implanturilor dentare și fixarea lucrării provizorii în 24 de ore. Avantajul major al folosirii sistemului de implanturi dentare de la Bredent este că acum avem posibilitatea de a oferi pacienţilor, într-o singură zi, dinţi ficşi cu care pot mânca imediat după operaţie, reluându-și viaţa socială într-un timp record.

Detaliu cu un implant dentar Bredent in timpul interventiei chirurgicale
Cu ajutorul acestor implanturi redăm zâmbetul pacientului în doar 24 de ore

Întrebări frecvente despre implanturile dentare

Ce ar trebui să întreb medicul dentist pentru planificarea implantului dentar?

Mai jos sunt câteva întrebări pe care i le poți adresa medicului atunci când este necesară inserarea unui implant dentar:

 • Cum se realizează intervenția chirurgicală?
 • Cât durează o intervenție cu un singur implant dentar sau mai multe implanturi?
 • Câte implanturi dentare vor fi inserate pentru a obține o dantură fixă?
 • Ce tip de implant dentar este potrivit pentru dantura mea?
 • Ce indicații trebuie să respect după o intervenție cu implanturi dentare?
 • În cât timp se vor putea monta coroanele dentare pe implanturi?

Cât rezistă un implant dentar? Care este durata de viață a unui implant dentar?

Un implant dentar poate rezista întreaga viață dacă avem grijă mare la igiena orală și la obiceiurile vicioase, precum fumatul.

Pacienții cu parodontoză pot beneficia de tratamentul prin implant dentar?

Desigur! Pacienții care se confruntă cu parodontoză pot beneficia în deplină siguranță de un tratament cu unul sau mai multe implanturi dentare.

Implantul dentar este dureros?

Nu! Implantul dentar este complet nedureros, este la fel ca rădăcina dintelui natural.

Când este recomandat un implant dentar?

Un implant dentar este recomandat atunci când medicul stomatolog nu-ți mai poate salva dintele natural printr-un tratament de canal și este nevoit să realizeze extracția acestuia. De asemenea, implanturile sunt indicate și în cazul persoanelor care se confruntă cu boala parodontală și dinții naturali sunt irecuperabili.

Când se scot firele după implant dentar?

Firele de sutură ale unui implant dentar se scot la 7-10 zile după intervenția chirurgicală.

Care este rata de succes a implanturilor dentare?

Rata de succes a unui implant dentar a crescut considerabil în ultimii ani, iar implanturile inserate într-un țesut osos sănătos pot avea o rată de succes de 95%. Însă, acest procent poate crește de până la 98% dacă implanturile sunt îngrijite corect. Avem politică de osteointegrare, dacă un implant dentar nu se vindecă corect îl înlocuim fără cost.

Care este vârsta minimă la care pot face un implant dentar?

Vârsta minimă recomandată pentru inserarea unui implant dentar este de 18 ani, deoarece odată cu această vârstă se încheie dezvoltarea oaselor maxilare.

Care sunt indicațiile post-operatorii?

Indicațiile post-operatorii după inserarea unui implant dentar trebuie respectate cu strictețe, pentru a te bucura de acesta întreaga viață.
Medicul stomatolog îți poate prescrie administrarea unui antiinflamator. Este contraindicat să iei aspirină, deoarece aceasta poate declanșa hemoragii postextracționale. În cazul umflăturilor, poți aplica comprese reci ori pungi de gheață pe obraz, timp de 15 minute, la intervale de cel puțin o oră. La 24 de ore de la intervenție este recomandat să îți clătești ușor cavitatea bucală cu ceai de salvie (la temperatura camerei), cunoscut datorită efectelor sale calmante și antibacteriene, pe o perioadă de 7-10 zile de la inserarea implantului dentar.
Pentru a evita sângerările abundente trebuie să eviți clătirea cavității orale în primele 12 ore de la operație, pentru a nu îndepărta cheagul format. De asemenea, expunerea la soare, dușurile sau băile fierbinți, efortul fizic intens, statul cu capul aplecat în primele 72 de ore pot dăuna implantului dentar și sunt contraindicate. De asemenea, în cazul în care ești fumător, trebuie să știi că tutunul consumat în primele 3 zile de la intervenție încetinește viteza de vindecare și osteointegrare a implantului dentar.

Care sunt posibilele complicații după intervenție?

După intervenția implanturilor dentare, complicațiile sunt inexistente datorită experienței medicilor specialiști și a aparaturilor medicale moderne.

Care sunt riscurile implantului dentar?

O igienă corectă a cavității bucale este recomandată pentru a evita ca resturile alimentare și bacteriile să se depoziteze în gingie. Un alt risc poate apărea atunci când implantul dentar nu se acomodează cu osul (eșecul osteointegrării). Este o situație foarte rară, care afectează un procent mic din numărul pacienților.

Câte implanturi se pot pune într-o ședință?

Într-o singură ședință se pot pune și 12 implanturi dentare, totul depinde de disponibilitatea arcadei maxilare a pacientului.

Când pot reveni la muncă după o operație de plasare a implantului?

După operația de inserare a implantului dentar se poate reveni la muncă chiar și a doua zi după intervenție, totul depinde de organismul fiecărui pacient.

Ce analize sunt necesare pentru implantul dentar?

Analizele necesare pentru inserarea unui implant dentar sunt recomandate doar de către un medic specialist, în urma consultului de specialitate. În general, sunt recomandate analizele uzuale de sânge.

Ce definește un implant dentar de calitate?

Un implant dentar de calitate depinde foarte mult de materialul din care este realizat acesta și de experiența și specializarea medicului stomatolog care se ocupă de procedură.

Ce este adiția de os pentru implantul dentar?

Adiția de os pentru implant dentar este necesară atunci când pacientul nu mai prezintă suficient os pentru inserarea acestuia.

Ce factori influențează durata de viață a implanturilor dentare?

Printre cei mai întâlniți factori care pot influența durata de viață a implanturilor dentare se numără: igiena orală necorespunzătoare și fumatul.

Ce să fac dacă s-a inflamat gingia după intervenție?

În momentul în care gingia s-a inflamat imediat după intervenția chirurgicală este necesar să mergeți cât mai repede să vă vadă un medic stomatolog.

Ce se întamplă dacă implantul dentar eșuează?

În cazul în care un implant dentar eșuează, medicul specialist va realiza extracția acestuia și va insera un alt implant în aceeași ședință.

Ce se poate întampla dacă amân tratamentul cu implanturi dentare?

În momentul în care pierdem un dinte sau mai mulți dinți, este indicat să îi înlocuim cât mai repede cu implanturi dentare, deoarece dinții vecini se vor înclina în stânga și în dreapta pentru a umple spațiul rămas gol.

Ce tip de anestezie se folosește pentru inserarea implantului dentar?

Atunci când optezi pentru un minim de implanturi dentare, unu, două sau trei, intervenția se poate realiza doar cu anestezie locală. Însă, dacă vor exista un număr mare de implanturi de inserat, operația se va face doar cu sedare conștientă.

Cum aleg implantul dentar potrivit pentru mine?

Alegerea implantului dentar potrivit se face doar împreună cu medicul specialist, în urma unei consultații stomatologice.

Cum îngrijesc un implant dentar?

Implantul dentar se îngrijește foarte ușor, la fel ca dintele natural. Cu ajutorul unei periuțe de dinți cu peri moi sau medii și cu mijloacele adjuvante de curățare, precum ața dentară, apa de gură și dușul bucal.

După cât timp de la implantul dentar pot fuma?

Este necesar ca după inserarea unui implant dentar să fumezi după a treia zi de după intervenție. Este recomandat renunțarea cu totul la fumat.

După cât timp de la implantul dentar pot mânca?

Poți mânca imediat ce a trecut efectul anesteziei, însă este recomandat să mănânci supe, crème, piureuri.

După cât timp de la o extracție se poate pune implant dentar?

Se poate pune implant dentar imediat după extracția dintelui, chiar în aceeași intervenție.

Este posibilă efectuarea intervenției fără incizie?

Intervenția nu este posibilă fără realizarea inciziei gingiei.

Implantul dentar se poate infecta?

Un implant dentar se poate infecta numai în cazul în care locul unde este inserat nu este curățat cum trebuie cu ajutorul mijloacelor auxiliare de curățare, iar resturile alimentare se depozitează în zona locului unde este acesta.

În cât timp se vindecă un implant dentar?

Vindecarea unui implant dentar durează între 4 și 6 luni.

Pot face adiție de os și implant în aceeași zi?

Desigur! Dacă n-ai suficient os pentru inserarea unui implant dentar, medicul stomatolog poate face o adiție osoasă în aceeași intervenție.

Pot face implant dacă am diabet?

Desigur! Implantul dentar este recomandat cu succes și persoanelor cu diabet.

Pot face implant dacă am osteoporoză?

Desigur! Se poate face un implant dentar dacă suferi de osteoporoză, însă dacă iei medicamente pentru această afecțiune, este necesar să se întrerupă administrarea acestora cu 6 luni înainte de intervenție.

Pot face un RMN dacă am implant dentar?

Desigur! Se poate face RMN chiar dacă aveți implant dentar.

Se poate face implant dentar fără anestezie?

Nu! Un implant dentar se face doar cu anestezie dentară locală.

Sunt implanturi dentare acoperite de Casa de Asigurări de Sănătate?

Implanturile dentare nu sunt acoperite de Casa de Asigurări de Sănătate.

Voi sta fără dinte până la vindecarea implantului?

În timpul vindecării implantului dentar, medicul specialist îți poate atașa o coroană provizorie, înșurubată pe implant, cu care vei sta timp de 4-6 luni de zile, iar apoi va trebui să vii să o înlocuiești cu o coroană dentară finală.

Ce spun pacienții noștri - testimoniale

Elena Ristache, pacient Clinicile Dentare Dr. Leahu

„Am aflat de domnul Dr. Ionuț Leahu de la o emisiune TV. Mi-am făcut curaj și am venit să îmi rezolv problemele dentare cu care mă confruntam. Sunt foarte mulțumită de rezultatul obținut, acum pot zâmbi cu încredere și pot duce o viață normală. Pe toată perioada tratamentului, nu am simțit dureri și am primit constant suportul echipei medicale. Mulțumesc tuturor că m-ați ajutat să-mi recapăt sănătatea orală. Am recomandat deja Clinicile Dentare Dr. Leahu apropiaților!” Elena Ristache

Adina Ciupitu, pacient Clinicile Dentare Dr. Leahu

,,În urma unei recomandări am ales să vin și eu la Clinicile Dentare Dr. Leahu. Îmi doream foarte mult să pot mânca și vorbi așa cum trebuie. Așadar, am ales sistemul de implanturi dentare ,,Dinți ficși în 24 de ore”. În 2020 a avut loc intervenția chirurgicală, iar din momentul în care mi-au fost puse și lucrările finale fixe pe implanturile dentare, viața mea s-a schimbat complet. Acum, vin la controalele periodice și igienizările profesionale ale lucrărilor și sunt foarte mulțumit. Mă simt foarte bine, nu simt că am implanturi dentare și duc o viață normală, la fel ca atunci când aveam dinții naturali.” Adrian Ciupitu

Dana Dan, pacient Clinicile Dentare Dr. Leahu

„Am simțit de la început că doctorul Leahu este medicul care îmi va rezolva problemele cu dantura, care nu erau deloc simple. Problemele s-au rezolvat prin intervenții chirurgicale, iar în timpul tratamentului m-am simțit foarte bine. Acum am un zâmbet de invidiat și mă simt extraordinar. Cred că nu există problemă stomatologică să nu fie rezolvată în această clinică.” Dana Dan

,,În clinica Dr. Leahu Timișoara m-am simțit ca acasă cu familia mea. Încă de la primă vizită, echipa medicală mi-a inspirat încredere și nu am ezitat deloc să aleg să îmi tratez dantura aici. Am optat pentru o dantură fixă realizată cu sistemul de implanturi dentare ,,Dinți ficși în 24 de ore” pentru ambele arcade. M-am simțit minunat mereu, iar acum de când mi s-au pus și lucrările finale, viața mea s-a schimbat cu totul. Voi recomanda tuturor cu toată încrederea Clinicile Dentare Dr. Leahu, pentru că vor avea în fața lor dovada vie a profesionalismului desăvârșit pe care l-am întâlnit.” Marian Durbalau

6. ,,M-am simțit foarte bine la Clinicile Dentare Dr. Leahu Galați. Am ales împreună cu echipa medicală un plan de tratament pentru a avea dinți ficși. De curând mi s-a pus și lucrarea finală fixă și sunt foarte mulțumit că pot mânca din nou cum trebuie. De asemenea, zâmbesc mult mai mult pe zi ce trece. Consider că am luat cea mai bună decizie să aleg această clinică și să am o dantură fixă. Merită toți banii!” Marius Tudosanu

Mariana Sima, pacient Clinicile Dentare Dr. Leahu

,,Sunt pacienta Clinicilor Dentare Dr. Leahu Pitești de aproximativ 3 ani, iar astăzi am venit pentru controlul periodic și igienizarea profesională a lucrărilor protetice. Sunt foarte mulțumită de serviciile oferite aici, de faptul cum arată clinica și de medicii profesioniști cu care am interacționat. Cel mai mult cu Dr. Andreea Săndulescu, datorită căreia am o lucrare foarte frumoasă. Îi mulțumesc dânsei și echipei de chirurgie pentru tot ajutorul și suportul acordat!” Mariana Sima

Articole despre implanturile dentare

Formular de programare

Completează câmpurile de mai jos și te contactăm în maxim 24 de ore

Dr. Leahu Dental Clinics

021 9134